Lengvas citrinų vinaigretės receptas

Šis 5 minučių citrininio vinigreto receptas yra paprastas salotų padažas, prie kurio vis grįžtu. Jis ryškus, gaivus, todėl mano salotos visada skanesnės.

Šį paprastą citrininį vinigretą gaminau daugiau kartų, nei galiu suskaičiuoti. Aš naudoju jį savo salotoms namuose, receptuose čia, Inspired Taste, ir net kaip marinatų pagrindą. Jis greitas, patikimas ir pagamintas iš ingredientų, kuriuos visada turiu po ranka.

Naudokite šį paprastą vinigretą, norėdami apibarstyti žalumynais, pabarstyti ant grūdų dubenėlių arba sumaišyti su pupelėmis ir skrudintomis daržovėmis. Tai be galo naudinga ir visada skanu.

Pagrindiniai ingredientai

  • Citrina: Geriausiai tinka šviežiai spaustos citrinos sultys, todėl šis padažas yra toks skanus.
  • Garstyčios: Dižono garstyčios yra klasikinės šiame vinigrete, bet stambiai maltos garstyčios būtų puikios.
  • Medus: Norint subalansuoti aitrias citrinos sultis, reikia šiek tiek saldumo. Aš dažniausiai lieku su medumi, bet puikiai tinka ir klevų sirupas ar agavos nektaras.
  • Česnakai (nebūtina): Šviežias česnakas šiek tiek prideda, bet nedidelis kiekis padeda. Maždaug pusę mažos gvazdikėlio sutarkuoju mikroplokštumoje. Jis ištirpsta tiesiai ant tvarsčio, jo neapkraudamas.
  • Alyvuogių aliejus: Naudokite gerą aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų ir įsitikinkite, kad jums patinka jo skonis. Salotų padažams mėgstu lengvą ir vaisinį alyvuogių aliejų.
  • Konservuota citrina (nebūtina): Tai perkelia padažą į kitą lygį. Aš dažniausiai perku savuosius (jų rasite prie alyvuogių ar marinuotų agurkų), bet galite pasigaminti ir patys. Juos naudojame ir gamindami šias rukolos kuskuso salotas su feta.

Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.

Kaip pasigaminti mano mėgstamiausią citrininį vinigretą

1 patarimas: lėtai įmaišykite alyvuogių aliejų. Puikaus vinaigreto požymis yra tai, kad jis atrodo kreminis ir emulsuotas, nėra dėmėtas ar atskirtas. Lėtai plakant alyvuogių aliejų į citrinos sultis ir garstyčias viskas gražiai susijungia.

Alyvuogių aliejų išplakite į citrinos sultis, kad susidarytų citrininis vinigretas

2 patarimas: saugokite. Šis citrininis vinigretas šaldytuve laikomas iki savaitės (yay!). Jam atšalus gali nutikti du dalykai: jis gali atsiskirti arba alyvuogių aliejus gali sukietėti. Jei jis atsiskiria, prieš naudojimą tiesiog suplakite arba išplakite. Jei aliejus sustingsta ant jūsų, leiskite padažui stovėti kambario temperatūroje apie 20 minučių, tada suplakite arba išplakite iki vientisos masės.

Mano mėgstamiausi naudojimo būdai

Neperdedu sakydama, kad šį citrininį salotų padažą naudojame nuolat! Štai mano mėgstamiausi būdai jį naudoti:

Daugiau citrinų salotų padažo receptų

Citrininis vinigretas Citrininis vinigretas

Lengvas citrininis vinigretas

Šis citrininio vinaigreto receptas yra mano dykumos salos padažas. Jei galėčiau pasirinkti tik vieną salotų padažą, tai būtų šis. Jis ryškus, be galo naudingas ir susijungia per kelias minutes. Be to, gerai išsilaiko šaldytuve, todėl galėsite naudoti visą savaitę.

Padaro 3/4 puodelio arba 6 porcijas

Jums prireiks

¼ puodelio šviežių citrinų sulčių, nuo 1 iki 2 citrinų (60 ml)

2 arbatiniai šaukšteliai Dižono garstyčių

1-2 arbatinius šaukštelius medaus arba klevų sirupo

½ nedidelės česnako skiltelės, smulkiai sutarkuotos, neprivaloma

1 arbatinis šaukštelis smulkiai maltos konservuotos citrinos, nebūtina

¼ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos

¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

⅓ puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (78 ml)

Kryptys

    1Į nedidelį dubenį įpilkite citrinos sulčių, Dižono garstyčių, medaus (arba klevų sirupo), česnako, konservuotos citrinos, druskos ir pipirų. Plakite, kol gerai susimaišys.

    2Plakdami lėtai pilkite alyvuogių aliejų, kol padažas atrodys kreminis ir emulsuotas. Paragaukite, tada papildykite medumi, druska ar pipirais.

Adomo ir Džoanos patarimai

  • Saugojimas: Perkelkite vinigretę į sandarų indą ar stiklainį ir šaldykite iki 1 savaitės. Dėl alyvuogių aliejaus jis gali sutirštėti arba sukietėti, kai atšals. Jei taip atsitiks, prieš naudodami padėkite jį kambario temperatūroje maždaug 20 minučių. Jei atrodo, kad jis atsiskyrė, stiklainį gerai suplakite arba išplakite, kad viskas susijungtų.
  • Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė. Konservuotos citrinos neįtraukėme.

Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
2 šaukštai
/
Kalorijos
114
/
Bendras riebalų kiekis
12,5 g
/
Sotieji riebalai
1,8 g
/
Cholesterolis
0 mg
/
Natrio
140,5 mg
/
Angliavandenių
1,6 g
/
Dietinės skaidulos
0,1 g
/
Bendras cukrus
0,9 g
/
Baltymai
0,1 g


AUTORIUS:

Joanne Gallagher


Adomas ir Joanne iš įkvėpto skonio

Mes esame Adamas ir Joanne Gallagheriai, „Inspired Taste“ kūrėjai. 2009 m. įkurta „Inspired Taste“ iš vaikystės svajonės išaugo į vieną patikimiausių receptų svetainių internete su šimtais patikimų receptų, nuoseklių vaizdo įrašų ir ekspertų patarimų. Daugiau apie mus

Ankstesnis įrašas: Mūsų mėgstamiausi Padėkos dienos receptai (išbandyti, tikri ir mylimi!)
Kitas įrašas: traški milanietiška kiauliena

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -