Šį kopūstų sriubos receptą lengva paruošti, jame yra daržovių, kopūstų krūvos ir tobulo prieskonių mišinio. Man tai labai patinka, kad nuoširdžiai jo trokštu.
Kai tik norime šiek tiek atsigauti arba pavalgyti, kad jaustumėmės gerai, kreipiamės į šią paprastą kopūstų sriubą. Jis pripildytas daržovių, greitai pagaminamas ir neįtikėtino skonio.
Šis receptas yra mūsų populiarios daržovių sriubos rifas, tačiau su dar daugiau kopūstų ir šiek tiek sodresnio sultinio. Tai tikrai skanu, nesvarbu, ar ieškote sveikos sriubos recepto, ar ne.
Pagrindiniai ingredientai
- Daržovės: Šioje kopūstų sriuboje naudojama daug daržovių, tačiau drąsiai naudokite tai, ką turite po ranka. Mėgstu svogūnus, morkas, bulves ir, žinoma, kopūstus. Taip pat galite jį pritaikyti su mėgstamomis sezoninėmis daržovėmis. Vasarą pridėkite šviežių cukinijų ar kukurūzų. Žiemą paragaukite sodresnių šakninių daržovių, pavyzdžiui, pastarnokų ar ropių.
- Pomidorų pasta ir pomidorai: Jie sukuria turtingą, kvapnų sultinio pagrindą. Pomidorų pasta suteikia daug skonio, o jei jų rasite, konservuoti ant ugnies skrudinti kubeliais supjaustyti pomidorai suteikia sriubai subtilaus dūmo skonio.
- Česnakai, itališki prieskoniai ir lauro lapas: Visa tai nuostabiai kvepia sriubą. Mėgstu šviežią česnaką ir pagal šį receptą keičiu itališkus prieskonius ir Provanso žoleles, ir abu puikiai tinka.
- Sultinys: Naudokite bet kokį sultinį, kuris jums labiausiai patinka. Mūsų naminis daržovių sultinys čia puikiai tinka ir išlaiko sriubą veganišką ar vegetarišką. Vištienos sultinys arba vištienos sultinys taip pat puikiai tinka. Norėdami gauti papildomų baltymų, netgi galite naudoti kaulų sultinį.
- Petražolės ir parmezanas (nebūtina): Tai yra mano mėgstamiausi apdailos darbai. Susmulkintos petražolės suteikia gaivos spalvos ir skonio, o gausi Parmigiano-Reggiano tarkuota ant viršaus visada skanu. Kitas variantas – šaukštas bazilikų pesto!
Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.
Kaip pasigaminti kopūstų sriubą
1 patarimas: kepkite svogūnus ir morkas. Šiai sriubai norime tvirto pagrindo, todėl svogūnams ir morkoms sriubos puode su trupučiu alyvuogių aliejaus padėkite pirmenybę. Kai svogūnai bus permatomi ir kvepia saldžiai, galite pereiti prie aromatinių medžiagų. Tai trunka apie 6 minutes.
2 patarimas: paskrudinkite aromatines medžiagas. Kad mūsų česnakai ir pomidorų pasta sriuboje nepajustų žalio skonio, leiskite jiems šiek tiek pabūti puode su alyvuogių aliejumi. Sužinosite, kad jie yra paruošti, kai jie bus kvapnūs, o pomidorų pasta bus labiau oranžinės nei ryškiai raudonos spalvos.

3 patarimas: išvirkite sriubą. Dabar svogūnai saldūs, o aromatai apskrudę, galima sukrauti visa kita: konservuotus pomidorus, sultinį, bulves, kopūstus. Iš pradžių atrodys, kad kopūstų per daug, bet iškepa. Pasitikėk manimi. Po 20 minučių troškinimo jūsų skani naminė kopūstų sriuba bus paruošta.


Recepto variacijos
Šis sriubos receptas tikrai labai lankstus, todėl drąsiai gaminkite ją patys. Štai keletas idėjų, kaip pradėti:
- Pakeiskite daržoves: Naudokite tai, ką turite po ranka. Bulves iškeiskite į saldžiąsias bulves, vasarą pridėkite cukinijų, o žiemą paragaukite pastarnokų, ropių ar saliero šaknų. Per paskutines kepimo minutes taip pat galite įdėti saują kapotų kopūstų ar špinatų.
- Pridėti pupeles: Norėdami gauti daugiau baltymų ir skaidulų, įmaišykite nusausintų pupelių skardinę. Baltosios pupelės, avinžirniai ir pupelės veikia puikiai. Lęšiai taip pat yra nuostabūs!
- Pridėti baltymų: Įmaišykite virtą susmulkintą vištieną, virtą itališką dešrą, rudą maltą kalakutieną arba kubeliais pjaustytą kumpį (kaip šioje kumpio ir kopūstų sriuboje).
- Padarykite aštrų: Pradžioje į česnako ir pomidorų pastą įberkite raudonųjų pipirų dribsnių, žiupsnelį kajeno arba susmulkintą šviežią jalapeño. Pabaigoje puikiai tiks ir šlakelis karšto padažo.
- Pakeiskite kopūstą: Geriausiai tinka žali kopūstai, tačiau galite naudoti Napa arba Savoy kopūstus. Raudonieji kopūstai veikia žiupsneliu, tačiau atminkite, kad jie pakeis sriubos spalvą.
- Pridėti grūdų arba makaronų: Į puodą su kopūstais suberkite džiovintą kinoją. Arba įdėkite mažų makaronų formelių (pvz., Ditalini) likus maždaug 5 minutėms iki troškinimo.
Daugiau kopūstų receptų


Lengva kopūstų sriuba
-
PARENGIMAS
-
KURĖTI
-
IŠ VISO
Šią sveiką kopūstų sriubą gaminu, kai noriu šiek tiek atsigauti ar tiesiog ko nors, kas man padeda jaustis gerai. Jame pilna daržovių, o visi kopūstai virsta švelniais, skaniais kąsneliais.
8 porcijos
Jums prireiks
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 puodeliai susmulkinto svogūno, 1 didelis
1 ½ puodelio pjaustytų morkų, 3–4 morkos
2 šaukštai pomidorų pastos
4 arbatiniai šaukšteliai malto česnako, 4 gvazdikėliai
2 arbatiniai šaukšteliai itališkų prieskonių arba Provanso žolelių
½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
¼ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos ir daugiau pagal skonį
1 (15 uncijų) skardinė ant ugnies skrudintų kubeliais pjaustytų pomidorų su skysčiu
8 puodeliai sultinio arba sultinio, žiūrėkite mūsų daržovių sultinį arba vištienos sultinį (1,8 l)
2 puodeliai pjaustytų bulvių, 10 uncijų
8 sukaupti puodeliai pjaustytų kopūstų, iš 1 vidutinės galvos
1 lauro lapas
¼ puodelio kapotų šviežių petražolių, patiekimui, neprivaloma
Parmigiano-Reggiano, patiekimui, neprivaloma
Kryptys
1Troškinkite daržoves: Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje olandiškoje orkaitėje arba puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite, dažnai maišydami, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs, maždaug 6 minutes.
2Pridėti aromatinių medžiagų: Įmaišykite pomidorų pastą, česnaką, itališkus prieskonius, juoduosius pipirus ir ¼ arbatinio šaukštelio druskos. Virkite, maišydami, 1 minutę.
3Sukurkite sriubos pagrindą: Supilkite konservuotus pomidorus su jų sultimis, kartu su sultiniu (arba sultiniu). Sudėkite bulves, kopūstą ir lauro lapą. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir užvirkite. Iš dalies uždenkite dangčiu, tada sumažinkite ugnį, kad išlaikytumėte švelnų troškinį.
4Troškinti: Virkite ant silpnos ugnies, iš dalies uždengę, apie 20 minučių arba tol, kol bulvės ir kitos daržovės suminkštės.
5Norėdami baigti: Nukelkite puodą nuo ugnies ir išmeskite lauro lapą. Įmaišykite petražoles. Paragaukite ir pagardinkite dar druska ir pipirais. Patiekite su smulkiai tarkuotu Parmigiano-Reggiano, jei norite.
Adomo ir Džoanos patarimai
- Saugojimas: Laikyti sandariuose indeliuose šaldytuve iki 4 dienų. Arba užšaldykite! Atvėsusią sriubą supilkite į šaldiklyje tinkamus indus ir užšaldykite iki 3 mėnesių. Talpyklos viršuje palikite šiek tiek vietos išsiplėtimui. Prieš pašildydami, per naktį atšildykite šaldytuve.
- Druska: Priklausomai nuo sultinio, gali prireikti daugiau druskos. Aš naudojau sultinį, kuriame mažai natrio, ir man reikėjo ½ arbatinio šaukštelio ir kelių papildomų žiupsnelių.
- Pateikti mitybos faktai yra apytiksliai.
Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
1 iš 8 porcijų (apie 2 puodeliai)
/
Kalorijos
146
/
Bendras riebalų kiekis
5,6 g
/
Sotieji riebalai
0,8 g
/
Cholesterolis
0 mg
/
Natrio
737 mg
/
Angliavandenių
23,6 g
/
Dietinės skaidulos
5,1 g
/
Bendras cukrus
9,8g
/
Baltymai
3,1 g
Mes esame Adamas ir Joanne Gallagheriai, „Inspired Taste“ kūrėjai. 2009 m. įkurta „Inspired Taste“ iš vaikystės svajonės išaugo į vieną patikimiausių receptų svetainių internete su šimtais patikimų receptų, nuoseklių vaizdo įrašų ir ekspertų patarimų. Daugiau apie mus
