Geriausias kiaulienos nugarinės kepsnio receptas

Šis skrudintos kiaulienos nugarinės receptas turi skaniausią medaus sojų glajų. Kiauliena pasirodo sultinga, švelni ir tokia kvapni. Tai tikrai geriausia, ką sukūrėme!

Mūsų skaitytojai jau kurį laiką klausia kiaulienos nugarinės recepto. Tiek daug iš jūsų mėgsta mūsų kiaulienos nugarinės receptą, kad pasidalinti mūsų mėgstama kepta kiaulienos nugarine atrodė kaip natūralus kitas žingsnis.

Kiaulienos nugarinė yra toks fantastiškas mėsos gabalas. Paprastai jis yra pigesnis nei kiti dideli kepsniai, greitai kepama orkaitėje, o su mūsų medaus sojų glaistu, pagamintu iš sojų padažo, šalavijų ir medaus, jis kiekvieną kartą pasirodo neįtikėtinai drėgnas ir skanus.

Pagrindiniai ingredientai

  • Kiaulienos nugarinė: Šiam receptui reikalingas kiaulienos nugarinės kepsnys be kaulų (apie 3–4 svarai). Taip pat galite naudoti centre supjaustytą arba šiek tiek mažesnį kepsnį. Visur nuo 2 iki 4 svarų gerai veikia. Nekeiskite kiaulienos nugarinės. Jie yra mažesni ir iškepa daug greičiau. Jei tai turite, išbandykite mūsų kiaulienos nugarinės su obuoliais arba kiaulienos nugarinės su paprikomis receptus.
  • Aš esu Willow: Mūsų medaus sojų glaisto pagrindas yra sumažinto natrio sojų padažas (arba sumažinto natrio tamari).
  • Šalavijas: Jums reikės šviežių šalavijų. Šalavijų ir sojų padažo derinys gali skambėti neįprastai, tačiau dėl to šis kiaulienos kepsnys yra nepaprastai skanus. Džiovintų šalavijų patarimai pateikiami žemiau recepto.
  • Česnakai ir imbieras: Mes labai daug česnako ir naudojame 6 skilteles, tada smulkiai sutarkuojame šiek tiek šviežio imbiero, kad šiek tiek pašildytų.
  • Medus ir rudasis cukrus: Tai subalansuoja sojų padažo sūrumą ir padeda glajui tapti lipniu, blizgiu ir šiek tiek karamelizuotu orkaitėje.
  • Dižono garstyčios: Šiek tiek Dijonas apvalina glazūrą ir suteikia šiek tiek aštrumo. Be to, garstyčios ir kiauliena visada puikiai dera.
  • Ryžių vyno actas: Šlakelis nepagardinto ryžių vyno acto (ieškokite butelio žaliu viršumi) suteikia glajui tiek užtrauktuko, kad jis nebūtų per saldus.
  • Pipirų dribsniai: Jei jų turite, gochugaru (korėjietiškų pipirų dribsniai) yra puikūs šiame recepte. Lygiai taip pat tinka ir Alepo pipirų ar grūstų raudonųjų pipirų dribsniai.

Visą receptą su išmatavimais rasite žemiau.

Kaip virti kiaulienos nugarinę (mano mėgstamiausias būdas!)

1 patarimas: pasigaminkite glazūrą. Šį glajų gamino šefas Richardas, o kai pirmą kartą išbandėme, buvome nustebinti, koks jis skanus. Tai taip paprasta pagaminti! Į puodą įpilkite česnako, šalavijų, sojų padažo, medaus, rudojo cukraus, garstyčių, acto, imbiero ir pipirų dribsnių. Troškinkite apie 4 minutes, kol šiek tiek sutirštės. tiek.

Sojų medaus glaisto gaminimas kiaulienos nugarinei

2 patarimas: kiaulienos nugarinės paruošimas. Priklausomai nuo jūsų pjūvio, viršuje galite matyti riebų dangtelį. Jei tai padarysite, jums pasisekė! Supjaustykite ją kryžminiu būdu ir iškepkite kiaulieną riebia puse į viršų, kad kepdama ji apšviestų. Jei jūsų neturi riebalų, nesijaudinkite. Kiauliena vis tiek pasirodo nepaprastai sultinga ir švelni (mūsiškių nuotraukose nebuvo!).

3 patarimas: prieš kepdami kiaulieną pakepinkite. Norėdami suteikti skonio ir spalvos, kiaulienos nugarinę pagardinkite druska ir pipirais, tada apkepkite iš visų pusių karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Šis žingsnis sukuria auksinę plutą, kurios skonis yra nuostabus. Jei jūsų kepsnys per ilgas, kad tilptų į keptuvę, tiesiog supjaustykite jį į du mažesnius kepsnius ir apkepkite juos atskirai.

Apkepę iš visų pusių, prieš stumdami į orkaitę, aptepkite medaus sojų glaistu.

Prieš kepant orkaitėje, apkeptą kiaulienos nugarinę aptepkite glajumiPrieš kepant orkaitėje, apkeptą kiaulienos nugarinę aptepkite glajumi

4 patarimas: iškepkite kiaulieną. Kiaulienos nugarinė greitai iškepa orkaitėje, maždaug 40–50 minučių 375 °F (190 °C), kad iškeptumėte 3–4 svarus be kaulų. Tokia temperatūra yra pakankamai karšta, kad glajus karamelizuotųsi jos nesudegindamas. Kai keps, kas 10 minučių atidarykite orkaitės dureles ir patepkite daugiau glazūros, kad išorėje susidarytų lipni, auksinė danga. Kepimo metu tai padarysite maždaug keturis kartus.

Norėdami gauti sultingiausių rezultatų, kepkite kiaulieną, kol vidinė temperatūra pasieks 140 °F (60 °C), tada leiskite pailsėti. Sėdėdamas temperatūra pakils dar keliais laipsniais ir nusileis toje tobuloje, švelnioje zonoje. Aukščiau esančioje nuotraukoje matote, kad į kepsnį įstumtas orkaitėje tinkamas temperatūros zondas, tačiau gerai veikia ir standartinis vidinis termometras.

Skrudinta kiaulienos nugarinė, paruošta pailsėti ant prekystalio prieš patiekiantSkrudinta kiaulienos nugarinė, paruošta pailsėti ant prekystalio prieš patiekiant

5 patarimas: leiskite kepsniui pailsėti. Iškeptą kiaulienos nugarinę išimkite iš orkaitės, laisvai uždenkite folija ir palikite 15 minučių. Tai padeda šiek tiek pakilti temperatūrai ir leidžia sultims persiskirstyti, todėl kiekviena riekelė išlieka drėgna ir švelni.

6 patarimas: sumažinkite glazūrą. Kol kiauliena ilsisi, užvirkite likusį glajų ir virkite, kol sutirštės į padažą. Kadangi mes naudojome tą patį šepetėlį nevirtai kiaulienai aptepti, glajaus troškinimas užtikrina saugų patiekimą. Kad būtumėte tikri, prieš patiekdami su kiaulienos nugarinės kepsniu patikrinkite, ar glajus pasiekia 74 °C (165 °F).

Aptarnavimo pasiūlymai

Turite daugybę galimybių patiekti šį kiaulienos nugarinės kepsnį. Supjaustau storais griežinėliais ir užpilu šiek tiek to sumažinto glaisto. Tai neįtikėtina. Man patinka patiekti kiaulienos griežinėlius prie bulvių košės ir ledkalnio salotų, užpiltų mūsų japoniškų morkų imbiero padažu. Taip pat skanu su paprastais daržovių šonais, pavyzdžiui, keptomis morkomis, trintais žiediniais kopūstais, garuose troškintais kopūstais su žaliųjų citrinų sviestu, troškintais pankoliais ar skrudintais moliūgais.

Arba smagiai mėgaukitės su šviežiomis salotomis, tokiomis kaip persikų ir burrata salotos, napa kopūstų salotos, šviežių šparaginių pupelių salotos su traškiais askaloniniais česnakais arba šios kreminės traškios avokado salotos su agurkais.

Daugiau kiaulienos receptų

Kepta kiaulienos nugarinė su sojų medaus glaistuKepta kiaulienos nugarinė su sojų medaus glaistu

Geriausias kiaulienos nugarinės kepsnys

  • PARENGIMAS
  • KURĖTI
  • IŠ VISO

Šis kiaulienos nugarinės kepsnys su mūsų sojų, šalavijų ir medaus glaistu yra stulbinantis. Mums patinka pramogauti, bet vietoj to galite pasigaminti įprastesnio patiekalo. Paslaptis ta, kad kiaulieną kas 10 minučių aptepkite glajumi, kol ji kepama. Tačiau nesijaudinkite, kiauliena kepa tik apie 45 minutes, todėl ilgai prie orkaitės neužstrigsite!

8-10 porcijų

Jums prireiks

3,5–4 svarų kiaulienos nugarinė be kaulų (1,6–1,8 kg)

2 šaukštai avokadų aliejaus

¼ puodelio kapotų šviežių šalavijų, iš vieno 0,5 uncijos pakelio

6 skiltelės česnako, susmulkintos

2 arbatiniai šaukšteliai smulkiai tarkuoto šviežio imbiero

⅔ puodelio mažai natrio turinčio sojos padažo (158 ml)

6 šaukštai medaus

4 šaukštai rudojo cukraus

2 šaukštai Dižono garstyčių

2 šaukštai ryžių vyno acto

½ arbatinio šaukštelio gochugaru, Aleppo pipirų arba raudonųjų pipirų dribsnių

Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Kryptys

    1Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 375°F (190°C). Atidėkite plačią orkaitėje tinkamą keptuvę arba ketaus keptuvę, kuri patogiai tinka jūsų kiaulienos nugarinei. Jei neturite, kepimui naudokite įprastą keptuvę, o kepimui – didelę kepimo formą.

    2Padarykite glazūrą: Nedideliame puode ant vidutinės ugnies sumaišykite česnaką, šalavijus, sojų padažą, medų, rudąjį cukrų, garstyčias, actą, imbierą ir gochugaru (arba raudonųjų pipirų dribsnius). Užvirinkite ir virkite 3–4 minutes arba kol šiek tiek sutirštės. Atidėkite į šalį.

    3Paruoškite kiaulieną: Jei yra, kiaulienos nugarinės riebiąją dangtelį įbrėžkite kryžminiu būdu (tai padeda riebaluotis ir išlaikyti glazūrą). Jei jūsų kepsnyje nėra daug riebalų, nesijaudinkite dėl šio žingsnio ir pereikite prie prieskonių.

    4Lengvai pagardinkite druska ir gausiai pagardinkite juodaisiais pipirais. Jei jūsų kiaulienos nugarinė yra per didelė jūsų keptuvėje, perpjaukite ją per pusę, kad susidarytumėte du mažesnius gabalėlius.

    5Apkepkite kiaulieną: Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite avokadų aliejų. Apkepkite kiaulieną iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Jei nugarinę perpjaunate per pusę, darykite tai dalimis, o apskrudusias puseles perkelkite į lėkštę.

    6Tepkite šiek tiek glazūros: Išjunkite ugnį ir nuimkite kiaulieną ant pjaustymo lentos. Visas kiaulienos puses aptepkite trupučiu glaisto (likusį glajų pasilikite aptepimui ir pavirimui į padažą).

    7Skrudinimas: Į keptuvę (arba į kepimo indą, jei naudojate) įpilkite ¼ colio vandens. Kiaulieną dėkite atgal į keptuvę riebaline puse į viršų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kas 10 minučių aptepdami glajumi. Kiekvieną kartą, kai plakate, patikrinkite vandens lygį ir, jei keptuvė atrodo sausa, įpilkite purslų.

    8Tęskite skrudinimą ir kepimą, kol vidinė temperatūra pasieks 130 °F. Dar kartą patepkite, tada kepkite dar 5 minutes, o tai turėtų priartėti prie 140 °F.

    9Leisk pailsėti: Perkelkite kiaulieną į lėkštę arba pjaustymo lentą su lūpa, kad susitrauktų sultys. Laisvai uždenkite folija ir palikite 15 minučių. (Vidinė temperatūra pailsėjus dar labiau pakils.)

    10Sumažinkite glazūrą: Kol kiauliena ilsisi, užvirkite likusį glajų ir troškinkite, kol sutirštės iki padažo konsistencijos. (Prieš patiekdami su kiaulienos nugarinės kepsniu patikrinkite, ar glajus pasiekia 165 °F (74 °C).)

    11Patiekti: Supjaustykite kiaulieną storais griežinėliais ir prieš patiekdami gausiai aptepkite glajumi.

Adomo ir Džoanos patarimai

  • Saugojimas: Laikyti sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Įkaitinkite orkaitėje arba keptuvėje ant kaitlentės (uždengtos dangčiu).
  • Kiaulienos temperatūra: Norėdami gauti sultingų, minkštų rezultatų, išimkite kiaulieną iš orkaitės, įkaitintos iki 135 °F. Pailsėjus, jis turėtų pasiekti 140–145 °F, o tai yra geriausia paruošimo vieta. Jei norite, kad jis būtų labiau iškepęs, laikykite orkaitėje iki norimos temperatūros, tačiau nepamirškite, kad ilsintis jis toliau kils.
  • Pakeiskite džiovintą šalaviją: Naudokite trečdalį šviežio šalavijo kiekio (apie 4 arbatinius šaukštelius).
  • Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė. Darėme prielaidą, kad 4 svarai sveria kiaulienos nugarinę be kaulų ir visus glajaus ingredientus.

Mityba vienai porcijai
Porcijos dydis
1 storas gabalas, iš viso 10
/
Kalorijos
340
/
Bendras riebalų kiekis
10,3 g
/
Sotieji riebalai
2,9 g
/
Cholesterolis
114,2 mg
/
Natrio
757,7 mg
/
Angliavandenių
17,2g
/
Dietinės skaidulos
0,3 g
/
Bendras cukrus
14,8g
/
Baltymai
42,3g


AUTORIUS:

Joanne Gallagher

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -