Lengvas Cacio ir Pepe receptas

Tai yra mūsų absoliutus mėgstamiausias „Cacio E Pepe“ receptas. Per 15 minučių padarykite šiuos restorano vertus makaronus su šilkiniu sūriu ir juodųjų pipirų padažu!

„Cacio e Pepe“, kuris išverčia į „sūrį ir pipirą“, yra puikus patiekalas jaukiai nakčiai, ir aš pažadu, kad jus nustebins, kaip kažkas toks paprastas gali skonio taip neįtikėtinai skaniai. Lankant Romoje, Italijoje, tai buvo mėgstamiausias Adomo patiekalas. Tai paprasta, bet taip gerai su aksominiu, sodriu padažu, kuris visai nėra sunkus.

Šie klasikiniai romėnų makaronai yra puikus savaitės nakties valgis! Kitiems klasikiniams makaronams mes taip pat mėgstame šį makaronų „Carbonara“, pagaminto iš kiaušinių trynių, receptą.

Pagrindiniai ingredientai

  • Makaronai: Tradiciniam „Cacio e Pepe“ norėsite nuoširdžių, ilgų makaronų. „Tonnarelli“, „Spageti“ ir „Bucatini“ yra puikūs pasirinkimai. (Šiame įraše nuotraukoms naudojome „Bucatini“.) Tonnarelli yra panašus į spagečius, tačiau vietoj apvalios yra kvadratinės formos. „Bucatini“ taip pat yra panašus, tačiau jis turi cilindrinę formą, kurios viduryje yra skylė, todėl ji puikiai tinka laikyti ant padažo. Trumpos makaronų formos veikia, tačiau pasirinkite tai, kas lengvai laikosi padažo, pavyzdžiui, „Rigatoni“. Naminalius, skaitykite mūsų šviežių makaronų receptą.
  • Romėnų pecorino sūris: Šis klasikinis itališkas avių pieno sūris yra būtinas autentiškam „Cacio e Pepe“. Jis panašus į Parmigiano-Reggiano, tačiau turi aštresnį, saliesnį ir žolinesnį skonį. Paprastai jį galite rasti šalia parmezano sūrio skyriuje. Nors kaip pakaitalą galite naudoti „Parmigiano-Reggiano“, jūsų padažas neturės tokio paties klasikinio, drąsaus skonio. Praleiskite šį receptą išankstinį sūrį (jis taip pat neištirps).
  • Juodieji pipirai: Patiekalo pavadinimas tiesiogine prasme reiškia „sūris ir pipirai“, todėl būtinas gausus juodųjų pipirų kiekis. Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite šviežiai maltus pipirus. Griežtesnis šlifavimas veikia tikrai gerai, pridedant šiek tiek tekstūros ir aštraus smūgio. Norėdami nulaužti ištisus pipirų kukurūzus, taip pat galite naudoti skiedinį ir pestle.
  • Alyvuogių aliejus ir sviestas: Nedidelis alyvuogių aliejaus ir šalto, nesūdyto sviesto yra paslaptis tobulai emulsuotam padažui, pagamintam namuose. Jie padeda sūriui ir makaronų vandeniui susiburti į šilkinį, blizgantį padažą ir neleidžia jam sulipti.

Žemiau rasite visą receptą su matavimais.

Mano patarimai naminiam Cacio ir Pepe

1 patarimas: Prep yra viskas. Kadangi šis receptas greitai eina, prieš pradėdami norite, kad viskas būtų paruošta. Puikiai sutarkuokite savo „Pecorino Romano“, sumalkite juodus pipirus ir išmatuokite šaltą sviestą. Kai makaronai bus paruošti, nė vienam iš šių dalykų nėra laiko.

2 patarimas: mėtymui naudokite plačią keptuvę. Nors kai kurie „Cacio E Pepe“ receptai siūlo naudoti dubenį, mes nustatėme, kad šilta, platus keptuvė yra geriausias darbo įrankis. Tai suteikia daug galimybių išmesti makaronų ir padažo ingredientus, kaip ir mes, kai gaminame „Carbonara“.

3 patarimas: pastatykite pagrindą su alyvuogių aliejumi, sviestu ir makaronų vandeniu. Kaip jūsų makaronai virsta, įkaitinkite alyvuogių aliejų su maltais juodaisiais pipirais, kol jis kvepia ir skaudi. Tada išjunkite ugnį ir palaukite, kol makaronai bus paruošti. Šis žingsnis tarnauja dviem tikslams: jis skrudina juoduosius pipirus, sukeldamas daugiau skonio, ir jis sušildo keptuvę, todėl ji bus paruošta mesti makaronus ir padažą. Kai makaronai yra paruošti, į keptuvę įpilkite šiek tiek karšto, krakmolingo makaronų vandens ir šalto sviesto, prieš įmesdami į makaronus, kad sukurtumėte tobulą jūsų padažo pagrindą.

Gaminant „Cacio“ ir „Pepe“ padažus į keptuvę

4 patarimas: gerai sutvirtinkite savo sūrį. Tai yra svarbiausias patarimas! Pridėję savo makaronų prie keptuvės, užpildykite jį su dideliu kiekiu smulkiai tarkuoto „Pecorino Romano“. Puikios grotelės yra būtinos, nes jis leidžia sūriui greitai ištirpti į kreminį, emulsuotą padažą. Jei sūris yra per daug šiurkštus, jis suklumpa ir virs lipnia netvarka. Mikroplanas tam yra idealus, tačiau taip pat veiks mažiausios skylės ant dėžutės „Vater“.

Parodykite, kaip smulkiai reikia sutarkuoti „Pecorino“ sūriui „Cacio e Pepe“Parodykite, kaip smulkiai reikia sutarkuoti „Pecorino“ sūriui „Cacio e Pepe“

5 patarimas: nebijokite įpilti daugiau vandens. Kraktetų karštas makaronų vanduo „Cacio e Pepe“ padažą daro tokiu stebuklingu. Mesdami makaronus su sūriu, jei matote, kad jis yra per storas ar atrodo per storas (kaip nuotrauka žemiau), įpilkite dar vieną šaukštą ar du karšto makaronų vandens. Tęskite mėtymą, ir pamatysite padažo transformaciją, sustorėjant, nes jis puikiai dengia kiekvieną makaronų sruogą.

Bucatini įmeskite į keptuvę su pecorino sūriu, juodaisiais pipirais ir makaronų vandeniuBucatini įmeskite į keptuvę su pecorino sūriu, juodaisiais pipirais ir makaronų vandeniu

Daugiau paprastų makaronų patiekalų

Cacio e Pepe Redy EatCacio e Pepe Redy Eat

Lengvas Cacio ir Pepe

  • Prep
  • Virkite
  • Iš viso

Kaip namie padaryti restoraną vertą „Cacio e Pepe“! Šiek tiek sviesto padažo emulsizuoti šiek tiek nesėkmingai (jis taip pat tikrai skanus). Įsitikinkite, kad jūsų žnyplės yra paruoštos, nes nuolat mesti makaronus ir padažo ingredientus yra tas, kuris pipirus padažas yra ypač kreminis ir prigludęs prie makaronų.

Patiekite nuo 2 iki 3

Jums reikės

3 šaukštai ekstravertiškų alyvuogių aliejaus

¾ šaukštelio šiurkščiai maltų juodųjų pipirų, dar daugiau – patiekimui

8 uncijos džiovinti spagečiai arba bucatini (226 g)

2 šaukštai nesūdyto sviesto, supjaustykite kubeliais (28 g)

2 uncijos „Pecorino Romano“ sūris, smulkiai tarkuotas ant mikroplano, 1 krūvos supakuotas puodelis (55 g)

Nurodymai

    1Virkite makaronus: Užvirkite puodą sūdyto vandens. Įpilkite makaronų ir virkite prie „Al Dente“ pagal pakuotės instrukcijas nuo 7 iki 10 minučių. Aš neišderinu savo makaronų, bet jei tai padarysite, prieš nusausindami rezervuokite 1 puodelį jo.

    2Skrudinta juodųjų pipirų: Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir juoduosius pipirus plačioje keptuvėje ant vidutinės mažos ugnies. Kai pipirai pradės šnibždėti, išjunkite ugnį ir padėkite keptuvę.

    3Pradėkite padažą: Baigę makaronus įpilkite ¼ puodelio karšto makaronų kepimo vandens į keptuvę su alyvuogių aliejumi ir pipirais. Įpilkite sviesto kubelių. Tada naudokite žnyples, kad makaronai perkeltų į keptuvę.

    4Išmeskite makaronus: Įpilkite smulkiai tarkuoto „Pecorino“ sūrio, tada naudokite žnyples, kad energingai išmestumėte makaronus į keptuvę, kol susidarys kreminis, emulguotas padažas ir pradės prilipti prie makaronų. Iš pradžių jis atrodys purus, tačiau toliau mėtykite, pridedant šiek tiek daugiau karšto makaronų vandens, šaukštą vienu metu, jei reikia, ir galų gale jis virs sutirštintu, emulsuotu padažu, kuris padengs makaronus.

    5Baigti: Patiekite su daugiau „Pecorino Romano“ sūrio ir šviežių maltų juodųjų pipirų ant viršaus. Taip pat miela yra žiupsnelis dribsnių jūros druskos ir lašelis alyvuogių aliejaus.

Adomo ir Joanne patarimai

  • Saugojimas: Šaldytuve laikykite hermetiškame inde iki 4 dienų.
  • Pakartotinis pašildymas: Naudokite plačią keptuvę ant silpnos ugnies su šilto vandens purslais. Mesti nuolat, kol sušils. Mažasis keptuvės sviestas gali padėti išvengti padažo. Atminkite, kad yra didelė tikimybė, kad jūsų šilkinis padažas vis tiek sulaužys, kai vėl pašildysite šiuos makaronus. Jis vis dar skanus, tačiau bus riebesnis.
  • Makaronų gaminimas iki Al Dente: Tai reiškia, kad įkandę norite, kad makaronai būtų tvirti, turintys nedidelį pasipriešinimą, o ne minkštą ir minkštą. Makaronai ir toliau gamina maistą, kai jie yra išmetami į padažą. Taigi ištraukus jį į „Al Dente“, tai reiškia, kad jūs neturėsite pervirtų minkštų makaronų.
  • Sūrio pakaitalas: Galite naudoti „Parmigiano-Reggiano“ kaip pakaitalą, tačiau jūsų padažas neturės tokio paties klasikinio, drąsaus skonio.
  • Mūsų metodas yra įkvėptas mūsų laiko Romoje, kur mes valgėme daug makaronų, taip pat rimtų valgymų ir NYT.
  • Pateikti mitybos faktai yra įverčiai.

Mityba vienai porcijai
Pervedimo dydis
1/3 recepto (maža porcija)
/
Kalorijos
543
/
Bendras riebalai
27,9 g
/
Sočiųjų riebalų
10.2g
/
Cholesterolis
40 mg
/
Natris
277 mg
/
Angliavandeniai
57,5 g
/
Dietinis pluoštas
2,6 g
/
Bendras cukrus
2,2 g
/
Baltymai
16G


Autorius:

Joanne Gallagher

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -