Tai mūsų geriausias moliūgų bandelės receptas! Jį lengva pagaminti, jis kupinas moliūgų skonio ir iš paprastų ingredientų. Kiekvieną kartą jie pasirodo gražiai!
Įkvėpti mūsų mėgstamos moliūgų duonos, šios bandelės yra šiek tiek pakoreguotos, kad pagamintų 18 idealiai drėgnų, prieskoniais pagardintų bandelių. Su lydytu sviestu, gausiu moliūgo prieskoniu ir moliūgų tyrele (taip, konservuotas moliūgas puikiai tinka), jie pasirodo nepaprastai skanūs.
Jei galite maišyti ingredientus kartu su šaukštu, galite pagaminti šiuos moliūgų bandeles!
Pagrindiniai ingredientai
- Moliūgas: Šiems bandeliams naudokite gryną moliūgų tyrę. „Libby's“ arba „Whole Foods“ 365 yra patikimi parduotuvėje įsigyjami variantai. Jei turite galimybę kepti moliūgus, galite patys pasigaminti tyrės. Štai kaip pasigaminti moliūgų tyrę, kuri jums padės.
 - Sviestas: Dėl lydyto sviesto šie bandeliai greitai ir lengvai sumaišomi. Naudoju nesūdytą sviestą ir į tešlą įdedu druskos. Jei naudojate sūdytą sviestą, sumažinkite druskos kiekį (žr. patarimus žemiau recepto).
 - Kiaušiniai: Jie prideda struktūrą ir suteikia drėgmės.
 - Cukrus: Granuliuoto ir rudojo cukraus derinys suteikia geriausią skonį ir tekstūrą. Jei naudojate tik vieną, naudokite rudąjį cukrų dėl sodraus skonio.
 - Miltai: Čia puikiai tinka universalūs miltai.
 - Kepimo milteliai ir soda: Mes naudojame abu, nes moliūgų tyrė prideda papildomo svorio. Išlyginkite savo arbatinius šaukštelius, kad galėtumėte tiksliai išmatuoti.
 - Moliūgų prieskoniai ir vanilė: Aš naudoju savo naminį moliūgų pyrago prieskonį, kuriam reikia cinamono, imbiero ir gvazdikėlių (taip pat neprivaloma kvapiųjų pipirų ir muskato riešuto). Taip pat galite naudoti savo mėgstamą parduotuvėje įsigytą stiklainį. Nepraleiskite vanilės, ji prideda tikrai puikaus skonio.
 
Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.
Kaip pasigaminti geriausius moliūgų bandeles
1 patarimas: pirmiausia sumaišykite lydytą sviestą ir cukrų. Vienas dalykas, kurį mėgstu naudoti šiame recepte lydytą sviestą, yra tai, kad šiltą sviestą galite maišyti tiesiai į cukrų. Tai šiek tiek atvėsina sviestą ir padeda ištirpinti rudojo cukraus gabalėlius (su tuo man sunku, nes gyvename sausame klimate).

2 patarimas: gerai išplakite sausus ingredientus. Plaktuvu (arba sieteliu) visiškai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską. Siekiant geriausio pakilimo ir tolygios tekstūros, labai svarbu, kad raugintuvai būtų tolygiai paskirstyti visoje tešloje.
3 patarimas: rankomis sumaišykite tešlą. Šiuos moliūgų bandeles gaminu taip pat, kaip gaminu bananų bandeles arba moliūgų šokoladinę duoną. Viename dubenyje išplakite sausus ingredientus, kitame – šlapius, tada sumaišykite juos mentele. Nereikia elektrinio maišytuvo. Puikiai veikia plaktuvas ir šaukštas arba mentelė.




4 patarimas: tešlą padalinkite tolygiai. Pagal šį receptą nuolat pagaminama 18 gražaus dydžio bandelių. Į kiekvieną bandelės puodelį įpilkite maždaug 4 šaukštus tešlos, užpildydami maždaug tris ketvirtadalius.
Daugiau moliūgų receptų


Lengvi moliūgų bandelės
- 
                          PARENGIMAS 
 - 
                          KURĖTI 
 - 
                      IŠ VISO 
 
Šie moliūgų bandelės kiekvieną kartą išeina puikiai ir yra gaminami su daug moliūgų tyrės, moliūgų prieskonių ir lydyto sviesto. Prie jų puikiai tiks konservuotų moliūgų tyrė arba galite pakeisti namine tyrele (jei reikia, mūsų moliūgų tyrės receptas).
Padaro 18 bandelių
Jums prireiks
8 šaukštai nesūdyto sviesto, lydyto (140g)
2 puodeliai universalių miltų, susmulkinti ir išlyginti (260 g)
1 ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
¾ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
1 arbatinis šaukštelis smulkios jūros druskos, sumažinkite iki ¾ arbatinio šaukštelio, jei jautrūs druskai
2 arbatiniai šaukšteliai moliūgų prieskonių, žr. naminių moliūgų prieskonių
¾ puodelio granuliuoto cukraus (150 g)
¾ puodelio šviesiai rudojo cukraus, lengvai supakuotas (150 g)
3 dideli kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 (15 uncijų) gali būti gryno moliūgo, pavyzdžiui, Libby's, arba 1 ¾ puodelio naminės moliūgų tyrės (450 g)
Kryptys
1Paruošimas: Šildykite iki 375°F (190°C). 12 puodelių bandelių puodelį išklokite įdėklais. Jei jūsų orkaitėje telpa dvi bandelės keptuvės, išklokite 18 puodelių. Tik vieną keptuvę kepsite dviem porcijomis.
2Sumaišykite sausus ingredientus: Vidutiniame dubenyje išplakite miltus, kepimo miltelius, soda, druską ir moliūgų prieskonius, kol tolygiai susimaišys.
3Sumaišykite šlapius ingredientus: Dideliame dubenyje išplakite granuliuotą cukrų, rudąjį cukrų ir lydytą sviestą. Jei matote didelius rudojo cukraus gabalėlius, susmulkinkite juos. Tada suplakite kiaušinius, vanilę ir moliūgų tyrę iki vientisos masės ir gerai susimaišys.
4Sujungti: Į šlapią mišinį įpilkite sausus ingredientus į tris dalis. Miltų mišinį sukrėskite į moliūgų mišinį, kol nebematysite miltų dryžių.
5Kepti: Tešlą tolygiai paskirstykite tarp bandelių puodelių, užpildydami jas ¾ tūrio (apie 4 šaukštus kiekviename puodelyje). Kepkite nuo 16 iki 22 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus (tinka keli drėgni trupiniai).
6Šaunu: Leiskite bandelėms 10 minučių atvėsti keptuvėje, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Adomo ir Džoanos patarimai
- Saugojimas: Blynus laikykite kambario temperatūroje, sandariame inde iki 3 dienų. Šaldykite iki savaitės arba užšaldykite iki 3 mėnesių šaldiklyje saugioje talpykloje. Atšildykite kambario temperatūroje, o prieš patiekdami pašildykite orkaitėje arba skrudintuve.
 - Sūdytas sviestas: Jei turite sūdyto sviesto, sumažinkite druskos kiekį iki ½ arbatinio šaukštelio smulkios druskos.
 - Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė.
 
            Mityba vienai porcijai
                Porcijos dydis
                1 bandelė
                 /
                Kalorijos
                183
                 /
                Bendras riebalų kiekis
                6,1 g
                 /
                Sotieji riebalai
                3,5 g
                 /
                Cholesterolis
                44,6 mg
                 /
                Natrio
                198,9 mg
                 /
                Angliavandenių
                29,7g
                 /
                Dietinės skaidulos
                1,1 g
                 /
                Bendras cukrus
                17,3g
                 /
                Baltymai
                2,8g
            
            
        
					
				
Mes esame Adamas ir Joanne – pora, nuo 2009 m. aistringai gaminanti ir besidalijanti skaniais bei patikimais receptais. Mūsų tikslas? Norėdami įkvėpti jus įeiti į virtuvę ir užtikrintai gaminti šviežius ir skanius patiekalus. Daugiau apie mus
