Šis rudojo cukraus medaus kumpio glajaus receptas padengia keptą kumpį blizgančiu, lipniu, karamelizuotomis medaus garstyčiomis. Iš jo gaminamas gražiausias kumpis!
Visada žinojau, kad tai buvo ypatingi metai, kai mano šeima užsisakė meduje keptą kumpį. Tai buvo mano mėgstamiausias pagrindinis šventinis patiekalas ir vis dar gali būti. Štai kodėl aš paprašiau šefo Richardo, kad jis pasidalintų savo asmeniniu kumpio glaistu, ir man malonu pasakyti, štai jis.
Naudokite šį glajų savo mėgstamam kumpio receptui arba naudokite mūsų glazūruoto kumpio receptą, kuriam reikia būtent tokio glaisto. Jis paruošiamas per 5 minutes, o paruošti galite savaitei į priekį.
Pagrindiniai ingredientai
- Obuolių sultys: Tai sudaro glazūros pagrindą. Aš siekiu buteliuose išpilstytų obuolių sulčių, bet jei turite šviežiai spaustų, tai dar labiau prideda obuolių skonio.
- Rudasis cukrus: Rudasis cukrus išsilydo į glajų, todėl jis tampa blizgus ir lipnus. Šviesiai rudasis cukrus puikiai tinka, bet taip pat tinka ir tamsiai rudas cukrus.
- Medus: Naudokite gerą medų. Medaus ir garstyčių derinys yra klasikinis kumpiui ir suteikia tikrai gėlių skonio.
- Garstyčios: Aš naudoju Dijon, kad gaučiau lygią, aksominę glazūrą. Sumaišius šaukštą viso grūdo garstyčių, kumpis suteikia tekstūros ir iškepa smulkių dėmelių.
- Obuolių sidro actas: Purslai pažadina viską. Tai suteikia ryškaus, užtrauktumo, kad glajus netaptų per saldus.
- Worcestershire padažas: Tik šiek tiek prideda sodresnį, pikantiškesnį skonį. Labai rekomenduoju jį laikyti.
- Juodieji pipirai ir kvapieji pipirai: Šie šilti prieskoniai viską apvalina. Druskos čia nereikia, nes kumpio jau daug.
Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.
Kaip pasidaryti kumpio glazūrą
1 patarimas: viską sudėkite į puodą. Ši glazūra greitai susimaišo. Sudėkite visus ingredientus į nedidelį puodą ir švelniai užvirkite. Gerai išplakite, tada leiskite švelniai burbuliuoti ant vidutinės-mažos ugnies, kol šiek tiek sutirštės. Kai jis verda, cukrus ir medus ištirpsta ir karamelizuojasi, todėl mišinys virsta blizgia sirupo glajumi. Stebėkite, kad neužvirtų.



2 patarimas: laikykite, kol būsite pasiruošę. Glajų galite pasigaminti iki savaitės į priekį. Supilkite į sandarų indą ir atšaldykite. Kai ateis laikas glazūruoti kumpį, pašildykite jį tiek, kad atsipalaiduotų, tada nuvalykite jį šepečiu.


3 patarimas: kaip glazūruoti kumpį. Galite sekti mūsų kepto kumpio receptą dėl kiekvienos smulkmenos, bet štai trumpa versija, kaip mes tai darome.
- Pradėkite nuo visiškai išvirto arba rūkytos kumpio. Tada pašalinkite bet kokią žievelę nuo kumpio, palikdami visus gražius riebalus. Visą kumpį supjaustykite kryžminiu būdu, įpjaukite maždaug 1/4 colio gylio, kad glaistui būtų daug vietų, kur įsitaisyti.
- Kepkite kumpį, uždengtą folija, kol vidinė temperatūra pakils iki maždaug 115 °F. Tada atidenkite, užtepkite gausų glazūros sluoksnį ir įkiškite atgal į karštesnę orkaitę (375 °F). Skrudinkite apie 40 minučių arba tol, kol kumpis pasieks maždaug 140 ° F.
- Kol kepa, toliau formuokite glajų. Kas 10–15 minučių atidarykite orkaitės dureles ir užtepkite kitą sluoksnį. Dažniausiai dedu nuo 4 iki 5 sluoksnių, kiekvienas šiek tiek karamelizuojasi.
Daugiau šventinių receptų


Rudojo cukraus medaus kumpio glajus
-
PARENGIMAS
-
KURĖTI
-
IŠ VISO
Mums patinka šis paprastas kumpio glajus, pagamintas iš rudojo cukraus, medaus ir garstyčių. Orkaitėje jis tampa saldus, blizgus ir puikiai lipnus, be to, nepaprastai skanus tiek ant kepto, tiek ant rūkytos kumpio.
Padaro 1 1/2 puodelio glaisto, kurio užtenka 5–8 svarų kumpiui
Jums prireiks
¼ puodelio obuolių sulčių (55 g)
1 stiklinė rudojo cukraus (200g)
¼ puodelio medaus (90 g)
6 šaukštai Dižono garstyčių (100 g)
1 valgomasis šaukštas Worcestershire padažo (15 g)
2 šaukštai obuolių sidro acto (30 g)
½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelis kvapiųjų pipirų
Kryptys
1Mažame puode sumaišykite ¼ puodelio obuolių sulčių su ruduoju cukrumi, medumi, Dižono garstyčiomis, Vusterio padažu, actu, pipirais ir kvapniais pipirais.
2Užvirkite ant vidutinės ugnies ir virkite iki sirupo konsistencijos 5–8 minutes. Kai jis verda, būkite šalia ir sumažinkite ugnį, jei mišinys pradės burbuliuoti iki puodo viršaus.
Adomo ir Džoanos patarimai
- Saugojimas: Leiskite glaistui atvėsti iki kambario temperatūros, tada perkelkite į sandarų indą ir šaldykite iki savaitės. Prieš naudodami patikrinkite konsistenciją. Jei jis yra tepamas, naudokite jį tokį, koks yra. Jei jis per storas, švelniai pakaitinkite, kad atsipalaiduotų.
- Glazūruotas kumpis: Šis patarimas daro prielaidą, kad pradedate nuo visiškai išvirto kumpio. Kepkite kumpį, uždengtą folija ir be glazūros, 300 °F (148 °C), kol pasieks 115 °F (46 °C), maždaug 1–2 valandas. Atidenkite, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190 °C (375 °F) ir aptepkite glazūros sluoksnį. Tęskite skrudinimą 40–50 minučių arba tol, kol kumpis pasieks apie 140 °F (60 °C). Kepant kas 10–15 minučių aptepkite daugiau glazūros. Taip pat galite pamatyti visą mūsų glazūruoto kumpio receptą (kuriame naudojamas šis glajus).
- Viso grūdo garstyčios: Jei glajuje gausite gražių garstyčių sėklų taškelių, naudokite 2 šaukštus viso grūdo garstyčių ir sumažinkite Dižono garstyčių kiekį iki 4 šaukštų.
- Pateikti mitybos faktai yra apytiksliai.
Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
apie 1 valgomasis šaukštas (iš viso 24)
/
Kalorijos
48
/
Bendras riebalų kiekis
0 g
/
Sotieji riebalai
0 g
/
Cholesterolis
0 mg
/
Natrio
107,1 mg
/
Angliavandenių
11,6 g
/
Dietinės skaidulos
0 g
/
Bendras cukrus
11,3 g
/
Baltymai
0 g
Mes esame Adamas ir Joanne Gallagheriai, „Inspired Taste“ kūrėjai. 2009 m. įkurta „Inspired Taste“ iš vaikystės svajonės išaugo į vieną patikimiausių receptų svetainių internete su šimtais patikimų receptų, nuoseklių vaizdo įrašų ir ekspertų patarimų. Daugiau apie mus
