Šis krevečių maišymo kepimo receptas yra greitas, lengvas ir nepaprastai skanus. Paruošta per 20 minučių su sultingomis krevetėmis, traškiomis daržovėmis ir trokštančiu naminio padažo.
Paslaptis, kaip padaryti šias krevetes, taip gerai, yra padažas. Mes naudojame tą patį, kurį kartu plakame keptiems ryžiams. Tai pikantiškas, šiek tiek saldus ir kvapnus. Išmesta su sultingomis krevetėmis ir daržovėmis, greitą savaitės nakties vakarienę tai paverčia tuo, kas skoningai verta restorano.
Išbandęs šį receptą, aš lažinuosi, kad jį pakartojate, nes būtent taip nutiko su mūsų šeima.
Pagrindiniai ingredientai
- Krevetės: Šiam receptui aš labiau mėgstu ypač dideles ar jumbo krevetes (ieškokite 16-20 skaičiaus pakuotės). Jei jūsų užšaldomi, žr. Greitai atšildingą galiuką žemiau recepto (jis trunka tik kelias minutes su šaltu tekančiu vandeniu).
- Daržovės: Laikykitės greitai virtų daržovių, tokių kaip svogūnai ir žirniai. Taip pat gražiai dirba cukinijos, šparagai, šparaginės pupelės, mažos brokolių žiedynai, paprikos ir Bok Choy.
- Česnakai: Man patinka česnako smūgis ir labai rekomenduoju pridėti 2 gvazdikus. Man patinka juos plonai supjaustyti, kad galėtumėte juos pamatyti maišant keptuvę.
- Padažas: Aš tam naudoju mūsų keptų ryžių padažą ir mėgstu jį. Pagrindiniame recepte yra tik 4 ingredientai. Tai yra sojos padažo, rudojo cukraus, ryžių vyno acto ir skrudinto sezamo aliejaus mišinys. Jei esate dėl jo, taip pat galite pridėti mirin, kinų 5 prieskonių ir šiek tiek šilumos su čili pasta, tačiau pagrindinis padažas vis dar yra tikrai geras! Kitas variantas yra naudoti mūsų imbiero maišymo kepimo padažą.
- Sviestas: Tai mano paslaptis, kad padažas būtų gražus ir kreminis. Prieš patiekdami pridėsite vieną šaukštą.
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.
Kaip padaryti geriausią krevečių maišymą kepti
1 patarimas: druska, tada nuplaukite krevetes. Prieš kepdami, šiek tiek druskos išmeskite krevetes ir leiskite jiems keletą minučių sėdėti kiaurasamyje. Druskos firmos padidina savo tekstūrą ir sezonus juos sezonus. Po skalavimo krevečių skonis švaresnis, virkite tolygiau ir išlikite apkūnus bei sultingas. Išbandykite šį triuką visiems mėgstamiems krevečių receptams!
2 patarimas: pirmiausia virkite krevetes. Pažvelkite į krevetes, kol jos vos nepadarys, tada išimkite jas iš keptuvės. Tai apsaugo juos nuo perdirbimo ir suteikia laiko maišyti „Fry“ daržoves, kol puikiai suminkštės.

3 patarimas: naudokite mūsų padažą. Mūsų keptų ryžių padažas yra neįtikėtinas keptiems ryžiams, tačiau tai taip pat yra šios greitos ir kvapnių krevečių maišymo kepimo paslaptis. Gaminti reikia vos 2 minučių: tiesiog troškinkite sojos padažą, rudąjį cukrų, ryžių actą, skrudintą sezamo aliejų ir bet kokius pasirenkamus priedus, kol cukrus ištirps. Laikykite stiklainį savo šaldytuve. Tai trunka kelias savaites ir dirba su beveik bet kokiu kepimu.


4 patarimas: užbaikite sviestu. Kai tik „Stim Fry“ baigsis, išjunkite ugnį ir sukkite į mažą sviestą. Jis ištirpsta į padažą, todėl jis yra šilkinis, šiek tiek kreminis ir ypač skanus.


Daugiau „Stim Fry“ receptų


Greita krevečių maiša kepti
-
Prep
-
Virkite
-
Iš viso
Tai gera naktis, kai ši greita ir lengva krevečių maiša kepti vakarienei. Dėl greito maisto gaminimo krevečių ir daržovių tai greitai! Padažo dėka tai tikrai skanu! Tai daug skaniau, nei tiesiog maišyti paprastu sojos padažu ar parduotuvėje pirktame kepimo padaže. Padažas užtrunka 3 minutes, todėl labai rekomenduoju pasidaryti partiją! Norėdami gauti daugiau būdų, kaip jį naudoti, skaitykite mūsų keptų ryžių padažo receptą. Patiekimui man patinka tai per garuose jazminų ryžiai ar šie kokosų ryžiai.
4 porcijos
Jums reikės
Už maišą kepti
1 svaras nuluptas ir apnuogintos jumbo krevetės, 16-20 skaičiaus (450 g)
1 šaukštas daug šilto virimo aliejaus (pvz.
1 šaukštas skrudinto sezamo aliejaus
1 vidutinio svogūno, plonai supjaustytas į ketvirčius mėnesius
2 česnako skiltelės, plonai supjaustytos
6 uncijos snapo žirniai, supjaustyti ant įstrižainės (170 g)
4 šaukštai keptų ryžių padažo (receptas žemiau)
1 šaukštas sviesto
Puiki jūros druska, jei reikia
Virti ryžiai ar makaronai, patiekiami, neprivalomi
Padažui (pagamina apie 1 puodelį)
¾ puodelio mažo natrio sojos padažo (190 g)
¼ puodelio rudojo cukraus (50 g)
2 šaukštai ryžių acto
1 šaukštas skrudinto sezamo aliejaus
2 šaukštai mirin, neprivaloma
¼ šaukštelio kinų penkių prieskonių, neprivalomas
1 šaukštas Sambal Oelek arba Gochujang, neprivaloma, skirta šilumai
Nurodymai
1Padarykite padažą: Į mažą puodelį įpilkite sojos padažo, rudojo cukraus, ryžių acto ir sezamo aliejaus ant vidutinės ugnies. Atneškite užvirti ir virkite, kol cukrus ištirps. Jei juos pridedate, įmaišykite pasirenkamus ingredientus. Turėsite likusį padažą, žiūrėkite patarimus, kaip laikyti instrukcijas.
2Paruoškite krevetes: Įdėkite krevetes į kiaurasamtį ir išmeskite ¼ šaukštelio druskos. Leiskite sėdėti 1 minutę, tada nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
3Virkite krevetes: Ant vidutinės stiprios ugnies įkaitinkite wok arba didelę keptuvę. Įpilkite šaukštą kiekvieno aukšto šildymo aliejaus ir skrudintą sezamo aliejų, kad padengtumėte keptuvės dugną. Įpilkite krevečių į vieną sluoksnį ir virkite, kol jos pradės susiraukšlėti ir pasidaryti nepermatomą, maždaug 2 minutes. Perkelkite į lėkštę.
4Virkite daržoves: Jei keptuvė yra sausa, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus, tada į keptuvę įpilkite svogūno su mažu žiupsneliu druskos. Virkite, maišydami aplink keptuvę, kol svogūnas pradės minkštinti ir pasidaryti permatomą, nuo 1 iki 2 minučių. Įpilkite žirnių ir česnako, ir virkite dar minutę.
5Pridėkite padažą: Supilkite 4 šaukštus padažo ir grąžinkite krevetes į keptuvę (kartu su visomis sultimis). Virkite, kol „Snap“ žirniai bus tik švelnūs, dar 1–2 minutes.
6Baigti: Išjunkite ugnį ir įmaišykite sviestą, kol ištirps. Paragaukite ir, jei norite, įpilkite papildomo šaukšto padažo. Patiekite nedelsiant su ryžiais ar makaronais.
Adomo ir Joanne patarimai
- Saugojimas: Likusius likučius laikykite hermetiškame inde šaldytuve iki 3 dienų.
- Saugo padažo: Likusį padažą laikykite hermetiškame inde kaip mūrinio indelio šaldytuve iki vienos savaitės. Prieš naudodamiesi. Taip pat galite užšaldyti ledo kubo padėkluose, kad galėtumėte ilgiau laikyti.
- Užšaldytos krevetės: Nuplaukite krevetes kiaurasamtyje po šaltu tekančiu vandeniu, kol jos nebebus kietos, nuo 3 iki 5 minučių. Jie vis dar gali būti labai šalti.
- Pateikta mitybos informacija yra įvertinimai.
Mityba vienai porcijai
Pervedimo dydis
1/4 recepto
/
Kalorijos
237
/
Bendras riebalai
11,4 g
/
Sočiųjų riebalų
3g
/
Cholesterolis
190,1mg
/
Natris
610,1 mg
/
Angliavandeniai
11,8 g
/
Dietinis pluoštas
1,6 g
/
Bendras cukrus
7,4 g
/
Baltymai
25,3 g
Mes esame Adomas ir Joanne'as, pora aistringai gaminanti maistą ir dalijamės skaniais, patikimais receptais nuo 2009 m. Mūsų tikslas? Įkvėpti jus patekti į virtuvę ir užtikrintai gaminti šviežius ir kvapnius patiekalus. Daugiau apie mus