Šis neįtikėtinas makaronų „Primavera“ receptas yra lengvas, šviežias ir pagamintas iš daugybės sezoninių daržovių, išmestų į lengvą, citrinos kremo padažą.
Pasta „Primavera“ yra tiesiai mano alėjoje. Jei jums patinka makaronai ir daržovės, tai taip pat skirta jums! Čia yra gausus šviežių daržovių, jame yra puikus šviesos ir citrinos kremo padažas, o jis susilieja per mažiau nei 25 minutes.
Aš myliu vegetariškų pastatus ir tikrai negaliu laukti, kol padarysi šį. Norėdami sužinoti daugiau, žiūrėkite mūsų daržovių makaronus, pagamintus su raudonu padažu.
Pagrindiniai ingredientai
- Visos daržovės: „Pasta Primavera“ tradiciškai gaminamas iš sezoninių daržovių, paprastai nuo pavasario, tačiau dažnai pamatysite ir keletą vasaros daržovių. Pagalvokite apie žirnius, brokolius, cukinijas, šparagines pupeles, svogūnus, papriką, šparagus ir vyšninius pomidorus.
 - Makaronai: Galite naudoti bet kokią makaronų formą, tačiau aš mėgstu trumpas makaronų formas, tokias kaip „Penne“ ar „Fusilli“, nes jos yra panašaus dydžio kaip šio patiekalo daržovių, todėl lengvai pasiimti kąsnį su šakute.
 - Česnakai ir citrina: Norėdami užfiksuoti tą šviežią, ryškų skonį, naudokite ir citrinos žievelę, ir šviežias citrinų sultis lengvame kremo padaže. Mes taip pat naudojame 4 skilteles česnako, kad gautume lengvą česnako skonį visame inde.
 - Kremas: Klasikiniai makaronai „Primavera“ (iš „Le Cirque“ restorano Niujorke aštuntajame dešimtmetyje) sujungia daržoves ir makaronus su sviesto grietinėlės padažu. Mes nenaudojame per daug grietinėlės, tačiau jis iš tikrųjų viską sujungia šiame recepte.
 - Sultinys: Padažui naudokite lengvą sultinį, pavyzdžiui, daržovių sultinį ar vištienos sultinį.
 - Sūris: Aš už tai myliu Parmigiano-Reggiano ar „Pecorino Romano“, tačiau jie ne visada vegetarai. Norėdami garantuoti, kad tai yra vegetariški makaronai, naudokite sūrį, kuris ant pakuotės yra pažymėtas kaip vegetariškas.
 - Šviežios žolelės: Šis makaronų patiekalas yra daug geresnis, kai prieš patiekdami pridedate daug šviežių žalių žolelių viršuje. Švieži baziliko lapai, mėtos ir petražolės yra mano „Go-Tos“.
 
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.
Mano patarimai, kaip gaminti makaronus primavera
1 patarimas: virkite makaronus patyrusiame vandenyje. Šis patarimas pasakytina apie daugumą makaronų receptų, tačiau ypač svarbu šiam receptui. Padažas yra lengvas ir gaivus, todėl lengva sezono metu. Pradėti nuo gerai pagardintų makaronų yra svarbiausia. 6 kvartalams vandens naudokite 1 šaukštą druskos.
2 patarimas: pirmiausia virkite nuoširdesnes daržoves. Visa tai padarysite vienoje keptuvėje (todėl naudokite didelę!). Kol jūsų makaronai gamina maistą, galite pradėti pakepinti nuoširdesnes daržoves, tokias kaip svogūnai ar brokoliai. Jei naudojate mažiau nuoširdžių daržovių (pvz., Špinatų ar vyšninių pomidorų), įpilkite jas po kelių minučių, kad jie nebūtų per daug minkšti. Tada, kai jie pradeda švelniai, išimkite juos iš keptuvės ir pasidarykite citrinos kremo padažą.

3 patarimas: įmeskite makaronus su padažu į keptuvę. Kad jūsų padažas prigludtų prie makaronų ir daržovių, išmeskite juos kartu į šiltą keptuvę. Jei atrodo sausa, įpilkite makaronų virimo vandens, kuriame yra šiek tiek krakmolo. Tas krakmolas padeda padažui sutirštinti ir pradėti prilipti prie makaronų.


Daugiau daržovių makaronų receptų


Makaronai su daržovėmis
- 
                          Prep 
 - 
                          Virkite 
 - 
                      Iš viso 
 
Šis makaronų „Primavera“ receptas yra lengvas, daržovių supakuotas makaronų patiekalas. Norėdami ją pagaminti, naudokite sezonines pavasario ar vasaros daržoves ir duokite nuoširdžias daržoves (pvz.
6 porcijos
Jums reikės
1 svaro penne makaronų ar kitų trumpų makaronų (450 g)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 puodeliai įkandimo dydžio brokolių žiedynai arba brokoliai
1 cukinijos, supjaustytas į pusę mėnulio
1 geltonas moliūgas, supjaustytas į pusę mėnulio
3
1 puodelis užšaldytų žirnių
1 šaukštas nesūdyto sviesto
4 česnako skiltelės, plonai supjaustytos
⅛ ŠENTAS Gochugaru pipirų dribsniai
1 puodelis daržovių sultinys (236ml)
⅔ puodelis Sunkus kremas (157 ml)
1 šaukštas citrinos žievės
3 šaukštai citrinos sulčių
1 uncijos parmigiano-Reggiano sūris, smulkiai tarkuotas, krūvos ½ puodelio ir dar daugiau patiekalų (28 g)
Susmulkintos šviežios žolelės, tokios kaip bazilikas, mėtos ar petražolių, skirtas aptarnauti
Druska ir švieži juodi pipirai, jei reikia
Nurodymai
1Virkite makaronus: Užvirkite didelį puodą vandens su 1 šaukštu druskos. Įpilkite makaronų ir virkite, kol „al dente“ (švelnus, su maloniu kramtymu). Prieš nusausindami rezervuokite 1 puodelį makaronų vandens.
2Virkite nuoširdžius daržoves: Kol makaronai virsta, alyvuogių aliejų įkaitinkite didelėje keptuvėje (arba naudokite olandų krosnį) ant vidutinės ugnies. Įpilkite brokolių ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol jis bus ryškiai žalias ir vis tiek švelniai švelnus.
3Pridėkite mažiau nuoširdžių daržovių: Įpilkite cukinijų, geltonos moliūgo, askaloninių česnakų ir žirnių ir toliau virkite nuo 4 iki 5 minučių arba tol, kol visos daržovės suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais, tada perkelkite į lėkštę ir atidėkite.
4Padarykite padažą: Į tą pačią keptuvę įpilkite sviesto, supjaustytą česnaką ir Gochugaru pipirų dribsnius, tada virkite minutę, maišydami česnaką aplink keptuvę. Supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Įpilkite kremo, citrinos žievelės ir citrinos sulčių, tada toliau virkite, kol padažas šiek tiek sutirštės, nuo 3 iki 4 minučių. Įmaišykite parmezano sūrį. Paragaukite, tada pagardinkite druska.
5Baigti: Į keptuvę įpilkite virtų makaronų ir daržovių, išmesdami. Jei atrodo sausa, įpilkite kelis šaukštus rezervuoto makaronų vandens. Toliau mėtykite, kol padažas padengs daržoves ir makaronus. Patiekite su šviežiomis žolelėmis ir daugiau sūrio, išsibarsčiusių ant viršaus.
Adomo ir Joanne patarimai
- Saugojimas: Likusieji makaronai laikysis hermetiškame inde šaldytuve iki 4 dienų. Lėtai pašildykite ant silpnos ugnies, papildomu sultinio ar vandens purslais.
 - Daugiau daržovių, į kuriuos reikia atsižvelgti: Norėdami gauti nuoširdžių daržovių, apsvarstykite šparagines pupeles, šparagus, raudonąjį svogūną, saldų svogūną ir papriką. Dėl ne tokių nuoširdžių daržovių, mes mėgstame užšaldyti edamame, sniego žirnius, špinatus ar kopūstus ir vyšninius pomidorus.
 - Pateikta mitybos informacija yra sąmata.
 
            Mityba vienai porcijai
                Pervedimo dydis
                1/6 recepto
                 /
                Kalorijos
                485
                 /
                Bendras riebalai
                18,8 g
                 /
                Sočiųjų riebalų
                6,6 g
                 /
                Cholesterolis
                24,2 mg
                 /
                Natris
                221,2mg
                 /
                Angliavandeniai
                66,2g
                 /
                Dietinis pluoštas
                4,8 g
                 /
                Bendras cukrus
                5,4 g
                 /
                Baltymai
                14.1g
            
            
        
					
				
Mes esame Adomas ir Joanne'as, pora aistringai gaminanti maistą ir dalijamės skaniais, patikimais receptais nuo 2009 m. Mūsų tikslas? Įkvėpti jus patekti į virtuvę ir užtikrintai gaminti šviežius ir kvapnius patiekalus. Daugiau apie mus
