Šis paprastas raktų kalkių pyrago receptas turi svajingą, kreminį įdarą, naminį „Graham Cracker“ plutą ir plaktos grietinėlės debesį viršuje. Tai sargas!
Kai darau šį naminį raktų kalkių pyragą, mano sūnus dėl to išprotėja. Tai gali būti jo mėgstamiausias desertas!
Tradicinis raktų kalkių pyragas reikalauja pagrindinių kalkių sulčių, kurios tikrai gerai veikia mūsų recepte. Beje, aš dažniausiai gaminu šį pyragą su įprastomis kalkėmis ir iš tikrųjų manau, kad jis taip pat pasirodo taip pat, jei galų gale nėra skoningesnis. Norėdami gauti daugiau pyragų, tokių kaip šis, skaitykite mūsų citrinų meringue pyragą, šviežią braškių pyragą, bananų kremo pyragą ar mano mėgstamą kokosų kremo pyragą.
Pagrindiniai ingredientai
- Grahamo krekerio pluta: Nors parduotuvėje pirkta pluta puikiai veikia, aš labai mėgstu „Graham Cracker“ plutos receptą žemiau. Parduotuvėje pirktos plutos dažnai būna mažesnės, todėl galbūt turite šiek tiek to skanaus įdaro likučių.
 - Lievos: Čia galite naudoti raktas arba įprastas kalkes. Nors pagrindinės kalkės yra tradicinės Floridos raktuose, mano šeima mėgsta šį pyragą, kai jis pagamintas su įprastomis kalkėmis. Taigi, jei nerandate pagrindinių kalkių, nesijaudinkite. Reguliarios kalkės produktų praėjime tikrai gerai!
 - Saldintas kondensuotas pienas: Tai yra stebuklingas klasikinio rakto kalkių pyrago ingredientas. Tai storas, saldus sirupas, kuris puikiai subalansuoja pyrago laimo sultis ir daro įdarą sodrų ir kreminį.
 - Sunkus kremas: Daugybė receptų tai praleidžia, tačiau tai yra paslaptis, kaip pasiekti tikrai šilkinį, svajingą užpildymą. Esu įsitikinęs, kad kremas yra priežastis, dėl kurios tai yra geriausias raktas kalkių pyragas, kokį aš kada nors gaminau namuose.
 - Kiaušinių tryniai: Naudosite 5 kiaušinių trynius, kad pyrago įdaras būtų storas ir padės jam puikiai nustatyti.
 - Plakta viršus: Niekas nepralenkia didelio naminio plaktos grietinėlės piliakalnio nuo aštraus kalkių įdaro. Aš gaminu miną su cukraus ir druskos milteliais, o tai padeda kremui ištisas dienas išlikti stabiliai.
 
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.
Patarimai, kaip padaryti geriausią pagrindinį kalkių pyragą
„Key Lime Pie“ yra vienas iš paprasčiausių pyragų, kuriuos galite gaminti namuose, be to, tai yra vienas iš labiausiai rodomų pyragų (tai yra aukštas mano geriausių atostogų receptų sąraše!). Čia yra keli patarimai, todėl jaučiatės užtikrintai pateikdami mūsų receptą žemiau:
1 patarimas: nusipirkite papildomų kalkių. Reikalingų kalkių skaičius labai skiriasi. Norint gauti ¾ puodelio šviežių sulčių, reikalingų mūsų pyrago receptui, jums reikės nuo 6 iki 8 įprastų kalkių. Pagrindinės kalkės yra dar labiau nenuspėjamos. Man anksčiau reikėjo sulčių 32! Visada gera idėja nusipirkti daugiau kalkių, nei jūs manote, kad jums prireiks (ypač naudojant mažesnes raktas kalkes). Galite lengvai užšaldyti bet kokias likusius sultis, kurias vėliau naudojate kokteiliuose, kokteiliuose ar kariuose. Daugiau patarimų pateikiama žemiau esančiame recepte.

2 patarimas: žinokite, kada jūsų pyragas bus baigtas kepti. Žinojimas, kada pagrindinis kalkių pyragas kepamas, gali būti sudėtinga. Norite, kad kraštai būtų nustatyti, kol centras vis dar yra gana džigus. Iš pradžių tai gali atrodyti ne taip, bet nesijaudinkite, pyragas baigs nustatymą ir tvirtai, nes jis vėstas.
3 patarimas: prieš užpildami atvėsinkite pyragą. Jūs tikrai norite, kad jūsų pyragas būtų visiškai kietas prieš pridedant plaktą viršų. Jei vis dar šilta, plakta kremas ištirps ir paslysta iš karto. Išėmę pyragą iš orkaitės, maždaug 30 minučių leiskite jam atvėsti ant prekystalio, tada perkelkite jį į šaldytuvą, kad prieš pridedant viršų, kruopščiai atvėsinkite. Tada laikykite gatavą pyragą šaldytuve, kol būsite pasiruošę patiekti. Tai trunka iki 4 dienų!


Puikus raktų kalkių pyragas
- 
                          Prep 
 - 
                          Virkite 
 - 
                      Iš viso 
 
Mūsų šeima mėgsta šį pagrindinio kalkių pyrago receptą. Mes naudojame savo naminį „Graham Cracker“ plutą pagrindui ir dosniai užpilkite pyragą plakta grietinėle. Įdaras yra aštrus, visiškai saldus ir kreminis, nes pridedama sunkaus grietinėlės (mano slaptas ingredientas už geriausią pyragą!).
Padaro 1 (9 colių) pyragą, nuo 8 iki 10 griežinėlių
Jums reikės
Grahamo krekerio pluta
12 „Graham Cracker“ lakštų arba 1 ½ puodelio „Graham Cracker“ trupiniai (180 g)
2 šaukštai granuliuoto cukraus (24 g)
6 šaukštai ištirpo nesūdytas sviestas (85 g)
Suspauskite puikią jūros druską
                    Key Lime pyragas                
1 šaukštas kalkių žievės ir dar daugiau garnyro
¾ puodelio šviežių kalkių sulčių (177 ml)
1 (14 uncijų) galima pasaldinti kondensuotą pieną
1 ⅓ puodelis Sunkus kremas (315ml)
1 ½ šaukšto cukraus (18 g)
5 dideli kiaušinių tryniai
                    Plakta viršus                
1 puodelis šalta Sunkus kremas ar sunkus plakimo kremas (240 ml)
2 šaukštai cukraus miltelių
½ šaukštelio gryno vanilės ekstrakto
Maža žiupsnelis druska
Nurodymai
1Paruoškite orkaitę ir keptuvę: Įkaitinkite orkaitę 350 ° F. (180 ° C). Ant didelio kepimo skardos uždėkite 9 colių pyrago patiekalą.
2Padarykite „Graham Cracker“ trupinius: Įdėkite „Graham Cracker“ lakštus į virtuvės kombainą. Pulsas, kol jie sudarys smulkius trupinius.
3Sumaišykite plutą: Dideliame dubenyje sumaišykite „Graham Cracker“ trupinius, cukrų ir druską. Supilkite ištirpintą sviestą ir maišykite, kol mišinys primena šlapią smėlį.
4Paspauskite plutą: Supilkite trupinių mišinį į savo pyrago indą. Naudodami stiklinės dugną ar matavimo puodelį, tvirtai supakuokite mišinį į dugną ir į viršų patiekalo šonus. Norėdami sklandžiai kraštą, naudokite šaukšto užpakalinę dalį, kad suformuotumėte kampą, kuriame susitinka šoninė ir apatinė pluta.
5Iš dalies kepkite plutą: Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Nuimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant vielos stovo, kol ji bus šilta liesti.
6Padarykite įdarą: Kol pluta atvės, išplakite kartu su kalkių žieve, kalkių sultimis, pasaldintu kondensuotu pienu, grietinėle, cukrumi ir kiaušinių tryniais vidutiniame dubenyje iki vientisos masės. Mišinys šiek tiek sutirštės. Kaip pasirenkamą žingsnį, šiuo metu galite paragauti labai nedidelio įdaro kiekio, kad sužinotumėte, ar jums reikia daugiau cukraus. Jis turėtų paragauti gana raugo, bet vis tiek saldžiai.
7Kepkite pyragą: Supilkite įdarą į šiltą plutą ir kepkite nuo 20 iki 25 minučių. Pyragas atliekamas, kai kraštai dažniausiai nustatomi, tačiau centras vis dar yra banguotas. Pyragas atrodys šiek tiek nepakankamai, o tai yra būtent tai, ko norite.
8Atvėsinkite pyragą: Išimkite pyragą iš krosnies ir padėkite jį ant aušinimo stovo. Leiskite jam atvėsti kambario temperatūroje nuo 30 iki 45 minučių, tada įdėkite į šaldytuvą, kad prieš pridedant plaktą viršų.
9Padarykite plaktą viršų: Norėdami įveikti šaltą sunkų kremą mažu greičiu, naudokite elektrinį rankinį maišytuvą arba stovo maišytuvą, kol jis pradės putplastis. Padidinkite greitį iki vidutinio laipsnio. Įpilkite cukraus miltelių, vanilės ir druskos ir toliau plakite dideliu greičiu, kol susidarys vidutiniškai, iki tvirtos smailės (jei vamzdynai tai ant pyrago, jums reikės tvirtų viršūnių).
10Baigkite pyragą: Ant atvėsinto pyrago viršaus sukaskite arba apvyniokite plaktą kremą. Pabarstykite kalkių žievelę ant kremo (arba papuoškite plonomis kalkių griežinėliais). Šaldykite, kol būsite pasiruošę patiekti.
Adomo ir Joanne patarimai
- Saugojimas: Pyragas su plakta grietinėlės viršūne truks iki 4 dienų šaldytuve. Laikykite jį atšaldytą, kol būsite pasiruošę patiekti.
 - Parduotuvėje pirkta pluta: Nesivaržykite naudotis, bet atminkite, kad jie paprastai būna 8 colių apvalios, todėl mūsų nuotraukose jis yra mažesnis už 9 colių pyragą. Galbūt turite šiek tiek užpildymo. Galite praleisti plutos gaminimą, tačiau vis tiek iš dalies kepkite ją 10 minučių.
 - Limkės ir pagrindinės kalkės: Šiam receptui galite naudoti pagrindines kalkes arba įprastas kalkes (dar vadinamas persų kalkėmis). Tačiau, išbandę šį receptą, mes nustatėme, kad įprastos kalkės iš tikrųjų skonis buvo dar labiau kvapnūs nei pagrindiniai kalkės. Taigi, mano šeima laikosi įprastų kalkių.
 - Kiek kalkių naudoti: Jei naudojate įprastas kalkes, jums reikės maždaug 7–8 kalkių, kad gautumėte ¾ puodelio sulčių. Pagrindinių kalkių skaičius gali labai skirtis priklausomai nuo jų dydžio. Atlikdami bandymus, mums reikėjo maždaug 32 mažų raktų kalkių, kad gautume tą patį kiekį sulčių.
 - Key Lime sulčių buteliuose: Naudokite ¾ puodelio buteliuose esančių raktų kalkių sultys, tokios kaip „Nellie & Joe's“, ir 1 šaukštą šviežio tarkuoto kalkių žievės (iš įprastų kalkių).
 - Naudokite skirtingus citrusinius vaisius: Nors šis receptas yra parašytas kaip kalkių pyragas, kalkes galite pakeisti bet kokiais raugintais/rūgščiais citrusais, tokiais kaip citrinos, „Meyer“ citrinos, greipfrutai ar rūgšti apelsinai, pavyzdžiui, Sevilijos apelsinai. Kalamansi kalkės taip pat yra mielos.
 - Pateikti mitybos faktai yra įverčiai.
 
            Mityba vienai porcijai
                Pervedimo dydis
                1/10 pyrago, 1 iš 10 skiltelių
                 /
                Kalorijos
                507
                 /
                Bendras riebalai
                30,6 g
                 /
                Sočiųjų riebalų
                18.1g
                 /
                Cholesterolis
                178,1 mg
                 /
                Natris
                229,5 mg
                 /
                Angliavandeniai
                52,2 g
                 /
                Dietinis pluoštas
                1,2 g
                 /
                Bendras cukrus
                40,8 g
                 /
                Baltymai
                8G
            
            
        
					
				
Mes esame Adomas ir Joanne'as, pora aistringai gaminanti maistą ir dalijamės skaniais, patikimais receptais nuo 2009 m. Mūsų tikslas? Įkvėpti jus patekti į virtuvę ir užtikrintai gaminti šviežius ir kvapnius patiekalus. Daugiau apie mus
