Tai mano mėgstamiausias skonio receptas. Nesunku pasigaminti nuo nulio ir visada pristato tobulus paplotėlius, kurie yra lengvi, švelnūs ir pūkuoti.
Visa mano šeima mėgsta šį skonio receptą. Aš dalinuosi žemiau esančia informacija apie saugyklą, bet, sąžiningai, mums jos niekada nereikėjo. Tuo metu, kai jie išeina iš krosnies, jie dingsta.
Tai yra pagrindinis skonio receptas, pagamintas iš trumpo paprastų ingredientų sąrašo. Plėbalai yra tobulos kairės paprastos ir patiria patys arba su sviestu ir uogiene. Tai taip pat puikus receptas, kaip prisitaikyti prie mėgstamų mišinių, tokių kaip uogos, švieži vaisiai ar šokolado drožlės. Aš pritaikiau šį šių mėlynių paplotėlių receptą.
Pagrindiniai ingredientai
- Miltai: Aš laikausi universalių miltų savo paplotėliams. Tai nuosekliai duoda lengvų ir žvynelių rezultatus. Dėl paplotėlių be glitimo naudokite mėgstamus universalius miltus be glitimo.
- Sviestas: Paslaptis iš tikrųjų švelniems papločioms yra labai šaltas nesūdytas sviestas. Taigi neišimkite iš šaldytuvo per anksti. Tas pats pasakytina apie sausainius ir šiuos pasukų sausainius.
- Kremas: Aš myliu tradicinius kremo paplotėlius, todėl mano pagrindinio skonio receptas iš jų įkvepia ir reikalauja, kad būtų gausu sunkaus grietinėlės. Tai prideda skonio, riebalų ir palaiko juos švelniai.
- Cukrus: Naudokite granuliuotą cukrų, kokosų cukrų ar medų. Aš ypač mėgstu medaus skonį šiems ir turiu bendrus patarimus, kaip pakoreguoti medaus receptą, o ne cukrų.
- Kepimo milteliai: Tai prideda šiek tiek pakėlimo į mūsų paplotėlių vidurį. Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite šviežius kepimo miltelius be aliuminio. Man patinka „Bob's Red Mill“, nes būtent tai, kas man geriausiai gamina savo mėgstamą blynų receptą, kuris taip pat reikalauja daugybės kepimo miltelių.
- Vanilė ir druska: Tai leidžia skaniai skaniai ir subalansuoti miltų skonį ir kepimo miltelius. Aš labai rekomenduoju vanilę!
- Pasirenkami priedai: Tai yra puikus paprastas, be nieko, kas pridedama prie tešlos, tačiau juos tikrai lengva prisitaikyti prie mėgstamo skonio mišinio. Apsvarstykite galimybę pridėti šviežių uogų, tokių kaip mėlynės ar avietės, susmulkintos braškės, vyšnios ar persikai, džiovinti vaisiai, pavyzdžiui, razinos ar spanguolės, arba derinys. Taip pat veikia riešutai ir šokolado drožlės. Aš ypač mėgstu įprastų ir mini šokolado drožlių mišinį, kai kuriant šį receptą.
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.
Kaip padaryti geriausius paplotėlius nuo nulio
1 patarimas: šaltis yra raktas. Apie šviesą, žvynelius, pagalvokite apie juos kaip sausainius ar pyrago plutą. Šaltas sviestas sukuria garų kišenes karštoje orkaitėje, o tai suteikia paplotėliams jų parašo švelnų, purią tekstūrą (kaip parodyta mūsų nuotraukoje žemiau). Naudokite šaltą sviestą ir įsitikinkite, kad jūsų sunkus kremas taip pat šaltas.

2 patarimas: neuždirbkite tešlos. Pjaustydami šaltą sviestą į miltus, palikite keletą mažų žirnių gabalų. Jie ištirps ir suspės orkaitėje. Norėdami tai padaryti (pavyzdžiui, mano nuotraukoje), galite naudoti konditerijos trintuvą, dar vadinamą konditerijos pjaustytuvu, arba pagardinkite šaldytą sviestą, naudodami dideles dėžutės vidurio skylutes į miltus. Mišinį taip pat galite kelis kartus pulsuoti maisto kombaine, kaip aš darau gaminant naminius sausainius.




3 patarimas: atvėsinkite prieš kepant. Norėdami gauti papildomą švelnių, žvynelių paplotėlių garantiją, atvėsinkite juos 15–20 minučių, kol jie eina į orkaitę. Įdėkite išpjaustytus paplotėlius ant lėkštės arba mažos kepimo skardos (arba kas tik tinka jūsų šaldytuve) ir juos šaldykite.
4 patarimas: šepetėlis su grietinėle ir cukrumi. Norėdami gražiai paruošti viršutinę dalį, papuoškite paplotėlius šiek tiek ypač sunkios grietinėlės ir pabarstykite jas cukrumi. Naudojant šiurkščią cukrų, pavyzdžiui, „Turbinado“ ar „Demerara“, jiems bus suteiktas puikus traškumas ir žvilgesys, tačiau paprastas granuliuotas cukrus taip pat atlieka šį darbą.


Daugiau skonio receptų


Lengvai paplotėliai
-
Prep
-
Virkite
-
Iš viso
Tai yra mano klasikinio skonio receptas. Aš myliu juos paprastus be nieko pridėto, arba jūs galite naudoti jį kaip pagrindinį receptą ir pridėti mėgstamų mišinių, pavyzdžiui, šviežių uogų, susmulkintų vaisių, šokolado drožlių, serbentų ir dar daugiau.
Šiame recepte aš mėgstu medaus skonį, todėl pateikiau patarimus, kuriuose pateiktas receptas, kaip jį naudoti kaip žemiau išvardyto cukraus pakaitalą.
Padaro 8
Jums reikės
2 puodeliai universalių miltų ir dar daugiau, jei reikia (260 g)
⅓ puodelio cukraus, ir dar daugiau viršūnių, žiūrėkite žemiau pateiktus patarimus, kaip naudoti medų (65 g)
2 ½ šaukštelio kepimo milteliai, naudokite aliuminį be aliuminio
½ šaukštelio puikios jūros druskos
6 šaukštai šalto nesūdyto sviesto, supjaustykite mažais gabalėliais (85 g)
1 puodelis šalto sunkaus kremo ir dar daugiau viršūnių (235ml)
2 šaukšteliai vanilės ekstraktas
1 puodelio mišiniai, pavyzdžiui, uogos, džiovinti vaisiai, šokolado drožlės ar riešutai, neprivalomi
Nurodymai
1Paruoškite orkaitę ir kepimo skardą: Sureguliuokite krosnies lentyną iki vidurinės padėties. Įkaitinkite orkaitę 400 ° F. (204 ° C). Išjunkite didelę kepimo skardą su pergamento popieriumi arba naudokite silicio kepimo kilimėlį.
2Sumaišykite sausus ingredientus: Dideliame dubenyje išplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Jei naudojate medų, išplakite jį su šlapiais ingredientais.
3Supjaustykite svieste: Konditerijos trintuvą naudokite sviestą į miltų mišinį, kol jis primena šiurkščius trupinius su keliais mažais sviesto gabalėliais, kurių dydžio žirniai. Taip pat galite pagardinti šaldytą sviestą į miltus arba naudoti maisto kombainą.
4Įpilkite šlapių ingredientų: Mažame dubenyje išplakite grietinėlę ir vanilę, kol susimaišys, tada įpilkite į miltų ir sviesto mišinį. Norėdami maišyti, naudokite guminę mentelę, kol susidarys trupinėlis tešla. Ši tešla turėtų būti šiek tiek lipni. Jei jis per daug lipnus, įpilkite šiek tiek daugiau miltų. Jei jis atrodo per sausas, įpilkite nuo 1 iki 2 papildomų šaukštų sunkaus grietinėlės. Švelniai sulankstykite bet kokius mišinius (viskas gerai, jei kai kurios šviežios uogos šiek tiek sutriuškina).
5Iškirpkite paplotėlius: Tešlą ir visas sausus, miltus gabalėlius perkelkite į lengvai miltus. Minkykite tešlą nuo 3 iki 5 kartų, kol ji tiesiog susiburs. Suformuokite į 8 colių diską, maždaug 1 colio storio. Supjaustykite į 8 trikampius.
6Atvėsinkite juos (neprivaloma): Norėdami gauti geriausius rezultatus, padėkite skonio pleištus ant lėkštės arba mažos kepimo skardos ir atšaldykite 15–20 minučių.
7Kepkite juos: Padėkite atšaldytus paplotėlius ant kepimo skardos, nuo 2 iki 3 colių atstumu. Iškepkite paplotėlių viršutinę dalį grietinėle ir lengvai pabarstykite viršūnes cukrumi. Kepkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos, pasukdami pusiaukelėje, 14–16 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite 10 minučių.
Adomo ir Joanne patarimai
- Saugojimas: Likusieji paplotėliai laikosi hermetiškame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų ir šaldytuve iki 5 dienų. Taip pat galite užšaldyti paplotėlius. Užšaldykite juos ant kepimo skardos iki kieto, tada perkelkite į saugų šaldiklį ar maišą ir laikykite šaldiklyje iki 1 mėnesio.
- Pakeiskite medų: Naudodami medų, naudokite ⅓ puodelį (110 g) ir tikėkitės į mišinį įpilkite 2 papildomų šaukštų miltų. Prieš įpildami į sausus ingredientus, išplakite medų į kremą.
- Naudokite grietinę ar pasuką: Pusę grietinėlės pakeiskite grietine ar pasukų kiekiu, kad gautumėte šiek tiek rišamumo (taigi ½ puodelio grietinėlės ir ½ puodelio grietinės ar pasukų).
- Miltų matavimas: Norėdami gauti tobulus paplotėlius, pasverkite miltus arba naudokite šaukštą ir lygio metodą, kad pridėtumėte miltus į savo matavimo taurę. Plutukite miltus jo inde, švelniai įmerkite juos į savo matavimo puodelį, kol šiek tiek sulips, tada peiliu išlyginkite viršuje.
- Sumaišymas: Norėdami gauti šviežių uogų, naudokite krūvos puodelį. Džiovintiems vaisiams, riešutams ar šokolado drožlėms naudokite šiek tiek mažiau, pavyzdžiui, ¾ puodelio.
- Pikantiški paplotėliai: Tai saldi skonio tešla (kaip ir amerikietiški paplotėliai), tačiau ją galite pritaikyti pikantiškiems papločioms, sumažindami cukrų iki 3 šaukštų ir pridėdami sūrio bei žolelių, tokių kaip rozmarinas ar laiškinis česnakas.
- Pateikta mitybos informacija yra sąmata.
Mityba vienai porcijai
Pervedimo dydis
1 skonis
/
Kalorijos
276
/
Bendras riebalai
14,4 g
/
Sočiųjų riebalų
8,9 g
/
Cholesterolis
39,8 mg
/
Natris
154,2 mg
/
Angliavandeniai
34,2G
/
Dietinis pluoštas
0,9 g
/
Bendras cukrus
9G
/
Baltymai
3,7 g
Mes esame Adomas ir Joanne'as, pora aistringai gaminanti maistą ir dalijamės skaniais, patikimais receptais nuo 2009 m. Mūsų tikslas? Įkvėpti jus patekti į virtuvę ir užtikrintai gaminti šviežius ir kvapnius patiekalus. Daugiau apie mus