Šis lengvas „Angel“ maisto pyrago receptas sukuria nuostabiai lengvą ir erdvų pyragą su puikia šviežio citrinos užuomina.
Pagaminta tiesiog su kiaušinių baltymais ir be jokių papildomų riebalų, šis lengvas angelų maisto pyragas iškepa gražiai aukštas ir yra subtilus ir erdvus viduje su jaukia auksine išore.
Dėl šviežios citrinos žievelės užuominos, šio angelo maisto pyrago griežinėliai patys yra mieli, tačiau dar geriau užpildomi šaukštu plaktos grietinėlės ir šviežių uogų.
Pagrindiniai ingredientai
- Kiaušinių baltymai: Svarbiausias angelų maisto pyrago ingredientas! Kiaušinių baltymus plaksite su raugintu ir cukraus grietinėle, kad sukurtumėte lengvą, erdvią ir aukštą mūsų pyrago struktūrą.
- Torto miltai: Tikrai subtiliam ir švelniam trupiniui mes naudojame pyrago miltus. Tai smulkiai frezuoti miltai, turintys mažą baltymų kiekį, kuris yra būtinas norint sukurti minkštą tekstūrą, kurios ieškome.
- Cukrus: Reguliarų granuliuotą cukrų paversime „Superfine Cukrumi“, pulsuodami jį maišytuve ar maisto kombaine. Šis smulkesnis cukrus lengviau ištirpsta į plaktų kiaušinių baltymus, užtikrinant stabilią meringue. (Jei jau turite „Superfine Cukrus“, vietoj to galite naudoti!)
- Tartaro kremas: Nuleidžiant kiaušinių baltymų pH, rauginto kremas padeda stabilizuoti plaktus kiaušinių baltymus mūsų pyrago tešloje, todėl jie yra mažiau linkę sugriūti ir defliuoti. Kitaip tariant, raktas į ypač aukštą ir lengvą pyragą. Mes taip pat naudojame „SnickerDoodles“ kremą iš rūgščių.
- Citrina: Šviežia citrinos žievė prideda ryškų, skanų citrinos skonio užuominą. Aš rekomenduoju naudoti „Microplane the“, kad gautumėte geriausią žievę.
- Vanilė ir druska: Nepraleiskite šių! Jie daro pyrago skonį geresnį.
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.
Patarimai, kaip gaminti angelo maisto pyragą
1 patarimas: Savo kiaušinių baltymų atskyrimas. Dėl angelo maisto pyrago net vienas lašas kiaušinių trynio gali užkirsti kelią kiaušinių baltymams tinkamai plakti. Atskiriant kiaušinių trynius nuo kiaušinių baltymų, naudokite šį trijų dubenų metodą:
- Laikykite kiaušinį per mažą dubenį (pirmasis iš trijų). Kiaušinį tvirtai nulaužkite ant plokščio paviršiaus, kad sukurtumėte švarią pertrauką, tada švelniai ištraukite apvalkalą į dvi dalis.
- Atsargiai supilkite trynį pirmyn ir atgal tarp dviejų apvalkalo pusių, leisdami kiaušinio baltymui nukristi į dubenį žemiau.
- Kai trynis bus atskirtas, kiaušinio baltymą perkelkite į antrą dubenį, o trynį – į trečiąjį dubenį.
Alternatyvus metodas Naudojant rankas: Įtraukite kiaušinį į savo atskyrimo dubenį. Naudodami švarią ranką, švelniai išmeskite trynį, leisdami baltai bėgti per tarpus tarp pirštų. Įdėkite trynį į trynio dubenį ir supilkite baltą kiaušinių baltymų dubenį.

2 patarimas: Arenkite sausais ingredientais. Mes nenorime, kad kas nors pasvertų šį pyrago tešlą, todėl žemiau esančiame recepte siūlome kelis kartus pridėti sausų ingredientų prie virtuvės kombaino ir pulsą, kad pridėtumėte oro. Tai nesunku ir daro stebuklus angelų maisto pyragui.
3 patarimas: pjaustymas ir patiekimas. Daugelis peilių susitvarkys su puikiu, pūkuotu šio pyrago trupiniu, todėl, kad būtų tobulos griežinėliai, naudokite dantytą peilį (pavyzdžiui, duonos peilį). Tada patiekite paprastus arba dulkes su cukraus milteliais, įpilkite plaktos grietinėlės ir užbaikite šviežiomis uogomis arba šiomis uogų vaisių salotomis.
Daugiau naminių pyragų


Naminis angelų maisto pyragas
-
Prep
-
Virkite
-
Iš viso
Šis angelo maisto pyragas kepa ypač lengvas ir purus. Mes mėgstame citrinos užuominą iš citrinos žievės ir saldumo iš vanilės.
Šiam receptui jums reikės 10 colių nedraugos angelo maisto pyrago keptuvės. Nekeiskite „Bundt“ keptuvės. Daugiau patarimų, kaip sukurti šį receptą, yra žemiau recepto. Aš rekomenduoju perskaityti juos prieš pradėdami.
Gamina 1 pyragą arba 12 griežinėlių
Jums reikės
2 puodeliai granuliuoto cukraus (200 g)
1 ⅓ puodeliai pyrago miltų, šaukštu ir išlygintas (160 g)
12 didelių kiaušinių baltymų, kambario temperatūroje, 1 ½ puodelio (390 g)
¼ šaukštelio puikios jūros druskos
1 ½ arbatinių šaukštelių kremo iš raugo
1 ½ šaukštelio vanilės ekstraktas
2 šaukšteliai smulkiai tarkuotos citrinos žievė
Neprivaloma patiekti: cukraus milteliai, naminis plakta grietinėlė, uogų vaisių salotos ar šviežios uogos
Nurodymai
1Paruoškite orkaitę: Sureguliuokite krosnies lentyną iki apatinės vidurinės padėties ir įkaitinkite orkaitę iki krosnies 350 ° F. (180 ° C).
2Padarykite „Superfine Cukrus“: Virtuvės kombaine ar maišytuve pulkite cukrų, kol viskas gerai. Išmatuokite 1 ½ puodelio ir atidėkite. Palikite likusį cukrų procesoriuje.
3ARER MULTAI: Į likusį cukrų įpilkite pyrago miltų ir druskos į virtuvės kombainą. Impulsos impulsas nuo 5 iki 10 kartų, kol mišinys bus lengvas ir miltelių pavidalo.
4Plakite kiaušinių baltymus: Dideliame maišymo dubenyje su elektriniu rankiniu maišytuvu arba stovo maišytuvu su šluotelės tvirtinimu, kiaušinių baltymus ir raugintą grietinėlę plakite vidutiniu greičiu iki putplasčio (apie 1 minutę). Padidinkite greitį iki vidutinio aukščio ir lėtai tekėkite rezervuotame 1 ½ puodelio superfininio cukraus. Toliau plakite, kol mišinys sudarys standžius smailes (žr. Apibrėžimą žemiau). Įpilkite vanilės ir citrinos žievelės ir plakite mažu greičiu, kol jie bus įtraukti.
5Įpilkite miltų: Perjunkite į guminę mentelę. Įpilkite miltų į smulkų tinklelį ar sifterį, tada susmulkinkite apie ketvirtadalį miltų mišinio virš kiaušinių baltymų ir švelniai sulankstykite. Pakartokite šį procesą dar tris kartus, kol visi miltai bus įtraukti.
6Kepkite pyragą: Šaukštą tešlos šaukštą į nedaug 10 colių vamzdžio keptuvę. Kepkite keptuvę ant prekystalio, kad išlygintumėte viršutinę dalį. Kepkite nuo 35 iki 40 minučių arba tol, kol pyragas vėl taps, kai lengvai paliesta.
7Atvėsinkite pyragą: Nedelsdami išimkite pyragą iš krosnies ir atvėsinkite jį aukštyn kojomis ant vielos lentynos 2–3 valandas. Kai atvėsta, aplink kraštus paleiskite ploną peilį, kad paleistumėte pyragą.
8Tarnauti: Norėdami supjaustyti pyragą, naudokite dantytą peilį ir patiekite jį su cukraus cukraus, uogų ir plaktos grietinėlės dulkėmis.
Adomo ir Joanne patarimai
- Saugojimas: Atvėsę laikykite pyragą, sandariai uždengtą arba į hermetišką indą, kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki savaitės. Ilgesniam laikymui užšaldykite iki 3 mėnesių. Atšildykite jį per naktį šaldytuve ir prieš patiekdami, tada atveskite į kambario temperatūrą.
- Cukrus: Pulsuojantis granuliuotas cukrus leidžia lengviau derinti su kiaušinių baltymais. Jei turite „Superfine Cukrus“, vietoj to naudokite 2 sijus puodelius.
- Miltų matavimas: Per daug miltų tai tampa mažiau ori. Norėdami įsitikinti, kad turite reikiamą miltų kiekį, pasverkite jį arba naudokite šaukštą ir lygiu metodą. Plutukite miltus jo inde, švelniai įmerkite juos į savo matavimo puodelį, kol šiek tiek sulips, tada peiliu išlyginkite viršuje, kad būtų galima tiksliai išmatuoti.
- Kiaušinių baltymai: Geriausiai veikia švieži, kambario temperatūros kiaušinių baltymai. Kiaušinių kiaušinių baltymai gali negaminti kaip lengvas ir erdvus pyragas.
- Angelo maisto pyrago keptuvė: Nekeiskite šio recepto „Bundt“ keptuvės. Naudojant angelų maisto pyragą ar vamzdžių keptuves, geriausia yra skatinti pyrago lengvą ir erdvų pakilimą. Jie dažnai būna su mažomis kojomis, todėl pyrago aušinimas yra lengviau aukštyn kojomis. Jei jūsų nėra kojų, keptuvę padėkite aukštyn kojomis ant vielos lentynos.
- Stipros viršūnės: Kai pakeliate šluotelę iš kiaušinių baltymų, mišinys turėtų išlaikyti savo formą ir stovėti aukštai, nesikišant ant savęs. Taip pat vadinama „Firm Peaks“.
- Šį receptą įkvėpė Ina Garten ir Cook's Illustrated.
- Pateikti mitybos faktai yra įverčiai.
Mityba vienai porcijai
Pervedimo dydis
1 iš 12 griežinėlių
/
Kalorijos
197
/
Bendras riebalai
0,2 g
/
Sočiųjų riebalų
0g
/
Cholesterolis
0mg
/
Natris
104,1 mg
/
Angliavandeniai
44,3G
/
Dietinis pluoštas
0,3 g
/
Bendras cukrus
33,6 g
/
Baltymai
4,7 g
Mes esame Adomas ir Joanne'as, pora aistringai gaminanti maistą ir dalijamės skaniais, patikimais receptais nuo 2009 m. Mūsų tikslas? Įkvėpti jus patekti į virtuvę ir užtikrintai gaminti šviežius ir kvapnius patiekalus. Daugiau apie mus