Šis vištienos milano receptas pasirodo puikiai traškus ir auksinis iš išorės, o sultingas ir švelnus viduje. Jį pagaminti paprasta ir visiems, kam patiekiau, patinka!
Negalime patikėti, kad taip ilgai laukėme, kad pasidalintume šiuo receptu. Vištiena išlieka neįtikėtinai minkšta, o traškus apkepas yra toks kvapnus dėl itališkų žolelių, įmaišytų į džiūvėsėlius.
Mums patinka ši lengvai kepta vištiena, patiekiama su sauja žalumynų, sumaišytų su mūsų citrininiu vinigretu, tačiau toliau rasite daugiau būdų, kaip ją patiekti, kad tiktų bet kurią savaitės naktį. Daugiau panašaus rasite mūsų traškioje kiaulienos milanase!
Pagrindiniai ingredientai
- Vištiena: Naudokite vištienos krūtinėlę be kaulų, be odos. Arba pirkite jas jau supjaustytas plonesniais kotletais, arba pilno dydžio vištienos krūtinėlę perpjaukite per pusę horizontaliai, kad gautumėte dvi plonesnes vištienos krūtinėles. Pradėti nuo plonesnių vištienos kotletų yra šio recepto raktas.
- Miltai ir kiaušiniai: Naudojame trijų dalių kepimo stotelę. Pirmas žingsnis – vištieną apibarstyti miltais, o antrasis – pamirkyti išplaktuose kiaušiniuose. Naudoju universalius miltus.
- Duonos trupiniai: Po miltų ir kiaušinių trečia apkepo dalis – džiūvėsėliai. Mėgstu lengvus ir traškius panko džiūvėsėlius arba naminius džiūvėsėlius.
- Itališki prieskoniai: Mes tikrai dosnūs su prieskoninėmis žolelėmis kepame, todėl į džiūvėsėlius įmaišome nemažai itališkų prieskonių.
- Parmezano sūris: Neprivaloma, bet labai rekomenduojama. Smulkiai sutarkuotas Parmigiano-Reggiano, įmaišytas į džiūvėsėlių mišinį, padaro milano stiliaus kepinį gerai pagardintą ir ypač skanų.
Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.
Kaip pasigaminti Milano vištienos
1 patarimas: paruoškite vištieną. Pradėkite nuo plonų vištienos krūtinėlių kotletų (žr. aukščiau). Tada dar ploniau sutrinkite juos mėsos plaktuku, kočėlu arba padažo puodo dugnu.
Smulkinimas padeda vištienai iškepti greitai ir tolygiai, todėl jūsų kepinys tampa auksinės spalvos tuo pačiu metu, kai vištiena iškepa. Be to, jis suminkština mėsą, todėl jūsų vištiena pasirodys švelni ir sultinga.

2 patarimas: nustatykite kepimo stotį. Jums reikės trijų plačių, seklių dubenėlių. Į pirmąjį įpilkite miltų. Antroje išplakti kiaušinius ir vandenį iki vientisos masės. Trečioje sumaišykite džiūvėsėlius, itališkus prieskonius, parmezano sūrį ir gerą žiupsnelį druskos.
3 patarimas: kepkite vištieną. Man patinka dirbti su vienu vištienos gabalėliu ir naudoti šakutę, kad jį judinčiau.
- Iš abiejų pusių pamerkite į miltus, nukratydami perteklių.
- Tada aptepkite kiaušinių mišiniu.
- Galiausiai įspauskite į džiūvėsėlius, kol tolygiai pasidengs.
Atsargiai nukratykite visus atsilaisvinusius trupinius, tada padėkite vištieną ant kepimo skardos. Tęskite su likusiais vištienos gabalėliais.


4 patarimas: iškepkite vištieną. Turite dvi galimybes. Mėgstamiausias būdas juos gaminti yra kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Taip pat galite naudoti oro gruzdintuvą. Abu gaminimo būdai pateikti žemiau esančiame recepte.
Kad ir kaip juos gamintumėte, žinosite, kad jie tobuli, kai danga bus traški ir auksinė, o vištiena kieta ir iškepusi. Vidinis termometras turėtų rodyti 165 ° F, kai įkišamas į vidurį.
Aptarnavimo pasiūlymai
Klasikiausias būdas patiekti vištienos milanietį yra su citrinos skiltele ir lengvomis salotomis. Mūsų nuotraukose matote mūsiškes šalia paprastų rukolos salotų, išmaišytų mūsų citrininiame vinigrete. Arba iškeiskite į caprese salotas arba troškintus žalumynus. Mums patinka troškinti špinatai arba troškinti kopūstai.
Daugiau idėjų yra patiekti su polenta, rizoto ar makaronais, pavyzdžiui, „Fettuccine Alfredo“ arba sviestiniais makaronais. Taip pat labai skanu su keptomis daržovėmis. Šis skrudintas kopūstas arba parmezanas skrudintas žiedinis kopūstas yra mano pasirinkimas. Ir galiausiai visada galite jį paversti sumuštiniu ant trapios duonos su rukola, pomidoru ir trupučiu česnako aioli.
Daugiau vištienos receptų


Traški Milano vištiena
-
PARENGIMAS
-
KURĖTI
-
IŠ VISO
Patiekite vištienos milanasą prie lengvų, gaivių salotų. Ypač mėgstu mėtyti salotų žalumynus su šiuo citrininiu vinigretu. Ryškus, aštrus padažas puikiai tiks prie vištienos. Arba žiūrėkite daugiau naudingų idėjų straipsnyje.
6 porcijos
Jums prireiks
3 vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos, kiekviena apie 10 uncijų (1 ¾ svaro)
1 puodelis universalių miltų (130 g)
2 dideli kiaušiniai
4 šaukštai vandens
1 ½ puodelio panko arba naminių džiūvėsėlių, susmulkintų šiek tiek smulkiau (130 g)
3 šaukštai itališkų prieskonių
3 šaukštai smulkiai tarkuoto Parmigiano-Reggiano, neprivaloma
Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Aliejus, kepimui
Kryptys
1Paruoškite vištienos kotletus: Padėkite vištienos krūtinėlę ant pjaustymo lentos, tada viena ranka ant krūtinėlės, kita ranka šefo peiliu perpjaukite krūtinėlę per pusę horizontaliai (skersai), taip padarykite 2 plonesnius vištienos krūtinėlės kotletus. Pakartokite su likusiomis vištienos krūtinėlėmis.
2Supjaustykite vištieną: Vištienos kotletus sudėkite tarp plastikinės plėvelės arba pergamentinio popieriaus lakštų ir plaktuku arba mažo puodo dugnu sutrinkite iki maždaug ⅓ colio storio.
3Pagardinkite vištieną: Mažame dubenyje sumaišykite ½ arbatinio šaukštelio druskos su ½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, tada išdėliokite ant jos vištieną. Abi puses tolygiai pagardinkite druskos ir pipirų mišiniu.
4Nustatykite kepimo stotį: Jums reikės trijų plačių, seklių dubenėlių. Į pirmąjį įpilkite miltų. Antroje suplakite kiaušinius ir vandenį iki vientisos masės. Trečioje sumaišykite džiūvėsėlius, itališkus prieskonius, parmezano sūrį ir gerą žiupsnelį druskos.
5Iškepkite vištieną: Dirbdami su vienu kotletu, šakute apibarstykite jį miltais, nukratydami perteklių. Įmerkite į kiaušinių mišinį, tada įspauskite į džiūvėsėlių mišinį, kad gerai pasidengtų. Nukratykite perteklinius trupinius, tada padėkite vištieną atgal ant kepimo skardos. Pakartokite su likusiais vištienos gabalėliais.
6Virkite: Didelę keptuvę (su šonais) pastatykite ant vidutinės ugnies ir leiskite įkaisti. Įpilkite tiek aliejaus, kad dugnas būtų padengtas maždaug ⅛ colio. Norėdami patikrinti temperatūrą, įmeskite į džiūvėsėlius. Iš karto turėtų šnypšti.
7Kai aliejus bus paruoštas, dėkite po 2 vištienos kotletus, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Kepkite nuo 2 iki 3 minučių iš kiekvienos pusės arba tol, kol bus auksinės rudos spalvos, o vidinė temperatūra pasieks 165 °F. Perkelkite ant grotelių, šiek tiek pabarstykite druska ir pakartokite su likusia vištiena (jei reikia, į keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus).
Adomo ir Džoanos patarimai
- Duonos likučiai: Liks šiek tiek miltų, kiaušinių ir džiūvėsėlių. Mes nerekomenduojame jų išsaugoti.
- Oro gruzdintuvės instrukcijos: Abi apkeptos vištienos puses lengvai apipurkškite kepimo purškikliu. Sudėkite juos vienu sluoksniu į oro gruzdintuvės krepšį (jei reikia, dirbkite dalimis). Kepkite 390 °F temperatūroje 4 minutes, tada apverskite ir toliau kepkite dar 3–5 minutes arba tol, kol vištiena bus auksinės rudos spalvos, o vidinė temperatūra pasieks 165 °F.
- Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė.
Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
1 vištienos kotletas (iš viso 6)
/
Kalorijos
460
/
Bendras riebalų kiekis
15,1 g
/
Sotieji riebalai
3,3 g
/
Cholesterolis
168,1 mg
/
Angliavandenių
38,2g
/
Dietinės skaidulos
2,9 g
/
Bendras cukrus
1,9 g
/
Baltymai
41g
Mes esame Adamas ir Joanne Gallagheriai, „Inspired Taste“ kūrėjai. 2009 m. įkurta „Inspired Taste“ iš vaikystės svajonės išaugo į vieną patikimiausių receptų svetainių internete su šimtais patikimų receptų, nuoseklių vaizdo įrašų ir ekspertų patarimų. Daugiau apie mus
