Keptų ryžių padažo receptas

Šis labai paprastas keptų ryžių padažo receptas yra savaitės nakties gelbėjimas, ir aš lažinuosi, kad jūs jau turite viską, ko jums reikia, kad jį pagamintumėte.

Aš visada turiu indelį šio padažo savo šaldytuve, nes jis toks universalus. Gaminti reikia mažiau nei 5 minučių, ir tai padeda man greitai vakarieniauti ant stalo.

Turite pabandyti pagaminti mūsų lengvai keptus ryžius su šiuo padažu! Tai taip pat tobula kaip greita ir skani saldaus sojos glazūra kitiems baltymams, tokiems kaip vištiena ar tofu.

Pagrindiniai ingredientai

  • Aš esu padažas: Tai yra mūsų padažo pagrindas, todėl norėsite naudoti mažai natrio sojos padažą arba mažai natrio „Tamari“. Norėdami gauti papildomą turtingumą, kai kuriuos mažo natrio sojos padažą galite pakeisti tamsiu sojos padažu ar grybų sojos padažu (kuris prideda šiek tiek daugiau skonio).
  • Rudas cukrus: Cukrus subalansuoja sojos padažo sūrumą. Rudasis cukrus prideda daugiau skonio nei įprastas cukrus. Kokosų cukrus taip pat būtų puikus! Aš naudoju sojos padažo 3: 1 santykį su cukrumi, tačiau gamindami šį padažą visada galite sureguliuoti daugiau cukraus, kad jis būtų saldesnis.
  • Ryžių actas: Nepaskirtas ryžių actas daro padažą pop. Paprastai jis turi žalią viršutinę dalį.
  • Sezamo aliejus: Į šį padažą norėsite pridėti skrudintą sezamo aliejų. Paprastai pridedu papildomo sezamo aliejaus, gamindamas keptų ryžių receptą.
  • Mirin: Tai yra neprivaloma, tačiau jis tikrai sutraukia padažą. Tai saldu ir kvapu. Aš jį taip pat naudoju gamindamas teriyaki padažą.
  • Daugiau pasirenkamų ingredientų: Štai kodėl man patinka gaminti naminius padažus, visada galite juos padaryti savo! Šis padažas yra puikus su aukščiau esančiais ingredientais, tačiau, jei norite gauti daugiau skonio, apsvarstykite galimybę šiek tiek kinų 5 prieskonių ar čili pastos (pvz., Sambal Oelek ar Gochujang), kad pridėtumėte šilumos.

Žemiau rasite visą receptą su matavimais.

Mano patarimai, kaip gaminti ir naudoti jūsų padažą

1 patarimas: prisitaikykite prie savo skonio. Nesivaržykite prisitaikyti prie savo skonio. Galite pridėti daugiau cukraus ar bet kurio iš pasirenkamų ingredientų, kad gautumėte papildomo skonio. Atminkite, kad padažas turi savarankiškai paragauti stipraus, kad tinkamai pagardintų visus ryžius ir daržoves. Jei padažas atrodo užvaldantis, jūs einate teisingu keliu.

2 patarimas: greitas keptų ryžių gaminimo vadovas. Dėl mano mėgstamiausio recepto skaitykite mūsų naminius keptus ryžius, tačiau čia greitai reikia nutraukti tai, ką jums reikės padaryti:

  1. Virkite baltymus, tokius kaip jautiena, vištiena, kiauliena ir krevetės, didelėje keptuvėje ar wok su šiek tiek augalinio aliejaus, kol vos neišvirs. Tada nuimkite ir atidėkite.
  2. Padažą užauginkite daržoves, tokias kaip svogūnai, grybai ir morkos dideliame puode arba wok 1–2 minutes.
  3. Įmaišykite aromatus, pavyzdžiui, maltą česnaką, imbierą ar baltas žaliųjų svogūnų dalis, taip pat greitai kepančias daržoves, tokias kaip cukinijos, edamame ar žirniai. Virkite maždaug 1 minutę.
  4. Įpilkite šaltų ryžių. Virkite ir išmaišykite, kol jis įkaitins ir šiek tiek paruduos.
  5. Supilkite padažą, pradėdami nuo 2 šaukštų ir pridėkite daugiau, jei reikia.
  6. Įpilkite kiaušinių (pasirenkamų), stumdami ryžius į vieną keptuvės pusę. Įsitraukite kiaušinius tuščioje erdvėje, tada suskaidykite juos ir įmaišykite į ryžius.
  7. Patiekite ant viršaus supjaustytų žalių žaliųjų svogūnų ir sezamo sėklų dalių.
Padažo pridėjimas prie keptų ryžių

3 patarimas: daugiau būdų naudoti padažą. Šis padažas taip pat veikia kaip saldi jautienos, vištienos, kiaulienos, tofu ir krevečių soja. Greitai virkite baltymus šiek tiek aliejaus ar sviesto. Įpilkite 2–3 šaukštus padažo kartu su vienodu kiekiu vandens ar sultinio. Norėdami sutirštinti jį į tobulą glazūrą, sumaišykite 1 šaukštelį kukurūzų krakmolo su 2 šaukšteliais vandens. Įmaišykite tai į keptuvę ir troškinkite, kol padažas sutirštės ir padengs baltymai.

Daugiau naminių padažų

Keptas ryžių padažasKeptas ryžių padažas

Keptas ryžių padažas

  • Prep
  • Virkite
  • Iš viso

Mūsų šeima mėgsta keptus ryžius, todėl paprastai turime stiklainį, kurį lengva gaminti padažą savo šaldytuve. Tai puikiai tinka su sojos padažu, cukrumi, ryžių actu ir sezamo aliejumi, tačiau jei turite kitus ingredientus, jie tikrai perkelia šį padažą į kitą lygį. Aš labai rekomenduoju „Mir“!

Pagamina 1 puodelį

Jums reikės

¾ puodelio mažo natrio sojos padažo (190 g)

¼ puodelio rudojo cukraus (50 g)

2 šaukštai ryžių acto

1 šaukštas skrudinto sezamo aliejaus

2 šaukštai mirin, neprivaloma

¼ šaukštelio kinų penkių prieskonių, neprivalomas

1 šaukštas sambal oelek čili pasta arba gochujang, neprivaloma

Nurodymai

    1Į mažą puodelį įpilkite sojos padažo, rudojo cukraus, ryžių acto ir sezamo aliejaus ant vidutinės ugnies. Atneškite užvirti ir virkite, kol cukrus ištirps. Jei juos pridedate, įmaišykite pasirenkamus ingredientus.

Adomo ir Joanne patarimai

  • Saugojimas: Šį padažą laikykite hermetiškame inde kaip mūrinio indelio šaldytuve iki vienos savaitės. Prieš naudodamiesi.
  • Užšaldymas: Užšaldykite šį padažą ledo kubelių padėkluose, padaliję jį tarp ledo kubo skylių. Kai užšaldykite, ištuštinkite juos ir įpilkite į šaldytuvą saugų indą ar maišą su užtrauktuku.
  • Aš esu padažas: Tam naudokite mažo natrio sojos padažą. Norėdami gauti papildomo skonio, apsvarstykite galimybę pakeisti 4 šaukštus (¼ puodelio) su tamsiu sojos padažu ar grybų sojos padažu, kurie abu prideda turtingesnį skonį.
  • Keptų ryžių patarimai: Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite dienos, likusius ryžius ar šaltus ryžius. Šviežiai paruošti ryžiai linkę ištarti musher. Man patinka trumpi arba vidutinio grūdo balti ryžiai, tokie kaip kalrozės ar jazminų ryžiai. Taip pat veiks rudi ryžiai ir quinoa.
  • Pagardinimas: Šis padažas prideda daug prieskonių, tačiau vis tiek rekomenduojame lengvai pagardinti druska, kai jūs einate kartu gaminant keptus ryžius. Taigi, prieš dedant padažą, lengvai pagardinkite baltymus ir daržoves. Tokiu būdu jis pasirodys toks pat skanus kaip jūsų mėgstamiausias restoranas!
  • Pateikti mitybos faktai yra įverčiai.

Mityba vienai porcijai
Pervedimo dydis
1 šaukštas
/
Kalorijos
24
/
Bendras riebalai
0,9 g
/
Sočiųjų riebalų
0,1 g
/
Cholesterolis
0mg
/
Natris
326,4 mg
/
Angliavandeniai
5,5 g
/
Dietinis pluoštas
0g
/
Bendras cukrus
4,5 g
/
Baltymai
0,9 g


Autorius:

Joanne Gallagher


Adomas ir Joanne iš įkvėpto skonio

Mes esame Adomas ir Joanne'as, pora aistringai gaminanti maistą ir dalijamės skaniais, patikimais receptais nuo 2009 m. Mūsų tikslas? Įkvėpti jus patekti į virtuvę ir užtikrintai gaminti šviežius ir kvapnius patiekalus. Daugiau apie mus

Ankstesnis pranešimas: lengvi kepti ryžiai

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -