Šis bulvių au gratin receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių bulvių patiekalų. Jame yra minkštos, kreminės bulvės po traškiu, parudavusiu sūriu.
Pagalvokite apie au gratin bulves kaip pjaustytas bulves su papildomu sūriu. Patiekalui kepant sūrio padažas burbuliuoja ir ant supjaustytų bulvių viršaus susidaro auksinė plutelė. Ši neįtikėtinai kreminė, sūri pluta yra tai, ką „au gratin“ reiškia prancūziškai.
Tai paguodžia, be galo įspūdinga ir visada džiugina minią. Visi, kuriems mes jiems tarnavome, juos myli!
Pagrindiniai ingredientai
- Bulvės: Mums patinka Yukon Golds, skirtos au gratin bulvėms. Jie tikrai gerai išsilaiko padaže ir nesuirs į košę.
- Sviestas ir miltai: Iš jų gaminamas roux, kuris sutirština kreminį sūrio padažą. Jums nereikia daug, nes verdamos bulvės išskiria krakmolą, todėl padažas natūraliai sutirštėja.
- Pienas ir grietinėlė: Iš jų gaminamas padažas. Mes naudojame daugiausia pieną, bet mėgstame jį šiek tiek sodrinti su grietinėle.
- Sūris: Tam sūrio padažui naudosime du sūrius: vidutinį čederį ir lengvai tirpstantį Colby Jack. Galite eksperimentuoti ir su kitais sūriais, pavyzdžiui, Gruyère, aštresniais čederiais, fontina ar kitais.
- Druska, pipirai ir česnako milteliai: Šie pagardina padažą ir bulves. Česnako milteliai suteikia subtilų česnako skonį, o granuliuotas česnakas veikia taip pat.
Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.
Kaip pasigaminti geriausias Au Gratin bulves
1 patarimas: pasigaminkite sūrio padažą. Šis padažas gaminamas kaip ir klasikinis mac ir sūrio padažas. Ištirpinkite sviestą, supilkite miltus, tada supilkite pieną ir grietinėlę. Kai jis burbuliuoja ir sutirštės, įmaišykite sūrį ir šiek tiek daugiau sviesto. Tai paprasta ir neįtikėtino skonio su bulvėmis. (Papildomas sviestas padažui suteikia tikrai nuostabaus blizgesio).



2 patarimas: paruoškite bulves. Aš nulupu bulves, bet jei norite, galite praleisti šį žingsnį. Juos plonai supjaustykite šefo peiliu arba mandolina. Mandolina yra greita ir kiekviena gabalėlis išlieka tokio pat storio (tik žiūrėkite pirštus).
3 patarimas: surinkite. Į kepimo indą sudėkite viską sluoksniais: šiek tiek padažo, sluoksnį bulvių, šiek tiek sūrio, tada dar padažo. Pakartokite, tada užbaikite su paskutiniu padažo sluoksniu ir daugiau sūrio ant viršaus.




4 patarimas: kepkite, kol pradės burbuliuoti. Bulves kepame neuždengtas 375 °F temperatūroje, kol viršus pradės tapti auksinis, o kraštai ims burbuliuoti. Ar bulvės iškepė, galite patikrinti iešmu. Jis turėtų lengvai slysti per juos. Mūsų orkaitėje tai trunka apie 45 minutes.
Pateikite patarimus
Au gratin bulvės puikiai tinka gaminti iš anksto.
- Indą galite surinkti dieną prieš. Tvirtai uždenkite plastikine plėvele ir šaldykite per naktį. Kai būsite pasiruošę gaminti, kitą dieną kepkite neuždengtą.
- Taip pat galite iki galo iškepti patiekalą iš anksto. Leiskite atvėsti, tada laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Norėdami pašildyti, uždenkite indą folija ir kepkite, kol sušils ir pradės burbuliuoti.
- Taip pat galite paruošti bulves iš anksto. Nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, tada panardinkite į dubenį su šaltu vandeniu. Jie gerai išsilaikys iki 12 valandų ir galbūt šiek tiek ilgiau, bet ne ilgiau kaip 24 valandas. Nelaikykite griežinėliais pjaustytų bulvių be vandens, nes jos papilks.
Aptarnavimo pasiūlymai
Au gratin bulvės tikrai puikiai tinka švenčių dienomis ir sotesniam savaitės vakarui. Mano šeima juos myli per Padėkos dieną. Išbandykite juos naudodami vieną ar daugiau mūsų Padėkos dienos ir švenčių receptų, pvz., kepto kalakuto, kepto kumpio, jautienos kepsnio ar krūtinėlės.
Jie taip pat dirba sočiai pavalgyti savaitės vakarais. Išbandykite juos su kiaulienos gabalėliais, vištienos kepsniu, mėsa, marinuotais kepsniais ar kepta lašiša. Ir jie nuostabūs su paprastais daržovių šonais. Mėgstame juos su skrudintomis morkomis, skrudintais brokoliais, troškintomis šparaginėmis pupelėmis ar skrudintais kopūstais.
Daugiau bulvių receptų


Perfect Potatoes Au Gratin
-
PARENGIMAS
-
KURĖTI
-
IŠ VISO
Tikrai vienas iš mano mėgstamiausių bulvių patiekalų, šias bulves au gratin pamėgo beveik visi, kuriems jas patiekėme. Yukon Gold bulvės yra mano geriausias pasirinkimas, nes jos labai gerai išsilaiko padaže. Jie tampa švelnūs, bet ne minkšti.
9 porcijos
Jums prireiks
2 svarai Yukon Gold bulvių (907 g)
3 šaukštai sviesto ir dar daugiau patiekalui (42 g)
2 šaukštai universalių miltų
1 ½ stiklinės nenugriebto pieno (355 ml)
½ puodelio riebios grietinėlės (118 ml)
¾ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos
¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
½ puodelio susmulkinto Colby Jack sūrio, 2 uncijos (56 g)
1 ¾ puodelio susmulkinto vidutinio čederio, padalinta, 7 uncijos (200 g)
Kryptys
1Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 375°F. 8 × 8 colių kepimo formą ištepkite sviestu.
2Pasigaminkite padažą: Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto. Suberkite miltus, kad susidarytų roux ir virkite 1 minutę. Lėtai supilkite pieną ir grietinėlę. Virkite, dažnai plakdami, kol mišinys taps vientisas ir sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir česnako milteliais.
3Įpilkite likusį 1 šaukštą sviesto, Colby Jack ir ½ puodelio čederio. Plakite, kol sūris išsilydys, o padažas taps vientisas.
4Paruoškite bulves: Nulupkite bulves ir supjaustykite jas ⅛ colio storio apskritimais.
5Surinkti: Į paruoštos kepimo formos dugną šaukštu dėkite ploną padažo sluoksnį. Įdėkite sluoksnį bulvių griežinėlių, šiek tiek perdengdami juos kaip vantas. Ant bulvių pabarstykite šiek tiek čederio, tada ant viršaus užpilkite šaukštu padažo.
6Kartokite sluoksniavimą (bulvės, čederis, padažas), kol sunaudosite visas bulves, baigiant paskutiniu padažo sluoksniu ir likusiu čederiu ant viršaus.
7Kepti: Kepkite neuždengtą, kol viršus taps aukso rudos spalvos, o iešmuo lengvai perslys per bulves, 40–55 minutes. Prieš patiekdami leiskite bulvėms pailsėti 20 minučių, kad sustingtų ir būtų lengviau išskobti.
Adomo ir Džoanos patarimai
- Saugojimas: Leiskite atvėsti, tada laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite mikrobangų krosnelėje arba 375 ° F orkaitėje, uždengtą folija. Nerekomenduojame šio patiekalo šaldyti dėl didelio pieno kiekio.
- Pirmyn: Surinkite troškintuvą prieš dieną, uždenkite plastikine plėvele ir per naktį šaldykite. Atidenkite ir kepkite kitą dieną, pridėdami keletą papildomų minučių, kad būtų atsižvelgta į šaltas bulves.
- Paruoškite bulves iš anksto: Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 1/8 colio storio apskritimais. Jei nerenkate patiekalo iš karto, sudėkite griežinėlius į dubenį su vandeniu ir laikykite panardintus, kad neapskrustų.
- Norėdami tai padaryti 9 × 13 inde: Padvigubinkite visus ingredientus ir atlikite tą patį metodą. Kepkite 375 °F temperatūroje, kol viršus pasidarys auksinis, o iešmas lengvai slys per bulves, maždaug 55–65 minutes. Prieš patiekdami leiskite patiekalui pailsėti 20 minučių. Čia aptarnaus 12–14 žmonių.
- Geriausios bulvės: Naudokite raudonas arba geltonas bulves, o ne kepamas (rusvinas) bulves. Jie geriau išlaiko savo formą.
- Pateikti mitybos faktai yra apytiksliai.
Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
1 iš 9 porcijų
/
Kalorijos
280
/
Bendras riebalų kiekis
17,1 g
/
Sotieji riebalai
10g
/
Cholesterolis
49,7 mg
/
Natrio
404,2 mg
/
Angliavandenių
22,1 g
/
Dietinės skaidulos
2,2 g
/
Bendras cukrus
3,2 g
/
Baltymai
10,2 g
Esame Adamas ir Joanne Gallagheriai, „Inspired Taste“ kūrėjai. 2009 m. įkurta „Inspired Taste“ iš vaikystės svajonės išaugo į vieną patikimiausių receptų svetainių internete su šimtais patikimų receptų, nuoseklių vaizdo įrašų ir ekspertų patarimų. Daugiau apie mus
