Tai mano šeimos mėgstamiausias moliūgų duonos receptas. Pasirodo, jis neįtikėtinai minkštas, drėgnas ir pilnas moliūgų skonio. Tai niekada netrunka.
Mes tiek kartų išbandėme šią lengvą naminę moliūgų duoną, kad tekstūra būtų tinkama. Ištirpęs sviestas prideda turtingumo, rudasis cukrus suteikia užuominą apie karamelės skonį, o moliūgų tyrė kiekvieną gabaliuką laiko puikiai drėgnai.
Jums nereikia maišytuvo. Tiesiog dubuo ir plakimas, o rezultatai lengvai konkuruoja su bet kokia kepyklos ar kavinės kepalo. Patiekite storas griežinėlius paprastas, pašildykite juos šiek tiek sviesto arba pasmerkite ant mano labai mėgstamo medaus sviesto.
Pagrindiniai ingredientai
- Moliūgai: Šiai duonai naudokite gryną moliūgų tyrę. „Libby's“ ar „Whole Foods“ 365 yra patikimos parduotuvėje pirktos galimybės. Jei turite prieigą prie kepimo moliūgų, galite pasidaryti savo moliūgų tyrę. Štai mūsų moliūgų tyrės receptas, kuris padės jums.
- Sviestas: Aš naudoju nesūdytą sviestą, tada į duonos tešlą įpilu druskos. Jei turite sūdytą sviestą, jums reikės pridėti mažiau druskos (patikrinkite patarimus, pateiktus žemiau pateiktų patarimų).
- Kiaušiniai: Jie prideda struktūros ir drėgmės. Mes naudojame tris kiaušinius, kaip ir mūsų moliūgų šokolado drožlių duonoje.
- Vanilė: Aš mėgstu vanilės ir moliūgų prieskonių derinį, todėl esu dosnus su vanile šioje greitoje duonoje.
- Cukrus: Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, naudokite ir granuliuotą, ir rudąjį cukrų.
- Miltai: Šiam universalūs miltai yra puikūs.
- Kepimo milteliai ir kepimo soda: Mums reikia abiejų, kad ši duona būtų pakankamai pakeliama. Matuodami būtinai išlyginkite šaukštelius, kad pridėtumėte tinkamą kiekį.
- Moliūgų prieskonis ir druska: Aš naudoju savo naminį moliūgų prieskonių mišinį, kuris reikalauja cinamono, imbiero ir gvazdikėlių (plius pasirenkamas „AllSpice“ ir „Ratmeg“). Taip pat galite naudoti savo mėgstamą parduotuvėje pirktą indelį.
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti geriausią moliūgų duoną
1 patarimas: naudokite išlydytą sviestą. Kalbant apie šią moliūgo duoną, geriausia yra išlydytas sviestas. Tai gražiai veikia su prieskoniais ir moliūgais. Aš dosnus ir naudoju 10 šaukštų (žinau!), Bet pasitikėk manimi. Paragavę šios duonos, pamatysite, kodėl. Aš taip pat naudoju išlydytą sviestą savo mėgstamai bananų duonai ir manau, kad ji suteikia geriausio skonio, kaip ir su šia kritimo įkvėpta greita duona!
2 patarimas: sumaišykite tešlą rankomis. Aš darau šią moliūgo duonos tešlą taip, kaip gaminu bandeles ar obuolių duoną. Išplakite sausus ingredientus, kol gerai susimaišys (tikrai svarbu, kad kepimo milteliai ir soda būtų sumaišyti per miltus), tada į kitą dubenį sumaišykite šlapius ingredientus. Galiausiai naudokite mentelę ir sulankstykite du (šlapius ir sausus ingredientus).
3 patarimas: Sviestas ir miltai jūsų kepalo keptuvė. Pergamento popierius veikia, tačiau aš visada pastebiu, kad jis vėl kyla link kepalo, kai kepa, ir mes nenorime, kad jis trukdytų aukštam kupolo viršui. Taigi, aš jį praleidžiu ir einu į senąją mokyklą sviestu ir vietoj to miltais miltais.
Sviestas (arba purškite) keptuvės dugną ir šonus, įsitikinkite, kad pateksite į kampus. Įpilkite turtingo šaukšto miltų, tada pakreipkite keptuvę, kad vidus būtų tolygiai padengtas. Galiausiai bakstelėkite miltų perteklių ir turėsite ploną, lygų sluoksnį, kuris neleidžia duonai prilipti.
4 patarimas: kepkite 350 ° F. Kepalas gražiai pakyla esant 350 ° F ir centre išlieka minkštas ir drėgnas, per daug paruduodamas išorėje. Kepiu kepalą 9 × 5 colių keptuvėje su 8 puodelių talpa ir rekomenduoju padaryti tą patį. Mažesnėje kepalo keptuvėje gali kilti problemų dėl tešlos perpildymo.
Daugiau mano mėgstamiausių moliūgų receptų

Mūsų mėgstamiausia moliūgo duona
-
Prep
-
Virkite
-
Iš viso
Mūsų šeima mėgsta šį moliūgo duonos receptą, ir mes esame įsipareigoję nuo šiol jį gaminti kiekvieną rudenį. Jis yra minkštas, drėgnas, nepriekaištingai prieskoninis ir supakuotas su tikro moliūgo skoniu.
Maks 1 kepalas, 10 griežinėlių
Jums reikės
10 šaukštų nesūdyto sviesto, išlydytas (140 g)
2 puodeliai universalūs miltai, šaukštai ir išlyginti (260 g)
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
¾ šaukštelio kepimo soda
1 arbatinis šaukštelis dailios jūros druskos, sumažinkite iki ¾ šaukštelio, jei jautrus druskai
2 šaukšteliai moliūgų prieskoniai, žiūrėkite naminį moliūgų pyrago prieskonį
1 puodelis granuliuoto cukraus (200 g)
¾ puodelio šviesiai rudojo cukraus (150 g)
1 ½ šaukštelio vanilės ekstraktas
3 dideli kiaušiniai
1 (15 uncijų) gali 100% gryno moliūgo, pavyzdžiui, „Libby“ arba 1 ¾ puodelių naminės moliūgo tyrės (425 g)
Nurodymai
1Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę 350 ° F. (177 ° C). Sviestas ir miltai 9 × 5 colių kepalo keptuvėje (8 puodelių talpa). Įdėkite kepimo skardą į orkaitę.
2Sumaišykite sausus ingredientus: Vidutiniame dubenyje išplakite miltus, kepimo miltelius, kepimo soda, druską ir moliūgų prieskonius, kol tolygiai susimaišys.
3Sumaišykite šlapius ingredientus: Dideliame dubenyje išplakite granuliuotą cukrų, rudąjį cukrų ir ištirpintą sviestą. Jei matote didelius rudojo cukraus gabalėlius, suskaidykite juos. Tada išplakite kiaušiniuose, vanilėje ir moliūgų tyrėje iki vientisos ir gerai sujungtos.
4Sujungti: Į šlapią mišinį įpilkite sausų ingredientų iš trijų dalių. Miltų mišinio sulankstykite į moliūgų mišinį, kol nebematote jokių miltų dryželių.
5Kepkite: Supilkite tešlą į paruoštą kepalo keptuvę, išlyginkite viršutinę dalį. Kepkite kepalą nuo 55 iki 70 minučių, švelniai pasukdami keptuvę po 40 minučių net kepimui. Kadangi moliūgo duona yra tokia drėgna, išbandykite keletą vietų dantų krapštuku link kepimo galo. Jei jis pasirodys šlapias, duokite dar 5–10 minučių.
6Šaunu: Leiskite duonai 10 minučių atvėsti keptuvėje, tada išimkite ir perkelkite ją į vielos stotelę. Prieš pjaustydami visiškai atvėsinkite.
Adomo ir Joanne patarimai
- Saugojimas: Laikykite moliūgų duoną kambario temperatūroje, hermetiškame inde, iki 3 dienų. Šaldykite iki savaitės arba užšaldykite iki 3 mėnesių. Norėdami užšaldyti, apvyniokite visą kepalą ar atskiras griežinėlius į plastikinę plėvelę, tada užsandarinkite šaldiklio maiše. Prieš patiekdami atšildykite kambario temperatūroje, o šiltos skiltelės orkaitėje ar skrudintuve.
- Sūdytas sviestas: Jei turite sūdytą sviestą, sumažinkite druską iki ½ šaukštelio puikios druskos.
- Pateikta informacija apie mitybą yra įvertinimai.
Mityba vienai porcijai
Pervedimo dydis
1 pjūvis iš 10
/
Kalorijos
368
/
Bendras riebalai
13,4 g
/
Sočiųjų riebalų
7,8 g
/
Cholesterolis
86,3 mg
/
Natris
358,4 mg
/
Angliavandeniai
58,4 g
/
Dietinis pluoštas
2G
/
Bendras cukrus
36,2G
/
Baltymai
5.1g
Mes esame Adomas ir Joanne'as, pora aistringai gaminanti maistą ir dalijamės skaniais, patikimais receptais nuo 2009 m. Mūsų tikslas? Įkvėpti jus patekti į virtuvę ir užtikrintai gaminti šviežius ir kvapnius patiekalus. Daugiau apie mus