Sūrių šukuotų bulvių receptas

Šis paprastas skrudintų bulvių receptas yra minkštų bulvių, saldžiųjų svogūnų, čiobrelių grietinėlės padažo ir Gruyère sluoksnių, skirtų neįtikėtinai skaniai šventinei pusei.

Esu įsitikinęs, kad šios skrudintos bulvės pagerins bet kokią vakarienę. Dėl saldaus svogūnų ir čiobrelių grietinėlės padažo jie sodrūs, kreminiai ir tokie kvapnūs. Į klasikines skrudintas bulves ne visada pridedamas sūris, bet mes viską sumaišome ir į padažą įmaišome gausų kiekį lydyto Gruyère.

Jie nėra tokie sūrūs kaip mūsų bulvės au gratin, bet vis tiek puikiai kreminės ir jaudinančios. Dėl saldaus svogūno ir čiobrelių manau, kad jie yra šiek tiek įmantrūs au gratin bulvių variantai.

Pagrindiniai ingredientai

  • Bulvės: Mums patinka Yukon Golds skrudintoms bulvėms. Jie tikrai gerai išsilaiko padaže ir nesuirs į košę. Nuotraukose bulvių neskusti, bet jei norite, galite nuskusti. Mums patinka abipusiai, ypač su plonesnėmis odelėmis bulvėmis, tokiomis kaip Yukon Golds.
  • Sviestas ir miltai: Iš jų gaminamas roux, kuris sutirština kreminį padažą. Jums nereikia daug, nes verdamos bulvės išskiria krakmolą, todėl padažas natūraliai sutirštėja.
  • Pienas ir grietinėlė: Iš jų gaminamas padažas. Mes naudojame daugiausia pieną, bet mėgstame jį šiek tiek sodrinti su grietinėle.
  • Sūris: Kad jie būtų šiek tiek sūrūs, įdedame daug tarkuoto Gruyère, kuris gerai tirpsta ir turi malonų riešutų, sviesto skonį. Taip pat galite eksperimentuoti su kitais sūriais, pavyzdžiui, vidutinio ar švelnaus čederio, fontina ar Parmigiano-Reggiano sūriais. Jei esate vegetaras, patikrinkite pakuotę, kad įsitikintumėte, jog pasirinktas sūris yra tinkamas vegetarams.
  • Druska, pipirai ir česnako milteliai: Šie pagardina padažą ir bulves. Česnako milteliai suteikia subtilų česnako skonį, o granuliuotas česnakas veikia taip pat.

Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.

Kaip pasigaminti geriausias skrudintas bulves

1 patarimas: pasigaminkite sūrio padažą. Šis padažas tikrai lengvas. Pradėkite nuo smulkintų svogūnų kepimo svieste, kol jie suminkštės ir maloniai kvepės (tai kvepės padažu). Tada supilkite miltus, supilkite pieną ir grietinėlę. Kai jis burbuliuoja ir sutirštės, įmaišykite Gruyère ir šiek tiek papildomo sviesto. Papildomas sviestas padažui suteikia puikų blizgesį.

Svogūnų, sviesto ir miltų kepimas kreminio skrudintų bulvių padažo pagrindui
Sutarkuotą Gruyere sūrį ir sviestą išplakti į skrudintų bulvių padažąSutarkuotą Gruyere sūrį ir sviestą išplakti į skrudintų bulvių padažą

2 patarimas: paruoškite bulves. Aš einu pirmyn ir atgal su šiam patiekalui skirtų bulvių skutimu. Man patinka, kaip atrodo viršus, kai žievelė paliekama, bet nuluptos bulvės pasirodo šiek tiek švelnesnės. Tai visiškai priklauso nuo jūsų! Kai nuspręsite, bulves plonai supjaustykite šefo peiliu arba mandolina. Mandolina yra greita ir kiekviena gabalėlis išlieka tokio pat storio (tik žiūrėkite pirštus).

3 patarimas: surinkite. Viską sudėkite į kepimo indą sluoksniais: šiek tiek padažo, sluoksnį bulvių, dar šiek tiek Gruyère, tada dar padažo. Pakartokite, tada užbaikite su paskutiniu padažo sluoksniu ir daugiau sūrio ant viršaus.

Grietinėlės padažo ir bulvių griežinėlių sluoksniavimas į kepimo indąGrietinėlės padažo ir bulvių griežinėlių sluoksniavimas į kepimo indą

4 patarimas: kepkite, kol pradės burbuliuoti. Skrudintas bulves kepame neuždengtas 375 °F temperatūroje, kol viršus pradės tapti auksinis, o kraštai ims burbuliuoti. Ar bulvės iškepė, galite patikrinti iešmu. Jis turėtų lengvai slysti per juos. Mūsų orkaitėje tai trunka apie 45 minutes.

Pateikite patarimus

Šios skrudintos bulvės puikiai tinka gaminti iš anksto (šią gudrybę naudoju gamindama šį receptą švenčių ar Padėkos dienos proga).

  • Indą galite surinkti dieną prieš. Tvirtai uždenkite plastikine plėvele ir šaldykite per naktį. Kai būsite pasiruošę virti, kitą dieną iškepkite bulves neuždengtas.
  • Taip pat galite juos visiškai iškepti iš anksto. Leiskite jiems atvėsti, tada laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Norėdami pašildyti, uždenkite kepimo indą folija ir kepkite, kol įkais ir pradės burbuliuoti.
  • Taip pat galite paruošti bulves iš anksto. Nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, tada panardinkite į dubenį su šaltu vandeniu. Jie gerai išsilaikys iki 12 valandų ir galbūt šiek tiek ilgiau, bet ne ilgiau kaip 24 valandas. Nelaikykite griežinėliais pjaustytų bulvių be vandens, nes jos papilks.

Aptarnavimo pasiūlymai

Šios kreminės, sūrios bulvės yra puikus garnyras, ypač šventiniu laikotarpiu. Mėgstu juos su Padėkos dienos kalakutiena, kepta kalakuto krūtinėlė, namine krūtinėlė ir šventiniu glazūruotu kumpiu. Jie taip pat puikiai dera su klasikiniais pagrindiniais patiekalais, tokiais kaip kalakutienos pyragas, skrudinta vištiena ar kepta lašiša.

Kalbant apie garnyrus, tai puikiai tinka prie šparaginių pupelių troškinio, skrudintų šparaginių pupelių ir troškintų špinatų, o aš mėgstu juos su skrudintomis morkomis (nes kreminis padažas su morkomis taip pat yra nuostabus).

Daugiau bulvių receptų

Sūrios šukuotos bulvėsSūrios šukuotos bulvės

Sūrios šukuotos bulvės

  • PARENGIMAS
  • KURĖTI
  • IŠ VISO

Šios sūrios skrudintos bulvės yra dieviškos dėl sodraus grietinėlės padažo, dar skanesnio su saldžiu svogūnu, čiobreliais ir Gruyère sūriu. Jei sunku rasti Gruyère, nedvejodami pakeiskite vidutinį čederį.

9 porcijos

Jums prireiks

2 svarai Yukon Gold bulvių (907 g)

3 šaukštai sviesto ir dar daugiau patiekalui (42 g)

½ puodelio smulkiai malto saldaus svogūno, apie ½ vidutinio svogūno

2 šaukštai universalių miltų

1 ½ stiklinės nenugriebto pieno (355 ml)

½ puodelio riebios grietinėlės (118 ml)

¾ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos

¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

1 arbatinis šaukštelis šviežių čiobrelių lapelių, susmulkintų

1 ½ puodelio susmulkinto Gruyère, 6 uncijos (170 g)

Kryptys

    1Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 375°F. 8 × 8 colių kepimo formą ištepkite sviestu.

    2Kepkite svogūnus: Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto. Suberkite svogūnus ir nedidelį žiupsnelį druskos, tada kepkite, kol svogūnai suminkštės ir maloniai kvepės, apie 5 minutes.

    3Pasigaminkite padažą: Suberkite miltus, kad susidarytų roux ir virkite 1 minutę. Lėtai supilkite pieną ir grietinėlę. Virkite, dažnai plakdami, kol mišinys taps vientisas ir sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais, česnako milteliais ir čiobreliais.

    4Įpilkite likusį 1 šaukštą sviesto ir 1 puodelį Gruyère sūrio. Plakite, kol sūris išsilydys, o padažas taps vientisas. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska.

    5Paruoškite bulves: Galite nulupti bulves arba palikti lupenas. Supjaustykite juos ⅛ colio storio apskritimais.

    6Surinkti: Į paruoštos kepimo formos dugną šaukštu dėkite ploną padažo sluoksnį. Įdėkite sluoksnį bulvių griežinėlių, šiek tiek perdengdami juos kaip vantas. Ant bulvių pabarstykite šiek tiek sūrio, tada ant viršaus užpilkite šaukštu padažo.

    7Kartokite sluoksniavimą (bulvės, sūris, padažas), kol sunaudosite visas bulves, baigiant paskutiniu padažo sluoksniu ir likusiu sūriu ant viršaus.

    8Kepti: Kepkite neuždengtą, kol viršus taps aukso rudos spalvos, o iešmuo lengvai perslys per bulves, 40–55 minutes. Prieš patiekdami leiskite bulvėms pailsėti 20 minučių, kad sustingtų ir būtų lengviau išskobti.

Adomo ir Džoanos patarimai

  • Saugojimas: Leiskite atvėsti, tada laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite mikrobangų krosnelėje arba 375 ° F orkaitėje, uždengtą folija. Nerekomenduojame šio patiekalo šaldyti dėl didelio pieno kiekio.
  • Pirmyn: Surinkite troškintuvą prieš dieną, uždenkite plastikine plėvele ir per naktį šaldykite. Atidenkite ir kepkite kitą dieną, pridedant keletą papildomų minučių, kad atsirastų šaltų bulvių.
  • Paruoškite bulves iš anksto: Nulupkite bulves ir supjaustykite jas ⅛ colio storio apskritimais. Jei nerenkate patiekalo iš karto, sudėkite griežinėlius į dubenį su vandeniu ir laikykite panardintus, kad neapskrustų.
  • Norėdami tai padaryti 9 × 13 inde: Padvigubinkite visus ingredientus ir atlikite tą patį metodą. Kepkite 375 °F temperatūroje, kol viršus pasidarys auksinis, o iešmas lengvai slys per bulves, maždaug 55–65 minutes. Prieš patiekdami leiskite patiekalui pailsėti 20 minučių. Čia aptarnaus 12–14 žmonių.
  • Geriausios bulvės: Naudokite raudonas arba geltonas bulves, o ne kepamas (rusvinas) bulves. Jie geriau išlaiko savo formą. Jei turite naudoti rusvus, nulupkite jas.
  • Pateikti mitybos faktai yra apytiksliai.

Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
1 iš 9 porcijų
/
Kalorijos
250
/
Bendras riebalų kiekis
13,8g
/
Sotieji riebalai
8,3 g
/
Cholesterolis
42,6 mg
/
Natrio
356,4 mg
/
Angliavandenių
22,7g
/
Dietinės skaidulos
2,4 g
/
Bendras cukrus
4,1 g
/
Baltymai
9,6 g


AUTORIUS:

Joanne Gallagher


Adomas ir Joanne iš įkvėpto skonio

Mes esame Adamas ir Joanne Gallagheriai, „Inspired Taste“ kūrėjai. 2009 m. įkurta „Inspired Taste“ iš vaikystės svajonės išaugo į vieną patikimiausių receptų svetainių internete su šimtais patikimų receptų, nuoseklių vaizdo įrašų ir ekspertų patarimų. Daugiau apie mus

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -