Mano mėgstamiausias momentinio puodo susmulkintos vištienos receptas, skirtas tacos, enchiladas, burritos ir ryžių dubenėliams. Pasirodo, kad sultinga, švelni ir supakuota su neįtikėtinu skoniu.
Jums reikia tik kelių ingredientų, kad tai padarytumėte, o momentinis puodas atlieka visus darbus. Aš naudoju žalią enchilada padažą arba salsa verde, kad užpildyčiau vištieną skoniu, išlaikydamas ją visiškai drėgną. Rezultatas skonis taip, kaip jis virsta kelias valandas, net jei jis susidaro per mažiau nei 30 minučių.
Tai vienas iš tų receptų, kuriuos grįžtu į savaitę po savaitės. Aš vieną naktį pasinaudosiu liekančiaisiais, kad susmulkintos vištienos tacos padaryčiau, kitą naktį ryžių dubenys, o galbūt įdaryti į quesadillas priešpiečiams. Esu apsėstas.
Pagrindiniai ingredientai
- Višta: Mūsų nuotraukose naudojau vištienos be odos be odos be odos, tačiau šis receptas gražiai veikia su vištienos krūtinėmis arba šlaunimis. Šlaunys išlieka ypač sultingos, o krūtys lengvai susmulkina ir sugeria visą padažą. Man labiau patinka atšildyta vištiena, tačiau patarimai, kaip naudoti šaldytą vištieną, yra žemiau recepto.
- Enchilada padažas: Mano šeima mėgsta žalią enchiladą, todėl dažniausiai tai gaminu su žaliuoju enchilada padažu arba mūsų namine salsa verde. „Red Enchilada“ padažas veikia taip pat gerai, ir jūs netgi galite naudoti mėgstamą „Jarred Salsa“.
- Grietinė: Dėl šaukšto grietinės, sujaudintos gale, virimo skystis tampa šiek tiek kreminis ir ypač skanus. Tai neprivaloma, bet aš labai rekomenduoju.
- Kalendra: Pabaigoje išmaišykite šiek tiek supjaustytą šviežią kalendrą. Tai prideda spalvų ir šviežio skonio.
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.
Kaip padaryti momentinį puodą susmulkintą vištieną
1 patarimas: įpilkite skysčio. Slėginiams viryklėms reikia skysčio, kad būtų padidintas slėgis, todėl būtinai įpilkite bent 1 puodelio į puodo dugną. Norėdami gauti skoningosios vištienos, praleiskite paprastą vandenį ir naudokite salsa verde, enchilada padažą ar sultinį. Salsa Verde prideda aštrų, sodraus skonio, kurį mes mėgstame.

2 patarimas: leiskite momentiniam puodui atlikti darbą. Pridėję vištieną ir salsą, pritvirtinkite dangtį ir virkite „slėgio viryklės“ arba „rankiniu“ režimu.
Už 1 svarą atšildytos vištienos krūtinėlės 8 minutes virkite ant aukšto slėgio, tada leiskite jai natūraliai išlaisvinti 5 minutes prieš naudodamiesi greitu atpalaidavimu.
3 patarimas: susmulkinkite vištieną ir vėl įmaišykite. Leisdami viryklei natūraliai išleisti 5 minutes, naudokite rankinio slėgio išleidimą, kad išlaisvintumėte likusį slėgį. Tada susmulkinkite vištieną dviem šakutėmis ir įmaišykite atgal į padažą. Tai leidžia sugerti visus tuos skanius skonius. Dėl kreminės susmulkintos vištienos įmaišykite šiek tiek grietinės ir susmulkintą kalendrą.


Tarnaujantys pasiūlymai
Ši susmulkinta vištiena yra neįtikėtina ryžių dubenims. Aš mėgstu naudoti kalendro kalkių ryžių ar meksikietiškų ryžių pagrindą, tada užpildyti jį šviežiais pomidorais, „Pico de Gallo“, „Avocado“, „Avocado“ salotomis ar šaukšteliu gvakamolio.
Tai taip pat puikiai tinka „Tacos“ ir, jei norite, kad jie būtų tikrai naminiai, išbandykite mūsų miltų tortilijas ar kukurūzų tortilijas. Vištiena taip pat gražiai susukta į burritus, kad būtų galima greitai paruošti patiekalą.
Ir aš negaliu tavęs paleisti, nepasiūlė mūsų vištienos quesadillas, susmulkintų vištienos nachos ar žaliųjų enchiladų. Abu yra šeimos favoritai ir puikiai suplanuoti su šia sultinga momentine puodu susmulkinta vištiena.
Daugiau momentinių puodų receptų, kuriuos myliu

Momentinis puodas susmulkinta vištiena
-
Prep
-
Virkite
-
Iš viso
Mums patinka šis momentinis puodo susmulkintas vištienos receptas, pagamintas iš kreminio salsos verde padažo. Momentinis puodas yra programuojama slėgio viryklė, tačiau jei jos neturite, galite lengvai pritaikyti šį receptą bet kuriai standartinei slėgio viryklei. Norėdami sužinoti apie viryklės versiją, skaitykite šį lengvai susmulkintą vištienos receptą arba pažiūrėkite į lėtą viryklę, skaitykite šią „Crockpot“ susmulkintą vištieną.
Gamina 4 puodelius susmulkintos vištienos
Jums reikės
2 puodeliai žalios enchilada padažo arba meksikiečių salsos verde, išbandykite mūsų naminę salsą verde
1 svaras be kaulų, be odos vištienos krūtinėlės ar šlaunys
½ puodelio grietinės
Saujelė šviežių pjaustytų kalendros
Druska, pagal skonį
Nurodymai
1Įpilkite vištienos ir padažo: Į greitą puodą supilkite enchilada padažą arba salsa verde. Įdėkite vištieną į padažą, tada pritvirtinkite dangtį.
2Slėgis virėjas: Pasirinkite slėgio viryklę arba rankinę funkciją ir nustatykite laikmatį 8 minutes aukšto slėgio. Laikmatis neprasidės tol, kol puodas nepasieks visiško slėgio, o tai gali užtrukti kelias minutes.
3Išleiskite slėgį: Kai virimo laikas pasibaigs, leiskite slėgiui natūraliai išlaisvinti 5 minutes, tada atsargiai naudokite greito atpalaidavimo vožtuvą, kad išlaisvintumėte bet kokį likusį slėgį.
4Susmulkinti ir baigti: Vištieną perkelkite į pjaustymo lentą ir susmulkinkite dviem šakutėmis. Įdėkite susmulkintą vištieną atgal į padažą kartu su grietine ir kalendra. Paragaukite ir pagardinkite druska. Mėgaukitės per ryžius ar grūdus arba naudokite kaip tacos, burrito, enchiladas ar quesadillas įdarą.
Adomo ir Joanne patarimai
- Saugojimas: Vištieną laikykite hermetiškame inde šaldytuve iki 4 dienų. Pakartotinai pašildykite mikrobangų krosnelėje arba per vidutiniškai mažą šilumą puode.
- Padažas: Mums patinka gaminti skrudintą „Tomatillo Salsa Verde“, tačiau kai neturime laiko jo gaminti, parduotuvėje nupirkta gražiai. Mūsų mėgstamiausi prekės ženklai yra Ricko Bayleso ir Hatcho „Frontera“.
- Konservuotas padažas: Jei naudojate konservuotą salsą, gausite apie 1 ⅔ puodelius už skardinę. Nereikia atidaryti antrojo, tiesiog užpildykite jį prie 2 puodelių linijos su trupučiu vandens ar sultinio.
- Vištiena nepakankamai: Jei pastebėjote, kad vištiena nėra visiškai paruošta, kai ją pašalinsite, perjunkite momentinį puodą į pakaušio režimą ir keletą minučių troškinkite, kol ji bus iškepta.
- Žemiau pateikiami mitybos faktai yra įverčiai.
Mityba vienai porcijai
Pervedimo dydis
1/2 puodelio
/
Kalorijos
251
/
Baltymai
28 g
/
Angliavandeniai
9 g
/
Dietinis pluoštas
2 g
/
Bendras cukrus
5 g
/
Bendras riebalai
11 g
/
Sočiųjų riebalų
4 g
/
Cholesterolis
85 mg
/
Natris
813 mg