Traškios kiaulienos Milano receptas

Šis milano kiaulienos receptas yra apie švelnią, sultingą kiaulieną su lengvu, traškiu apkepu. Tai lengviau, nei jūs manote, ir kiekvieną kartą pasirodo be galo skanu.

Įkvėptas itališkų cotoletta alla milanese (pagaminta iš veršienos) ir vištienos milaniečio, ši versija, pagaminta iš liesos kiaulienos kotletų, yra greita, ekonomiška ir tokia skani. Puikiai tiks su citrinos įspaudu ir švelniai padažytų salotų žalumynais (man ypač patinka su mūsų citrininiu vinigretu!).

Kiaulienos sumušimas yra sėkmės paslaptis. Tai padeda mėsai greitai ir tolygiai iškepti, o viduje išlieka sultinga, o kepinys tampa auksinis ir traškus. Iš ten kepsite ir kepsite kotletus tradiciškai kepdami keptuvėje aliejuje arba skrudintuvėje (abu būdai pateikti žemiau!).

Pagrindiniai ingredientai

  • Kiaulienos kotletai: Pradėkite nuo kiaulienos kotletų be kaulų. Man patinka perpjauti centre arba nugarinėje supjaustyti kotletai. Šis patiekalas geriausiai tinka su plonesniais gabalėliais, todėl pirkite plonai supjaustytus arba perpjaukite storesnius per pusę skersai, kad gautumėte du plonesnius gabalus. Daugiau patarimų šiuo klausimu rasite žemiau.
  • Miltai ir kiaušiniai: Šiam receptui naudojame trijų dalių kepimo stotelę. Pirmas žingsnis – kiaulieną apibarstyti miltais, o antrasis – ištraukti per išplaktus kiaušinius. Naudoju universalius miltus.
  • Duonos trupiniai: Po miltų ir kiaušinių trečia apkepo dalis – džiūvėsėliai. Mėgstu lengvus ir traškius panko džiūvėsėlius arba naminius džiūvėsėlius.
  • Itališki prieskoniai: Mes tikrai dosnūs su prieskoninėmis žolelėmis kepame, todėl į džiūvėsėlius įmaišome nemažai itališkų prieskonių.
  • Parmezano sūris: Neprivaloma, bet labai rekomenduojama. Smulkiai sutarkuotas Parmigiano-Reggiano, įmaišytas į džiūvėsėlių mišinį, pakelia milano stiliaus kepimą į kitą lygį.

Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.

Kaip pasigaminti milanietišką kiaulieną

1 patarimas: paruoškite kiaulieną. Pradėkite nuo plonų kiaulienos gabalėlių (žr. aukščiau). Tada dar ploniau sutrinkite juos mėsos plaktuku, kočėlu arba padažo puodo dugnu.

Smulkinimas padeda jiems iškepti greitai ir tolygiai, todėl jūsų kepinys tampa auksinis, kol kiauliena neperkepa. Be to, jis suminkština mėsą, todėl jūsų kiauliena pasirodys švelni ir sultinga.

Kiaulienos gabalėlius susmulkinkite prieš kepdami kiaulienos milaniečiams

2 patarimas: nustatykite kepimo stotį. Jums reikės trijų plačių, seklių dubenėlių. Į pirmąjį įpilkite miltų. Antroje išplakti kiaušinius ir vandenį iki vientisos masės. Trečioje sumaišykite džiūvėsėlius, itališkus prieskonius, parmezano sūrį ir gerą žiupsnelį druskos.

3 patarimas: iškepkite kiaulieną. Man patinka dirbti su vienu kotletu vienu metu ir naudoti šakutę, kad jį judinčiau.

  1. Iš abiejų pusių pamerkite į miltus, nukratydami perteklių.
  2. Tada aptepkite kiaušinių mišiniu.
  3. Galiausiai įspauskite į džiūvėsėlius, kol tolygiai pasidengs.

Atsargiai nukratykite visus atsilaisvinusius trupinius, tada padėkite keptą kiaulieną ant kepimo skardos. Tęskite su likusiais kotletais.

Kiaulienos kotletų kepimasKiaulienos kotletų kepimas

4 patarimas: kepkite kiaulieną. Turite dvi galimybes. Mėgstamiausias būdas juos gaminti yra kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Taip pat galite naudoti oro gruzdintuvą. Abu gaminimo būdai pateikti žemiau esančiame recepte.

Kad ir kaip juos gamintumėte, žinosite, kad jie tobuli, kai: danga bus traški ir auksinė, o kiauliena jaučiasi tvirta, bet vis dar sultinga.

Keptuvėje džiūvėsėliuose apkepti kiaulienos kotletai, skirti kiaulienos milaniečiuiKeptuvėje džiūvėsėliuose apkepti kiaulienos kotletai, skirti kiaulienos milaniečiui

Daugiau kiaulienos receptų

Milano kiaulienaMilano kiauliena

Traški Milano kiauliena

  • PARENGIMAS
  • KURĖTI
  • IŠ VISO

Patiekite kiaulienos milanietį prie lengvų, gaivių salotų. Ypač mėgstu mėtyti salotų žalumynus su šiuo citrininiu vinigretu. Ryškus, aštrus padažas puikiai tinka prie kiaulienos.

