Puikus nuskustų pankolių salotų receptas

Šis pankolių salotų receptas puikiai tinka su nuskustu pankoliu, citrinų padažu, sviestiniais pušies riešutais, sūriomis alyvuogėmis ir Parmigiano-Reggiano sūriu.

Kai pirmą kartą paragavome šių nuskustų pankolių salotų, mūsų reakcija buvo iš karto: Oho! Jis traškus, šiek tiek sūrus, aštrus ir toks skanus, kad sunku nesustoti ties viena porcija.

Jei jau mėgstate pankolį, tai būtina padaryti. Ir jei esate ant tvoros, tai gali būti receptas, kuris jus įtikina. Nenoriu pasakyti, kad tai pakeis jūsų gyvenimą, bet manau, kad jūs apie tai galvosite ilgai, kai dubuo bus tuščias. Norėdami sužinoti daugiau, išbandykite šias arugulos pankolių salotas su apelsinu.

Pagrindiniai ingredientai

  • Pankolis: Rinkitės pankolio svogūnėlius, kurie dažniausiai yra balti su šviesiai žalia viršūne. Jie turėtų jaustis tvirti ir sunkūs dėl savo dydžio, be rudų ar minkštų dėmių. Šiam receptui naudojame svogūnėlį (apatinę dalį) ir saują žalių plunksninių viršūnėlių. Kotelius galite išsaugoti naminiam daržovių sultiniui arba vištienos sultiniui.
  • Citrininis vinigretas: Įkvėpus šio citrininio vinigreto, sujungsite šviežias citrinų sultis, Dižono garstyčias, medų, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų.
  • Askaloniniai česnakai: Kad į salotas įdėtų šiek tiek kąsnelio, dedu plonais griežinėliais pjaustytą askaloninį česnaką (pusė mažo askaloninio česnako daro viską). Norėdami atpjauti dalį žalio svogūno kąsnio, griežinėliais pjaustytus askaloninius česnakus palikite citrininiame vinigrete 5–10 minučių, o tada išmeskite likusius salotų ingredientus.
  • Pušies riešutai: Jie suteikia šiek tiek traškumo ir sviesto skonio. Aš juos mėgstu, bet jei nerandate arba jie per brangūs, pakeiskite saulėgrąžų sėklomis, pepitomis, griežinėliais pjaustytais migdolais ar kapotais anakardžiais.
  • Parmezanas: Aš myliu Parmigiano-Reggiano ir skustu jį į salotas. Pecorino-Romano taip pat būtų malonu. Trupinta feta ar net kreminis ožkos sūris būtų kitoks, bet visai mielas šiose salotose.
  • Alyvuogės: Rinkitės žalias alyvuoges, tokias kaip Castelvetrano. Šiose salotose Kalamata alyvuogės bus per sūrios/sūrios.

Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.

Kaip pasigaminti mano mėgstamiausias pankolių salotas

1 patarimas: pasigaminkite vinigretą. Didelio dubens dugne sumaišykite citrinos padažo ingredientus (citrinos sultis, citrinos žievelę, Dižono garstyčias, medų, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų). Tada sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą askaloninį česnaką. Atidėkite dubenį 5–10 minučių, kad askaloniniai česnakai suminkštėtų ir šiek tiek pasaldėtų (citrinų sultys sumažina jų aštrų svogūnų skonį).

Pankolių salotų padažas su citrina ir askaloniniais česnakais

2 patarimas: paruoškite pankolį. Pankoliai gali atrodyti juokingai, jei nesate susipažinę su jų gaminimu. Dažniausiai perkate pankolio svogūnėlius su ilgais stiebais. Štai ką daryti šioms salotoms:

  1. Nupjaukite kotelius nuo kiekvienos lemputės.
  2. Nuimkite apie 2 valgomuosius šaukštus žalių plunksnuotų lapelių ir pasilikite. Kotelius išmeskite arba pasilikite sultiniui.
  3. Nupjaukite kietą, rudą svogūnėlio dugną.
  4. Pastatykite kiekvieną lemputę vertikaliai ir perpjaukite per pusę iš viršaus į apačią.
  5. Pjaustymo peiliu pašalinkite kietą šerdį, aplink jį išpjaudami nedidelį trikampį.
  6. Naudodami mandoliną, pankolį plonai supjaustykite skersai (maždaug ⅛ colio storio).
Pankolių svogūnėlių šerdies pašalinimasPankolių svogūnėlių šerdies pašalinimas

3 patarimas: sudėkite salotas. Viską sumeskite į dubenį su vinigretu ir askaloniniais česnakais (griežinėliais pjaustytą pankolį, skrudintus pušies riešutus, parmezaną ir kapotas alyvuoges). Tada naudokite žnyplę, kad ją tikrai gerai išmesti. Galite patiekti iš karto, bet pailsėjus šaldytuve pankolis suminkštėja ir šiek tiek tonizuoja.

