Lengvas šokolado pyrago receptas

Tai geriausias mano šeimos šokolado pyrago receptas. Tai lengva, nuo nulio, neįtikėtinai drėgna, yra geriausias šokolado šaltis ir skanus!

Šį šokoladinį pyragą taip lengva pagaminti, taigi, net jei nesate įprastas kepėjas, galite jį visiškai pasiekti su puikiais rezultatais. Dėl kakavos, ištirpinto sviesto ir šiek tiek aliejaus, šis pyragas pasirodo drėgnas ir purus. Jei norite dvigubo šokolado skonio, užšaldykite jį su mūsų kreminiu šokolado sviestiniu kremu, kurį aš pasidalinau žemiau!

Adomas tikrai mėgsta šokoladinį pyragą, todėl kiekvienais metais pereiname prie šio recepto savo gimtadieniui (ir visa šeima visada džiaugiasi, kad mes tai padarėme!). Norėdami pamatyti dar vieną šeimos mėgstamiausią, būtinai patikrinkite ir mūsų populiarų morkų pyrago receptą!

Pagrindiniai ingredientai

  • Sviestas ir aliejus: Daugybė šokoladinių pyragų receptų reikalauja tik aliejaus, o tai yra protinga, nes aliejus garantuoja, kad pyragas dienas bus drėgnas kambario temperatūroje (nes jis nėra kietas kaip sviestas). Beje, aš mėgstu sviesto skonį, todėl naudoju aliejaus ir sviesto derinį. Mano sviesto ir aliejaus derinys šiame pyrage garantuoja drėgną, švelnų pyragą, turintį daug skonio. Aš naudoju tą patį triuką gamindamas šias vienos dubenėlės pyragus.
  • Kakavos milteliai: Šiam konkrečiam receptui norėsite naudoti natūralius kakavos miltelius, o ne olandų proceso kakavos miltelius. Naudokite savo mėgstamą, tačiau „Ghirardelli“, „Guittard“ ar „Hershey“ yra visi geri variantai.
  • Kava: Aš užvirinu savo kavą ir darau ją stipriau, nei paprastai norėčiau, jei planuoju ją gerti. Kava daro šokolado skonį labiau kaip šokoladą (espreso milteliai taip pat yra geras pasirinkimas). „Decaf“ taip pat veikia!
  • Miltai ir cukrus: Aš naudoju universalius miltus ir paprastą granuliuotą cukrų.
  • Kepimo soda ir kepimo milteliai: Jums reikia abiejų šiam pyragui. Kepimo soda reaguoja su pasukomis, suteikdama mums drėgną tekstūrą viduje. Kepimo milteliai prideda šiek tiek pakėlimo ir laiko vidurį gražų ir erdvų.
  • Kiaušiniai: Aš myliu šį pyragą su 4 kiaušiniais, nes jie prideda skonio ir padeda mūsų pyrago struktūrai. Geriausia naudoti kambario temperatūros kiaušinius. Jei jūsų yra tiesiai iš šaldytuvo, keletą minučių juos (vis dar į savo kriaukles) užpilkite į dubenį karšto vandens, kad atšaltų, tada naudokite juos recepte.
  • Pasukos: Mano mėgstamiausias ingredientas gaminant geriausią šokoladinį pyragą! Aš labai rekomenduoju naudoti tikrą pasuką, kad būtų geriausia skonis ir tekstūra. Vis dėlto aš įtraukiau pasukų pakaitalą, pagamintą iš pieno ir acto (arba citrinos sulčių), žemiau esančiame recepte.
  • Vanilė ir druska: Tai išryškina mūsų pyrago skonį. Negalima jų praleisti!
  • Šokolado sviestinis kremas: Mūsų receptas yra paprastas ir pagamintas iš sviesto, kakavos, cukraus miltelių, druskos, vanilės ir pasukų purslų. Receptas yra žemiau ir daugiau apie tai galite perskaityti čia: šokolado sviesto kremo receptas.

Žemiau rasite visą receptą su matavimais.

Lengvas naminis šokolado pyragas

Mano patarimai, kaip gaminti geriausią naminį šokoladinį pyragą

1 patarimas: pašildykite kakavos miltelius, kad gautumėte geriausią skonį. Kakavos miltelių leidimas sėdėti su karštais skysčiais drėkina kakavą, ištirpina bet kokius gabalėlius ir daro jį labiau kaip gryną šokoladą. Pagal šį paprastą šokoladinio pyrago receptą mes sumaišome kakavą su karštu, ištirpintu sviestu ir kava, prieš pridėdami jį prie likusių ingredientų. Tai toks fantastiškas patarimas, kaip pasiekti gilų šokolado skonį. Aš tai labai myliu, aš naudoju tą patį triuką mūsų mėgstamam „Brownie“ receptui!

Šokolado pyrago recepto žingsnis: Kakavos šildymas su sviestu ir aliejumi drėgnam pyragui.Šokolado pyrago recepto žingsnis: Kakavos šildymas su sviestu ir aliejumi drėgnam pyragui.

2 patarimas: geriausios tekstūros pasukams naudokite pasuką. Aš tvirtai esu pasukų stovykloje, kai kalbama apie šokoladinį pyragą. Jis reaguoja su kepimo soda, todėl pyragas yra nepaprastai švelnus, drėgnas ir skanus. Aš gaminau šį pyragą su pienu ir, nors jis buvo gerai, pasukų pagrindu pagamintas pyragas paragavo daug geresnio. Jis taip pat pasirodė erdvesnis ir švelnesnis viduryje, pakilęs daug aukščiau keptuvėje. Geriausias yra tikras pasukos, į žemiau pateiktą receptą įtraukiau naminį pakaitalą.

Kaip pasigaminti geriausią šokoladinį pyragą: į tešlą įpilkite pasukųKaip pasigaminti geriausią šokoladinį pyragą: į tešlą įpilkite pasukų

3 patarimas: neperkraukite šokolado pyrago. Dėl tobulo drėgno ir švelnaus trupinio norite būti atsargiems, kad neperkrautumėte pyrago sluoksnių. Naudokite įkaitintą krosnį ir kepkite, kol viršutinė dalis vėl pasirodys, kai labai lengvai paliesta centre, o kraštai pradeda atsitraukti nuo keptuvės krašto. Į centrą įdėtas dantų krapštukas ar peilis taip pat pasirodys švarus.

4 patarimas: visiškai atvėsinkite prieš šaldymą. Jei užšaldote pyragą, kol jis nėra 100% atvėsęs, rizikuojate, kad sviesto kremas tirpsta ir slystų. Aš 10 minučių palieku savo pyrago sluoksnius keptuvėje, tada išjungiu juos ant vielos stovo ir leidžiu visiškai atvėsti. Norėdami tai pagreitinti, leiskite jiems 30 minučių atvėsti ant prekystalio, tada perkelkite į šaldytuvą.

Geriausias šokolado pyragasGeriausias šokolado pyragas

Lengvas šokolado pyragas

  • Prep
  • Virkite
  • Iš viso

Tai yra rankomis žemyn, mūsų šeimos mėgstamiausias šokolado pyrago receptas, ir jis puikiai tinka su mūsų kreminiu šokoladiniu sviestiniu kremu (taip pat dalijamasi žemiau). Adomas mėgsta šokoladinį pyragą, todėl natūraliai šis pyragas tapo jo gimtadienio tradicija.

Šildant kakavos miltelius su ištirpintu sviestu ir kava, išryškėja turtingas kakavos šokolado skonis ir po kepimo daro didelę įtaką pyrago skoniui. Jūs tikrai neturite kavos, tačiau tai padeda padaryti šį pyragą kaip dekadentinį šokoladą. Pasukos pyrago švelnus daro švelnų, drėgną trupinį. Aš labai rekomenduoju naudoti tikrą pasuką, tačiau žemiau esančiame antgalių skyriuje įtraukiau naminio pasukų patarimą, kuriame naudojamas pienas ir baltas actas.

Gamina vieną (9 colių) dvigubo sluoksnio pyragą (16 plonų griežinėlių)

Jums reikės

Šokoladiniam pyragui

8 šaukštai nesūdyto sviesto (113 g)

6 šaukštai augalinio aliejaus (72 g)

¾ puodelio natūralių kakavos miltelių, šaukštų ir išlygintų, kaip „Ghirardelli“ (63 g)

1 arbatinis šaukštelis smulkaus jūros druskos

2 šaukšteliai vanilės ekstraktas

¾ puodelio stiprios karštos kavos (170 g)

2 puodeliai universalūs miltai, šaukštai ir išlyginti (260 g)

1 ¾ puodelio granuliuoto cukraus (350 g)

2 šaukšteliai kepimo soda

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

4 dideli kiaušiniai, kambario temperatūroje

1 puodelis pasukų, gerai sukrėstas kambario temperatūroje (240 ml)


Šokoladiniam sviestiniam kremui

1 ¼ puodelio nesūdyto sviesto, kambario temperatūroje

¾ puodelių nesaldintų kakavos miltelių (62 g)

3 ½ puodelio cukraus miltelių (420 g)

¼ šaukštelio druskos

½ šaukštelio vanilės ekstraktas

4 šaukštai pasukų, sunkios grietinėlės ar pieno

Nurodymai

  • Padarykite šokoladinį pyragą
  • 1Įkaitinkite orkaitę ir paruoškite pyrago keptuves: Įkaitinkite orkaitę 350 ° F. (180 ° C). Lengvai sutepkite dvi 9 colių pyrago keptuves, tada dugną ištieskite pergamento popieriaus apvaliu (žr. Patarimus, kaip jį gaminti).

    2Įkaitinkite sviestą, aliejų ir kakavą: Sviestą ištirpinkite su aliejumi nedideliame puode ant vidutinės mažos ugnies, įpilkite kakavos miltelių ir išmaišykite, kad sujungtumėte. Įpilkite druskos, vanilės ir kavos ir užvirkite. Kartą ant troškimo išjunkite ugnį ir leiskite jai sėdėti 2 minutes.

    3Paruoškite sausus ingredientus: Dideliame dubenyje išplakite miltus, cukrų, kepimo soda ir kepimo miltelius, kol labai gerai susimaišys.

    4Padarykite pyrago tešlą: Su sausais ingredientais supilkite kakavos mišinį į dubenį ir plakite, kol susimaišys. Įpilkite kiaušinių po vieną, gerai plakdami po kiekvieno papildymo. Galiausiai išplakite pasukų, kol tešla bus lygi.

    5Kepkite pyrago sluoksnius: Padalinkite pyrago tešlą tarp paruoštų pyrago keptuvių. Kepkite įkaitintoje krosnyje, kol viršutinė dalis vėl pasirodys, kai labai lengvai paliesta centre, o kraštai pradeda atsitraukti nuo keptuvės krašto. Į centrą įdėtas dantų krapštukas ar pyrago testeris pasirodys švarus, 26–30 minučių.

    6Šaunu: Perkelkite pyrago sluoksnius, vis dar į keptuves, į vielos lentyną, kad atvėstumėte 10 minučių. Tada išjunkite juos ant lentynos, kad prieš šaldytumėte visiškai atvėsti (jei pyrago sluoksniai net šiek tiek šilta, šaldymas ištirps).

  • Padarykite sviestinį kremą ir užšalkite pyragą
  • 1Paruošti sausus ingredientus: Vidutiniame dubenyje išplakite arba susmulkinkite kakavos miltelius ir cukraus miltelius. Atidėkite tai.

    2Sumuškite sviestą: Norėdami įveikti kambario temperatūros sviestą vidutiniu greičiu 2–3 minutes, naudokite stovo maišytuvą su irkliniu priedu arba elektriniu rankiniu maišytuvu. Sviestas turėtų būti pastebimai lengvesnės spalvos ir kreminės. Nubraukite dubenėlio šonus ir dugną, kad įsitikintumėte, jog jis yra tolygiai sumaišytas.

    3Derinkite ingredientus: Naudodamiesi mažu greičiu, į sviestą įpilkite cukraus ir kakavos mišinio miltelinį miltelinį miltelinį šaukštą vienu metu, kol kruopščiai susimaišys.

    4Sezonas ir plakti: Kai maišytuvas vis dar veikia žemai, įpilkite druskos, vanilės ekstrakto ir 2 šaukštus pasukų. Sumaišykite vidutinio greičio greitį maždaug 30 sekundžių, tada patikrinkite konsistenciją. Užšalimas turėtų būti storas ir plinta, bet ne sloga. Jei norite minkštesnio, daugiau plakto šalčio, įpilkite likusių 2 šaukštų pasukų, vieną šaukštą vienu metu, kol pasieksite norimą konsistenciją. Dėl papildomo pūkuoto šalčio, dubenėlio šonus ir dugną nusuktos žemyn ir vėl plakite vidutinio greičio iki didelio greičio 10–15 sekundžių.

    5Paruoškite pyrago sluoksnius: Kai visiškai atvėsta, jei jūsų pyrago sluoksniai turi kupolą, naudokite dantytą peilį, kad supjaustytumėte apatinį sluoksnį, taigi jis yra plokščias viršuje. Tą patį galite padaryti su viršutiniu sluoksniu, bet aš palieku šį kupolą. Lyginimas yra pasirenkamas žingsnis, tačiau jis padeda užtikrinti lygesnį pyragą. Neišleidau pyragų mūsų nuotraukose.

    6Surinkite ir užšaldykite pyragą: Nukreipkite nedidelį kiekį šaldymo į savo pyrago stendo vidurį ar patiekimo lėkštę, kad pyragas būtų vietoje. Ant viršaus uždėkite pirmąjį pyrago sluoksnį. Norėdami paskleisti tolygų sluoksnį viršuje, naudokite maždaug trečdalį šalčio. Tada švelniai uždėkite antrą pyrago sluoksnį ant viršaus. Naudokite likusį šalną, kad ant torto viršaus ir šonų būtų pritaikytas dosnus ir sūkuriuotas galutinis sluoksnis.

Adomo ir Joanne patarimai

  • Saugojimas: Laikykite matinį pyragą ant prekystalio po torto kupolu, kad jis būtų šviežias nuo 3 iki 4 dienų. Arba laikykite šaldytuve iki 5 dienų. Taip pat galite jį užšaldyti (man patinka užšaldyti individualias riekeles).
  • Saugokite nesukurtus pyrago sluoksnius: Nepraėjus, keptų pyragų sluoksniai gali būti apvynioti ir užšaldyti iki mėnesio prieš šaldymą. Leiskite atšildyti šaldytuvą.
  • Padarykite pergamento popieriaus ratą: Pergamento popieriaus lapą sulankstykite per pusę, tada į trikampį. Laikykite galiuką keptuvės centre ir supjaustykite popierių išilgai keptuvės krašto. Atskleisite jį, turėsite ratą, kuris tinka jūsų keptuvei.
  • Skirtingi keptuvių dydžiai: Kepkite nuo 32 iki 35 minučių 9 ″ x13 ″ keptuvėje ir 23–26 minutes dviem 8 colių apvalioms torto keptuvėms.
  • Šokolado keksiukai: Šis receptas sukuria 2–3 dešimtis keksiukų. Užpildykite įdėklus pusiaukelėje ir kepkite 350 ° F (180 ° C) įkaitintą krosnį 18–20 minučių arba tol, kol viršūnės grįš atgal, kai labai lengvai paliesta centre. Mes taip pat turime šį šokolado keksiukų receptą.
  • Padalijus tešlą: Šis receptas sudaro 1470 g arba 5 ½ puodelio tešlos. Panašaus dydžio pyrago sluoksniams į kiekvieną pyrago keptuvę įpilkite 735 g arba 2 ¾ puodelių.
  • Matuojant kakavą ir miltus: Sverkite juos arba naudokite metodą „šaukštas ir lygis“. Plakite miltus/kakavą, šaukštu juos į matavimo puodelį, po to išlyginkite plokščiu kraštu.
  • Naminis pasukų: Išmaišykite 2 šaukštelius baltojo acto su 1 puodeliu nenugriebto pieno. Prieš naudojimą atidėkite nuo 5 iki 10 minučių. Galite pakeisti citrinos sultis actui.
  • Neleiskite savo pyragui nuskinti viduryje: Tai gali atsitikti, jei orkaitės durys atidaromos per anksti arba jei pyragas yra nepakankamas. Įsitikinkite, kad jūsų orkaitės temperatūra yra tiksli, ir kepkite, kol dantų krapštukas pasirodys švarus. Aš 25 minutes nustatiau laikmatį, o tada iš ten patikrinkite, ar nėra jokio.
  • Receptas, įkvėptas Ina Garten, karaliaus Arthuro kepimo ir „Hershey“ šokolado pyrago receptų.
  • Pateikta mitybos informacija yra sąmata.

Mityba vienai porcijai
Pervedimo dydis
1 mažas gabaliukas (iš viso 16)
/
Kalorijos
514
/
Bendras riebalai
28.1g
/
Sočiųjų riebalų
18G
/
Cholesterolis
101,7 mg
/
Natris
386,2mg
/
Angliavandeniai
65,9 g
/
Dietinis pluoštas
2,7 g
/
Bendras cukrus
48,8 g
/
Baltymai
5,4 g


Autorius:

Joanne Gallagher

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -