Kuršėnų miesto gimtadienio proga mieste skambėjo ne tik muzika, bet ir kvepėjo šviežiai keptu vyniotiniu.
Šventė šiemet tapo ne tik emocinga, bet ir istorinė – buvo pasiektas naujas rekordas: daugiausia vyniotinio ragautojų susirinko ant pėsčiųjų tilto!
Į garsiai nuskambėjusį kvietimą „Vyniojam į Kuršėnus“ sureagavo ir savaitgalį praleisti Kuršėnuose nusprendė ypatingi svečiai – žurnalistas, kelionių laidos „Orijaus kelionės“ kūrėjas Orijus Gasanovas bei kulinarijos entuziastė Aida Balandė (Keita žemaitė).
Vizito metu svečiai susipažino su Kuršėnų kulinariniu paveldu ir aktyviai įsitraukė į vieną žymiausių miestelio tradicijų – Kuršėnų vyniotinio kepimą. Autentiško deserto gamybai vadovavo Daina Putvinskienė, legendinės konditerės Eugenijos Dragūnienės dukra.
„Džiaugiuosi, kad turėjome progą parodyti, kaip gimsta Kuršėnų pasididžiavimas – vyniotinis. Smagu, kad svečiai ne tik ragavo, bet ir patys įsitraukė į gamybos procesą“, – sakė D. Putvinskienė.
Po kūrybinio kulinarinio užsiėmimo svečiai buvo pakviesti į Kuršėnų dvarą, kur jų laukė šviežiai iškeptas vyniotinis bei kvapni žemaitiškų žolelių arbata. Rami atmosfera, šilti pokalbiai ir jaukūs įspūdžiai lydėjo šią popietę, įprasminusią Kuršėnų svetingumą ir kultūrinį gyvybingumą.
„Kuršėnai – tai ne tik vyniotinis, bet ir žmonės su didelėmis širdimis. Čia jautėmės laukiami ir mylimi“, – įspūdžiais dalinosi O. Gasanovas.
Ši diena – puikus pavyzdys, kaip kulinarinės tradicijos gali suartinti žmones ir atskleisti regiono išskirtinumą ne tik vietiniams gyventojams, bet ir plačiajai auditorijai.
• Parengta pagal Kuršėnų dvaro facebook paskyroje pateiktą informaciją
• Publikacija dalinasi Lietuvos regionų naujienų portalas „Miesto naujienos“. Naujieną paskelbė „Miesto naujienos D.I.“. Daugiau sau ir savo miestui aktualių naujienų rasite portale www.miestonaujienos.lt.