Pankolį, riešutus, alyvuoges ir sūrį sumaišykite su citrinų padažu.Pankolį, riešutus, alyvuoges ir sūrį sumaišykite su citrinų padažu.

Aptarnavimo pasiūlymai

Šios salotos tinka bet kada, kai norisi ko nors šviežio ir traškaus. Man ypač patinka su Milanese vištiena arba kiauliena Milanese. Neįtikėtina šalia keptuvėje keptos vištienos, keptos lašišos ir žuvies lazdelių, be to, jis puikiai tinka kaip salotas su plėšyta kiauliena ar net karnitas (ne tradicinis, aišku, bet vis tiek skanus).

Tai taip pat puikiai tinka kaip Padėkos dienos salotos arba šventėms! Man patinka šalia keptos kalakutienos.

Daugiau salotų receptų

Pankolių salotosPankolių salotos

Tobulos nuskustų pankolių salotos

  • PARENGIMAS
  • IŠ VISO

Mūsų mėgstamiausios skustų pankolių salotos yra traškios, šiek tiek sūrios, aštrios ir tokios skanios, kad sunku nesustoti ties viena porcija. Itin ploniems drožlėms naudokite mandolino pjaustyklę. Jei neturite, pankolį supjaustykite kuo ploniau.

4-6 porcijos (kaip prie šono)

Jums prireiks

2 šaukštai šviežių citrinų sulčių, iš 1 citrinos (30 ml)

1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės

1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių

1 arbatinis šaukštelis medaus arba klevų sirupo

¼ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos

¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

3 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (45 ml)

Pusė mažo askaloninio česnako, labai plonais griežinėliais

⅓ puodelio skrudintų pušies riešutų

2 vidutinio dydžio pankolio svogūnėliai

½ puodelio nuskusto parmezano-Reggiano, 1 ¼ uncijos (35 g)

12 žalių alyvuogių be kauliukų, smulkiai pjaustytų

Kryptys

    1Padarykite padažą: Didelio dubens dugne suplakite citrinos žievelę, citrinos sultis, Dižono garstyčias, medų, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų, kol padažas atrodys kreminis ir emulsuotas. Sudėkite griežinėliais pjaustytus askaloninius česnakus, išmeskite, kad apsemtų, ir palikite, kol ruošiate pankolį (tai sušvelnina jų skonį).

    2Skrudinkite pušies riešutus: Pušies riešutus sudėkite į sausą keptuvę ant vidutinės-mažos ugnies. Skrudinkite, retkarčiais pakratydami keptuvę, kol lengvai apskrus, 2–4 minutes. Atidėkite į šalį.

    3Paruoškite pankolį: Nupjaukite kotelius nuo kiekvienos lemputės. Nuimkite apie 2 valgomuosius šaukštus žalių plunksnuotų lapelių ir pasilikite. Kotelius išmeskite arba pasilikite sultiniui.

    4Nupjaukite kietą, rudą svogūnėlio dugną. Tada padėkite kiekvieną lemputę vertikaliai ir perpjaukite per pusę iš viršaus į apačią. Pjaustymo peiliu pašalinkite kietą šerdį, aplink jį išpjaudami nedidelį trikampį. Naudodami mandoliną, pankolį plonai supjaustykite skersai (maždaug ⅛ colio storio).

    5Surinkite salotas: Į dubenį su padažu ir askaloniniais česnakais sudėkite griežinėliais pjaustytą pankolį, rezervuotus pankolio lapelius, skrudintus pušies riešutus, nuskustą parmezaną ir pjaustytas alyvuoges. Gerai išmaišykite, kad viskas pasidengtų padažu. Paragaukite ir sureguliuokite prieskonius, tada patiekite.

Adomo ir Džoanos patarimai

  • Saugojimas: Šios salotos sandariame inde šaldytuve išsilaiko iki 3 dienų. Sėdėdamas indo apačioje išsiskiria šiek tiek daugiau drėgmės, tačiau ji vis tiek turėtų būti skani.
  • Pateikti mitybos faktai yra apytiksliai.

Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
1/6 recepto
/
Kalorijos
180
/
Bendras riebalų kiekis
15,4g
/
Sotieji riebalai
3,1 g
/
Cholesterolis
4,2 g
/
Natrio
319,7 mg
/
Angliavandenių
8,8g
/
Dietinės skaidulos
3,3 g
/
Bendras cukrus
3,7 g
/
Baltymai
4,2 g


AUTORIUS:

Joanne Gallagher


Adomas ir Joanne iš įkvėpto skonio

Mes esame Adamas ir Joanne Gallagheriai, „Inspired Taste“ kūrėjai. 2009 m. įkurta „Inspired Taste“ iš vaikystės svajonės išaugo į vieną patikimiausių receptų svetainių internete su šimtais patikimų receptų, nuoseklių vaizdo įrašų ir ekspertų patarimų. Daugiau apie mus

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -