Tai yra vienintelis jums reikalingas keptų ryžių receptas. Tai neįtikėtinai greitai, pasidaryti reikia mažiau nei 20 minučių, o skonis dar geresnis nei išėmimo.
Kai greitai reikia skanios vakarienės ant stalo, norėsite, kad šis keptų ryžių receptas būtų jūsų užpakalinėje kišenėje. Tai puikiai tinka naudoti likusius ir valyti šaldytuvą, o mano kepto ryžių padažo dėka tai tikrai skanu.
Nors šis receptas parašytas klasikiniams kiaušiniams ir daržovių keptiems ryžiams, nesunku pakeisti daržoves arba pridėti papildomų baltymų, kad jie taptų savo.
Pagrindiniai ingredientai
- Ryžiai: Norėdami gauti geriausius keptus ryžius, naudokite likusius šaltus baltus ryžius. Karšti ar šviežiai virti ryžiai taps minkšti. Man labiau patinka trumpalaikiai ar vidutinio grūdo ryžiai, tokie kaip kalrozės ar jazmino ryžiai. Be to, mūsų recepte galite naudoti rudus ryžius ar quinoa.
- Aromatika: Norėdami gauti restorano kokybės skonį, naudokite šviežius česnakus, imbierą ir žalius svogūnus. Aš susmulkinu česnaką ir panaudoju mikroplaną, kad pagardinčiau imbierą.
- Daržovės: Jūs turite laisvę, kai kalbama apie daržoves. Aš myliu morkas, cukinijas ir žirnius. Grybai taip pat yra mieli, kaip ir brokolių žiedynai.
- Kiaušiniai: Aš mėgstu kiaušinių keptus ryžius, todėl dažniausiai prie to pridedu kiaušinių. Vis dėlto jie yra neprivalomi! Kepdamas juos pridedu sviesto, kad pridėčiau šiek tiek papildomo turtingumo.
- Keptas ryžių padažas: Keptų ryžių prieskoniais aš mėgstu naudoti naminį padažą, kuriame derinamas mažo natrio sojos padažas su ruduoju cukrumi ir ryžių actu, ir skrudintą sezamo aliejų. Jis puikiai tinka šiam receptui ir puikiai tinka vištienos, krevečių ir tofu virti.
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.

Kaip padaryti geriausius keptus ryžius
1 patarimas: pradėkite nuo šaltų ryžių. Geriausia yra naudoti likusius ryžius, kurie buvo šaldytuve. Jei sėdite ten su troškimu kepti ryžiai, bet be likusių ryžių, štai ką turėtumėte daryti:
Virkite ryžius kaip įprastus vandeniu, tada ant didelio kepimo skardos keptus karštus ryžius paskirstykite į vieną sluoksnį. Kepimo skardą valandą įlipkite į šaldytuvą, ir jūs būsite sustiprę šalti ryžiai, kurie puikiai tinka šiam receptui.
2 patarimas: naudokite didelę keptuvę arba wok. Didelė keptuvė suteikia daug vietos išmesti ingredientus, kai jie nenukris. Karštas wok yra tradicinis pasirinkimas, tačiau didžiausia jūsų keptuvė veiks taip pat gerai (kaip parodyta mūsų nuotraukose).
3 patarimas: Duokite nuoširdesnes daržoves. Kepti ryžiai greitai virsta, tačiau norėdami įsitikinti, kad visos daržovės yra visiškai švelnios, pradėkite nuo nuoširdžių daržovių, tokių kaip morkos ir brokoliai, pirmiausia suteikdami 1–2 minutes virimo laiką, prieš pradėdami sekti greitesnėmis virkinančiomis daržovėmis.


4 patarimas: kiaušinio pridėjimas. Aš myliu kiaušinį šiame recepte. Norėdami juos pridėti, stumkite ryžius į vieną keptuvės pusę. Tada kiaušinius iškepkite tuščioje erdvėje. Šiek tiek suskaidykite juos ir įmaišykite į ryžius. Lengva!


5 patarimas: pridėkite mėgstamą baltymą. Galite lengvai pridėti savo mėgstamų baltymų, tokių kaip supjaustyta jautiena, kiauliena, vištiena, krevetės ar tofu. Pirma virkite jį keptuvėje, perkelkite į lėkštę, o tada keptus ryžius padarykite taip, kaip nurodyta. Išmaišykite virtą baltymą atgal į keptuvę su ryžiais, kiaušiniais ir daržovėmis.
Daugiau restoranų įkvėptų receptų
Lengvi kepti ryžiai
-
Prep
-
Virkite
-
Iš viso
Mūsų šeima mėgsta šiuos naminius keptus ryžius. Tai skanu ir užpildoma kaip parašyta, tačiau nedvejodami pridėkite ir savo mėgstamų baltymų. Pirmiausia virkite, kol dažniausiai virs, tada perkelkite į lėkštę. Galiausiai prieš virimą įmaišykite juos į ryžius.
Naminis padažas perkelia šį patiekalą į kitą lygį. Tai daug skaniau, nei tik maišyti paprastu sojos padažu. Padažas užtrunka 3 minutes, todėl labai rekomenduoju pasidaryti partiją! Norėdami gauti daugiau būdų, kaip jį naudoti, skaitykite mūsų keptų ryžių padažo receptą.
Pagamina 6 puodelius
Jums reikės
Keptiems ryžiams
4 puodeliai šalti virti ryžiai (500 g)
3 dideli kiaušiniai
1 šaukštas avokado aliejaus
1 šaukštas skrudinto sezamo aliejaus
6 žali svogūnai, plonai supjaustyti, žalumynai ir baltieji atskirti
3 skiltelės česnakai, malti
1 arbatinis šaukštelis smulkiai tarkuoto imbiero, neprivalomas
2 vidutinės morkos, nuluptos ir supjaustytos supjaustytos
1 vidutinio cukinijos, supjaustytas supjaustytas
1/2 puodelio šaldytų žirnių (70 g)
5–6 šaukštai keptų ryžių padažo, receptas žemiau
1 šaukštas sviesto
2 šaukšteliai skrudintos sezamo sėklos, neprivalomos
Druska ir švieži juodieji pipirai
Padažui (pagamina 1 puodelį)
3/4 puodelio mažo natrio sojos padažo (190 g)
1/4 puodelio rudojo cukraus (50 g)
2 šaukštai ryžių acto
1 šaukštas skrudinto sezamo aliejaus
2 šaukštai mirin, neprivaloma
1/4 šaukštelio kinų penkių prieskonių, neprivalomas
1 šaukštas sambal oelek čili pasta arba gochujang, neprivaloma
Nurodymai
1Padarykite padažą: Į mažą puodelį įpilkite sojos padažo, rudojo cukraus, ryžių acto ir sezamo aliejaus ant vidutinės ugnies. Atneškite užvirti ir virkite, kol cukrus ištirps. Jei juos pridedate, įmaišykite pasirenkamus ingredientus. Turėsite likusį padažą; Žr. Instrukcijų saugojimo patarimus.
2Išplakite kiaušinius: Mažame dubenyje kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos, kol gerai susimaišys. Atidėti.
3Virkite daržoves: Šildykite avokado aliejų didelėje keptuvėje arba ant vidutinės stiprios ugnies. Įpilkite morkų ir virkite 2 minutes, retkarčiais mėtydami. Tada įpilkite sezamo aliejaus, česnako, imbiero, cukinijų ir žirnių. Virkite 1–2 minutes, kol kvapnūs ir cukinijos bus beveik švelnios.
4Įpilkite ryžių ir padažo: Lengvai pagardinkite keptuvėje esančias daržoves druska ir pipirais, tada įpilkite šaltų ryžių į keptuvę ir virkite 2–3 minutes, maišydami, kad suskaidytų ir lengvai skrudintų. Įpilkite 5 šaukštus padažo ir išmeskite, kad padengtumėte visus ingredientus.
5Virkite kiaušinius: Stumkite keptus ryžius į vieną keptuvės pusę. Įpilkite sviesto į tuščią vietą ir supilkite plaktus kiaušinius. Pjaustykite kiaušinius, kol tiesiog iškeps, tada išmaišykite, kad sujungtumėte su ryžiais.
6Tarnauti: Paragaukite ir pagardinkite daugiau padažo, druskos ar pipirų. Prieš patiekdami papuoškite sezamo sėklomis ir žaliaisiais svogūnais.
Adomo ir Joanne patarimai
- Saugoti likusius: Atvėsintus ryžius perkelkite į hermetišką indą ir laikykite jį šaldytuve iki 3 dienų. Užšaldykite saugiuose šaldiklyje ar talpyklose iki 3 mėnesių. Atšildymas per naktį šaldytuve.
- Saugo padažo: Padažą laikykite hermetiškame inde kaip mūrinio indelio šaldytuve iki vienos savaitės. Prieš naudodamiesi. Užšaldykite padažą ledo kubo padėkluose, padaliję jį tarp ledo kubo skylių. Kai užšaldykite, ištuštinkite juos ir įpilkite į šaldytuvą saugų indą ar maišą su užtrauktuku. Užšaldykite iki 3 mėnesių.
- Pateikta mitybos informacija yra įvertinimai.
Mityba vienai porcijai
Pervedimo dydis
1 puodelis
/
Kalorijos
295
/
Bendras riebalai
10G
/
Sočiųjų riebalų
2,8 g
/
Cholesterolis
98,1 mg
/
Natris
335,1 mg
/
Angliavandeniai
44,7G
/
Dietinis pluoštas
1,2 g
/
Bendras cukrus
5.6g
/
Baltymai
7,9 g
Mes esame Adomas ir Joanne'as, pora aistringai gaminanti maistą ir dalijamės skaniais, patikimais receptais nuo 2009 m. Mūsų tikslas? Įkvėpti jus patekti į virtuvę ir užtikrintai gaminti šviežius ir kvapnius patiekalus. Daugiau apie mus