Pastaba apie kiaulieną: recepte pateikiami 1 colio storio gabalėliai, kuriuos perpjausite per pusę skersai prieš susmulkindami iki ¼ colio. Kitas variantas – pradėti nuo plonai pjaustytų kiaulienos gabalėlių (maždaug ½ colio storio) ir susmulkinti iki ¼ colio storio (jums reikės 6).

6 porcijos

Jums prireiks

1 ½ svaro kiaulienos gabalėlių be kaulų, 3 gabalėliai maždaug 1 colio storio

1 puodelis universalių miltų (130 g)

2 dideli kiaušiniai

4 šaukštai vandens

1 ½ puodelio panko arba naminių džiūvėsėlių, susmulkintų šiek tiek smulkiau (130 g)

3 šaukštai itališkų prieskonių

3 šaukštai smulkiai tarkuoto Parmigiano-Reggiano, neprivaloma

Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Aliejus, kepimui

Kryptys

    1Paruoškite kiaulieną: Kiekvieną kiaulienos gabalėlį perpjaukite per pusę, kad gautumėte du plonesnius gabalėlius. Įdėkite juos tarp plastikinės plėvelės arba pergamentinio popieriaus lapų ir plaktuku arba mažo puodo dugnu sutrinkite iki maždaug ¼ colio storio.

    2Pagardinkite kiaulieną: Mažame dubenyje sumaišykite ½ arbatinio šaukštelio druskos su ½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, tada išdėliokite suplotus kiaulienos kotletus. Abi puses tolygiai pagardinkite druskos ir pipirų mišiniu.

    3Nustatykite kepimo stotį: Jums reikės trijų plačių, seklių dubenėlių. Į pirmąjį įpilkite miltų. Antroje suplakite kiaušinius ir vandenį iki vientisos masės. Trečioje sumaišykite džiūvėsėlius, itališkus prieskonius, parmezano sūrį ir gerą žiupsnelį druskos.

    4Kepkite kiaulieną: Dirbdami su vienu gabalėliu, šakute apibarstykite miltais, nukratydami perteklių. Įmerkite į kiaušinių mišinį, tada įspauskite į džiūvėsėlių mišinį, kad gerai pasidengtų. Nukratykite perteklinius trupinius, tada padėkite keptą kiaulieną atgal ant kepimo skardos. Pakartokite su likusiais kotletais.

    5Virkite: Didelę keptuvę (su šonais) pastatykite ant vidutinės ugnies ir leiskite įkaisti. Įpilkite tiek aliejaus, kad dugnas būtų padengtas maždaug ⅛ colio. Norėdami patikrinti temperatūrą, įmeskite į džiūvėsėlius. Iš karto turėtų šnypšti.

    6Kai aliejus bus paruoštas, vienu metu įdėkite 2–3 gabalėlius, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Kepkite nuo 2 iki 3 minučių iš kiekvienos pusės arba tol, kol bus auksinės rudos spalvos, o vidinė temperatūra pasieks bent 145 °F. Perkelkite ant grotelių, šiek tiek pabarstykite druska ir pakartokite su likusiais kotletais (jei reikia, į keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus).

Adomo ir Džoanos patarimai

  • Duonos likučiai: Liks šiek tiek miltų, kiaušinių ir džiūvėsėlių. Mes nerekomenduojame jų išsaugoti.
  • Oro gruzdintuvės instrukcijos: Kepimo purškikliu lengvai apipurkškite abi kepintų kiaulienos kotletų puses. Sudėkite juos vienu sluoksniu į oro gruzdintuvės krepšį (jei reikia, dirbkite dalimis). Kepkite 375 °F temperatūroje 8 minutes, tada apverskite ir toliau kepkite dar 5–10 minučių arba tol, kol kiauliena taps auksinės rudos spalvos, o vidinė temperatūra pasieks 145 °F.
  • Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė.

Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
1 apkeptas karbonadas
/
Kalorijos
378
/
Bendras riebalų kiekis
8,9 g
/
Sotieji riebalai
3g
/
Cholesterolis
136,1 mg
/
Natrio
544,3 mg
/
Angliavandenių
37,6 g
/
Dietinės skaidulos
2,8g
/
Bendras cukrus
1,9 g
/
Baltymai
34,5 g


AUTORIUS:

Joanne Gallagher


Adomas ir Joanne iš įkvėpto skonio

Mes esame Adamas ir Joanne Gallagheriai, „Inspired Taste“ kūrėjai. 2009 m. įkurta „Inspired Taste“ iš vaikystės svajonės išaugo į vieną patikimiausių receptų svetainių internete su šimtais patikimų receptų, nuoseklių vaizdo įrašų ir ekspertų patarimų. Daugiau apie mus

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -