Mūsų mėgstamiausias spanguolių padažo receptas

Tai mūsų šeimos mėgstamiausias spanguolių padažo receptas. Tai toks paprastas atnaujinimas iš bet kokio parduotuvėje pirkto. Tai puikiai tinka Padėkos dienai.

Tai užtrunka tik apie 15 minučių, todėl tai tikrai paprasta. Dėl didelio pektino kiekio spanguolių uogose tereikia jas suberti į puodą su cukrumi, leisti kelias minutes pavirti ir jau gausite spanguolių padažą.

Mūsų paprastas receptas reikalauja šiek tiek apelsinų sulčių ir citrinų sulčių bei cukraus, kad subalansuotų aitrias spanguoles. Greitas, ryškus, gražus ant stalo ir beveik mano idealus naminis spanguolių padažas šventėms ir kalakutienos kepsniui. Norėdami sužinoti daugiau, peržiūrėkite visus mūsų mėgstamiausius Padėkos receptus!

Pagrindiniai ingredientai

  • Spanguolės: Naudokite šviežias spanguoles arba šaldytas spanguoles, kurios buvo atšildytos. Džiovintos spanguolės čia netiks, nes suyra ne taip pat.
  • Cukrus: Mes naudojame granuliuoto cukraus ir rudojo cukraus derinį, kad gautume papildomo skonio. Spanguolės iš prigimties yra labai aitros, todėl norint subalansuoti padažą, reikia pakankamai cukraus. Mes paliekame savo aitroje pusėje, bet jei norite saldesnio spanguolių padažo, pagal skonį įberkite papildomą šaukštą ar du cukraus.
  • Oranžinė: Apelsinas ir spanguolės yra klasikinis derinys. Į padažo pagrindą įpilame nedidelį kiekį šviežių apelsinų sulčių. Jums reikia tik vieno apelsino.
  • Citrina: Šaukštas šviežių citrinų sulčių pagyvina padažą ir dar labiau išryškina spanguolių skonį.
  • Druska: Žiupsnelis druskos sujungia skonius ir neleidžia padažui skonis vienodas.

Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.

Kaip pasigaminti spanguolių padažą

1 patarimas: troškinkite spanguoles. Į puodą sudėkite spanguoles kartu su cukrumi, apelsinų sultimis, citrinos sultimis ir druska. Kaitinkite ant vidutinės, kol mišinys pradės virti, tada virkite, kol spanguolės pradės sprogti, 5–10 minučių. Norėdami padėti, šaukšto nugarėlėmis prispauskite kai kurias spanguoles prie keptuvės šono, kol jos iššoks.

Spanguolės puode su apelsinų sultimis, citrinos sultimis ir cukrumi naminiam spanguolių padažui

2 patarimas: pridėkite apelsino žievelę. Apelsinų žievelę įmaišykite po to, kai spanguolės suirs į padažą. Aš paprastai dedu apie 1/2 arbatinio šaukštelio. Žinau, kad tai skamba nelabai, bet apelsinų skonis tikrai pasireiškia. Jei mėgstate spanguolių apelsinų padažą, drąsiai įpilkite daugiau.

3 patarimas: atvėsinkite, kol būsite pasiruošę patiekti. Man labiau patinka patiekti spanguolių padažą atšaldytą tiesiai iš šaldytuvo. Kai padažas atvės iki kambario temperatūros, supilkite jį į dubenį arba sandarų indą ir atšaldykite. Sėdėdamas padažas tirštėja, sustingsta ir tampa dar kvapnesnis.

Pateikite patarimus

Spanguolių padažas yra vienas geriausių Padėkos dienos patiekalų, kurį galima pagaminti iš anksto. Laikykite jį sandariame inde šaldytuve iki dviejų savaičių. Taip pat galite užšaldyti. Tiesiog perkelkite atvėsintą padažą į šaldiklyje tinkamą indą ir užšaldykite iki 3 mėnesių. Kai būsite pasiruošę jį naudoti, atšildykite padažą per naktį šaldytuve.

Spanguolių padažo naudojimo būdai

Spanguolių padažas yra daug universalesnis, nei dauguma žmonių supranta. Štai keletas mano mėgstamiausių būdų, kaip jį naudoti ne tik Padėkos dienos lentelėje:

  • Patiekite su kepta mėsa. Tai klasikinis poravimas, kuris taip pat puikiai tinka su kepta vištiena ir keptais kiaulienos gabalėliais, kaip ir su Padėkos dienos kalakutiena.
  • Tepkite ant sumuštinių. Įdėkite jį į likusius kalakutienos sumuštinius, ant grotelių keptą sūrį arba kalakutienos ir brie panini.
  • Naudokite kaip pusryčių užpilą. Mėgstu šaukštu dėti likusį spanguolių padažą ant jogurto, avižinių dribsnių, pasukų blynų, vaflių ar prancūziško skrebučio.
  • Supilkite į kepinius. Galite sulankstyti į bandelių tešlą, susukti į greitai paruošiamą duoną arba patiekti kartu su paplotėliais.
  • Derinkite su sūrio lentomis. Spanguolių padažas yra tikrai geras su minkštais sūriais, tokiais kaip brie arba ožkos sūris, ir puikiai tinka šventinėje kepinių lentoje.

Daugiau naminių padažų receptų

Naminis spanguolių padažasNaminis spanguolių padažas

Mūsų mėgstamiausias spanguolių padažas

  • PARENGIMAS
  • KURĖTI
  • IŠ VISO

Mums patinka šis spanguolių padažas, pagamintas iš apelsinų ir citrinų sulčių. Apelsinas gražiai dera su spanguolėmis, bet kai kurie receptai mano skoniui per daug remiasi į jį. Žemiau pateikiame apelsinų žievelės diapazoną. Aš visada pasilieku prie apatinio galo, bet jei mėgstate stipresnį apelsinų skonį, drąsiai jį padidinkite.

Kai padažas verda, ragaukite. Jūs ieškote kažko ryškaus, šiek tiek saldaus ir vis dar maloniai aitroko iš spanguolių. Jei norite saldesnio padažo, galite įmaišyti dar 1–3 šaukštus cukraus, kol jis bus tinkamas.

Padaro 2 puodelius

Jums prireiks

12 uncijų šviežių arba šaldytų ir atšildytų spanguolių, nedžiovintų (340 g)

½ puodelio granuliuoto cukraus (100 g)

3 šaukštai rudojo cukraus (38g)

½–1 arbatinio šaukštelio apelsino žievelės, pagal skonį

¼ puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių, iš 1 apelsino (60 ml)

1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių

¼ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos

Kryptys

    1Virkite spanguoles: Į storadugnį puodą ant vidutinės ugnies suberkite spanguoles, granuliuotą cukrų, rudąjį cukrų, apelsinų sultis, citrinos sultis ir druską. Užvirkite ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps ir spanguolės pradės sprogti, maždaug 10 minučių. Šaukštu prispauskite kai kurias spanguoles prie keptuvės šono, kad kepant jos suirtų.

    2Leiskite atvėsti: Įmaišykite apelsino žievelę. Išjunkite ugnį, uždenkite keptuvę ir leiskite padažui atvėsti iki kambario temperatūros.

    3Šaldyti: Perkelkite į dubenį, uždenkite ir šaldykite, kol paruošite patiekti.

Adomo ir Džoanos patarimai

  • Pirmyn: Tai galite padaryti iki 2 savaičių iš anksto. Laikyti sandariame inde šaldytuve. Jis taip pat užšąla iki 3 mėnesių. Atšildyti per naktį šaldytuve.
  • Pateikti mitybos faktai yra apytiksliai.

Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
2 šaukštai
/
Kalorijos
42
/
Bendras riebalų kiekis
0 g
/
Sotieji riebalai
0 g
/
Cholesterolis
0 mg
/
Natrio
37,3 mg
/
Angliavandenių
10,9 g
/
Dietinės skaidulos
0,8 g
/
Bendras cukrus
9,1 g
/
Baltymai
0,1 g


AUTORIUS:

Joanne Gallagher


Adomas ir Joanne iš įkvėpto skonio

Mes esame Adamas ir Joanne Gallagheriai, „Inspired Taste“ kūrėjai. 2009 m. įkurta „Inspired Taste“ iš vaikystės svajonės išaugo į vieną patikimiausių receptų svetainių internete su šimtais patikimų receptų, nuoseklių vaizdo įrašų ir ekspertų patarimų. Daugiau apie mus

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -